Πέμπτη 15 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΑΙΑ
Με το ψηφοδέλτιο ως το τελευταίο σπίτι!

"Την Κυριακή ψηφίζουμε δήμαρχο. Ψηφίζουμε Βέρα Νικολαϊδου".

Αυτές οι φράσεις ακούγονται ήδη από τη Δευτέρα σε όλη τη Νίκαια, αφού πλήθος συνεργείων της "Δημοκρατικής Ενότητας" έχουν ξεχυθεί στους δρόμους με υλικό και ντουντούκες, καλώντας τους Νικαιώτες να χαρίσουν στην πόλη τους τη δημοτική αρχή που της αξίζει.

Το κλίμα στην πόλη είναι εντυπωσιακά αισιόδοξο για το δεύτερο γύρο, αφού δημότες από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους δηλώνουν ανοιχτά την υποστήριξή τους στο συνδυασμό της "ΔΕ".

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι σε συγκέντρωση δημοτών που πραγματοποιήθηκε χτες σε καφενείο, άνθρωποι που δήλωσαν ψηφοφόροι της ΝΔ, έδωσαν την υποστήριξή τους στην υποψήφια δήμαρχο της "ΔΕ", ενώ ανάλογη εικόνα υπάρχει και από άλλους πολιτικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένου και του κυβερνώντος κόμματος.

Η συγκέντρωση έγινε σε ένα καφενείο στην καρδιά της Κοκκινιάς, πάνω ακριβώς στην οδό Μπελογιάννη, όπου ακόμη υπάρχει το αρχιτεκτονικό "άρωμα" της προσφυγιάς και όπου επιζούν ακόμη - σε πείσμα της... "εκσυγχρονιστικής" λογικής - οι ζεστές σχέσεις των ανθρώπων του μόχθου και του μεροκάματου.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν δεκάδες τέτοιοι άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, που έθεσαν τις δυνάμεις τους στον προεκλογικό αγώνα της "Δημοκρατικής Ενότητας". Μάλιστα, τηρώντας την παράδοση της ζεστής φιλοξενίας που χαρακτηρίζει την ηρωική Κοκκινιά, στρώθηκε σωστό τραπέζι με κρασί και μεζέδες, γύρω από το οποίο "άναψε" μια πλούσια συζήτηση για τα τοπικά και γενικότερα προβλήματα.

Η επικεφαλής της ΔΕ και υποψήφια δήμαρχος Νίκαιας Βέρα Νικολαϊδου τόνισε ότι "όλα μπορούν να ανατραπούν, τίποτα δεν πάει χαμένο και τίποτα δε χαρίζεται"!

Πρόσθεσε πως τώρα που τελειώνει η διαδικασία του "σταυρώματος" γνωστών, συγγενών και φίλων, οι Κοκκινιώτες και Κοκκινιώτισσες πρέπει να καταλάβουν ότι την Κυριακή ψηφίζουν δήμαρχο που θα εξυπηρετήσει ή όχι τα συμφέροντά τους.

Κατήγγειλε τον νυν δήμαρχο ότι ήταν απών από τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της πόλης και των δημοτών και ότι έφτασε στο σημείο να εκμεταλλεύεται με χυδαίο, προεκλογικό τρόπο το τραγικό πρόβλημα της ανεργίας, δεσμεύοντας ολόκληρες οικογένειες, προσπαθώντας να εξαγοράσει κόσμο και να τον κρατά πολιτικό "όμηρο". Γνωρίζοντας όμως πολύ καλά πως στην ουσία ανακυκλώνει την ανεργία, αφού οι εκατοντάδες παράνομα νεοπροσληφθέντες έχουν "ημερομηνία λήξης" με συμβάσεις λίγων μηνών.

Η Βέρα Νικολαϊδου υπογράμμισε πως ο νυν δήμαρχος θα είναι και μετά την Κυριακή απών από τα προβλήματα και τους αγώνες, γιατί είναι κυβερνητικός δήμαρχος, δε θα σηκώνει κεφάλι και ούτε θα αντισταθεί στις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης.

"Αυτή την Κυριακή ό,τι κι αν ψηφίσει ο καθένας ή όπου κι αν ανήκει, να σκεφτεί ότι τα προβλήματα μας ακολουθούν και θα μας ακολουθήσουν και μετά την Κυριακή και να αναρωτηθούν ποιος θα βρεθεί δίπλα τους από τη Δευτέρα", σημείωσε η υποψήφια δήμαρχος.

Στη συνέχεια η Βέρα Νικολαϊδου αναφέρθηκε στη φορομπηχτική πολιτική της σημερινής δημοτικής αρχής, αλλά και στο όργιο της οικονομικής σπατάλης στο δήμο, ο οποίος συγχρόνως δε διεκδίκησε δεκάρα από τα δισεκατομμύρια που του χρωστά η κεντρική διοίκηση από τους ΚΑΠ.

Αντίθετα, χαράτσωσε τους δημότες, "φέσωσε" το δήμο με 1 δισ. δραχμές δάνειο και προχώρησε σε έργα βιτρίνας με διαδικασίες ανάθεσης που "φωτογραφίζουν" συγκεκριμένους εργολάβους, χάνοντας έτσι ο δήμος 1 δισ. δραχμές μόνο από τρία έργα!

"Ο κόσμος έχει ένα όπλο, την ψήφο, που μπορεί να το χρησιμοποιήσει. Εμείς δε δώσαμε υποσχέσεις, αλλά ξέρουμε τα προβλήματα, παλεύουμε γι' αυτά και δεσμευτήκαμε στο λαό της Κοκκινιάς ότι θα είμαστε κοντά του και αύριο. Να φτάσει το ψηφοδέλτιο της "ΔΕ" και στο τελευταίο σπίτι!", κατέληξε η Β. Νικολαϊδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ