Πέμπτη 15 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η Πετρούπολη ψηφίζει "Δημοκρατική Συνεργασία"

"Αυτή την Κυριακή η Πετρούπολη θα αναδείξει και πάλι δήμαρχο τον Γιώργο Γιώγο.Η Πετρούπολη θα επιλέξει, για άλλη μια φορά, το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης των συμφερόντων του λαού και της πόλης".

Ηταν μόνο λίγες από τις κουβέντες συμπαράστασης που δέχτηκαν, την Τρίτη το απόγευμα, μέλη και στελέχη της "Δημοκρατικής Συνεργασίας" σε περιοδείες που έκαναν από σπίτι σε σπίτι, σε πλατείες, σε καφενεία, συζητώντας με δεκάδες κατοίκους της πόλης, σε διάφορες περιοχές της Πετρούπολης, όπως Νησάκι, Πανόραμα, Αγία Τριάδα.

Τα μέλη του συνδυασμού συζήτησαν με κόσμο όλων των ηλικιών, απευθύνθηκαν σε όλους τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους νέους και τους κάλεσαν "να κλείσουν την πόρτα στα νέα ήθη και τις νοοτροπίες "εισαγωγής" των τηλεοπτικών παραθύρων".

Η απάντηση των κατοίκων ήταν ομόφωνη, ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση: "Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο λαός της Πετρούπολης θα κρίνει για άλλη μια φορά σωστά. Δεν πιστεύουμε σε κάλπικες υποσχέσεις ουρανοκατέβατων "σωτήρων". Η νίκη είναι του Γιώργου Γιώγου".

Πολλοί ήταν αυτοί που "εκμυστηρεύτηκαν" στα μέλη της "Δημοκρατικής Συνεργασίας" ότι στο δεύτερο γύρο των εκλογών θα ψηφίσουν το συνδυασμό του Γιώργου Γιώγου, παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη Κυριακή είχαν ψηφίσει άλλες παρατάξεις.

Είναι χαρακτηριστικά τα αισιόδοξα μηνύματα που φέρνουν από τις περιοδείες δύο στελέχη του συνδυασμού:

Γρηγόρης Πετράκης,δημοτικός σύμβουλος: "Η Δημοκρατική Συνεργασία απαρτίζεται από ανθρώπους υπεύθυνους και δοκιμασμένους στον αγώνα και το έργο τους στην Πετρούπολη. Ο κόσμος το έχει ήδη εκτιμήσει και θα το δείξει και στο β γύρο των εκλογών. Ηδη, έχουμε πάρει δείγματα συμπαράστασης και υποστήριξης από υποψηφίους των άλλων παρατάξεων, γιατί, κοινωνικά και πολιτικά, έτσι πρέπει να πράξουν".

Τασία Φύτα,δημοτική σύμβουλος: "Η παράταξή μας αγωνίζεται εδώ και χρόνια για μια Αυτοδιοίκηση με επίκεντρο τον άνθρωπο και την αξιοπρέπειά του. Με αγωνιστικούς άξονες έχουμε πετύχει, σε μεγάλο βαθμό, την κοινωνική αλληλεγγύη στην τρίτη ηλικία και δώσαμε έμφαση στους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα. Αγωνιστική στήριξη στη νεολαία, στους εργαζόμενους, στην παιδεία που τόσο επικίνδυνα νοσεί. Με κύριο γνώμονα την εμπιστοσύνη που έδειξε ο λαός της Πετρούπολης, όλα αυτά τα χρόνια, στη "Δημοκρατική Συνεργασία", τον καλούμε να μας στηρίξει και τη β Κυριακή - ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση - για να είμαστε και πάλι δημοτική αρχή της όμορφης και ανθρώπινης Πετρούπολης. Γιατί το αξίζουμε εμείς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας".

Πέρα από τις ψεύτικες υποσχέσεις, τη ρουσφετολογία και τη συκοφαντία, "σπορ", στα οποία επιδίδεται "πετυχημένα" ο Α. Κούγιας, επικεφαλής του αντίπαλου συνδυασμού, τώρα λειτουργεί και σαν προπονητής ομάδας. Χαρακτηριστικό δείγμα του πώς αντιμετωπίζει, τόσο το λαό της Πετρούπολης, όσο και τους υποψήφιους στο συνδυασμό του, είναι και το γεγονός ότι εκβιαστικά ζήτησε και πήρε τις παραιτήσεις όλων των δημοτικών συμβούλων του, με σκοπό να επιλέξει ο ίδιος - μετά το δεύτερο γύρο των εκλογών - ποια θα είναι η σύνθεση του συνδυασμού του στο δημοτικό συμβούλιο. Το ότι προκλητικά αγνοεί τις εκλογικές προτιμήσεις των ίδιων των ψηφοφόρων του, ομολόγησε ο ίδιος χτες το πρωί σε ραδιοφωνική εκπομπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ