Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Κριτήριο η αντίθεση στα μεγάλα συμφέροντα

Ερχόμαστε για να συνεχίσουμε τον αγώνα, διακήρυξε χτες το βράδυ ο Χρ. Κορτζίδης

Δυο ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της χτεσινής συγκέντρωσης της «Δημοτικής Συνεργασίας» στο Ελληνικό, στην πλατεία των Σουρμένων. Πρώτο η συγκλονιστική πέρα από κάθε προσδοκία συγκέντρωση του λαού που έδωσε το μήνυμα της νίκης στις εκλογές της Κυριακής και δεύτερο η «κρυστάλλινη» ομιλία του υποψήφιου δημάρχου, Χρήστου Κορτζίδη.

Μια ομιλία που απάντησε σε ένα προς ένα τα «επιχειρήματα» - στην πραγματικότητα πρόκειται για κινδυνολογία εκπορευόμενη από το Μαξίμου - του συνδυασμού του Εφραιμίδη. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι ανέδειξε τη θετική στάση της παράταξης στα προβλήματα του δήμου. «Δεν ερχόμαστε να γκρεμίσουμε, αλλά να δημιουργήσουμε», ανέφερε ο ομιλητής. Εδωσε και πάλι υπόσχεση αγώνα ότι μαζί με το λαό του Ελληνικού και τους όμορους δήμους θα δώσουν τη μάχη για την αποτροπή της παράδοσης της παραλίας του Σαρωνικού και του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στα τυχοδιωκτικά ιδιωτικά συμφέροντα.

Η πλατεία των Σουρμένων ήταν όμορφη χτες. Δεν ήταν μόνο η γλυκιά βραδιά. Ηταν κι ο κόσμος του Ελληνικού που παρέες, παρέες, όλες οι ηλικίες, τα νέα αγόρια και τα κορίτσια, οι γενιές του Πολυτεχνείου και της Μεταπολίτευσης, η ηρωική γενιά της Αντίστασης, που έδωσαν ραντεβού συνέχειας και αγώνα στη συγκέντρωση της «Δημοτικής Συνεργασίας».

Αφού ευχαρίστησε όσους τίμησαν το συνδυασμό την προηγούμενη Κυριακή, ο Χ. Κορτζίδης έθεσε το θέμα του κριτηρίου της ψήφου. Τα κριτήρια, ανέφερε, δεν μπορεί να είναι άλλα από το συλλογικό συμφέρον, την αναβάθμιση της πόλης, της ποιότητας ζωής, του περιβάλλοντος, της πολιτιστικής, εκπαιδευτικής, αθλητικής ζωής του δήμου, της κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθησίας, ιδιαίτερα απέναντι σε κάθε έναν που την έχει ανάγκη, γιατί βρίσκεται για διάφορους λόγους σε μειονεκτική θέση. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει αυτό που επιδιώκει η παράταξη του κ. Εφραιμίδη, δηλαδή να πάει να ψηφίσει ο κόσμος κάτω από την επίδραση πιέσεων, εκβιασμών, υποσχέσεων, να πάει να ψηφίσει επηρεασμένος από διάφορες φοβίες που προσπαθούν να του καλλιεργήσουν απέναντί μας. Εμείς λέμε ανοιχτά ότι θέλουμε δήμαρχο και δημοτική αρχή που να 'χει ισχυρή φωνή για τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής, που αφορούν το αεροδρόμιο, την παραλία, τη σήραγγα Υμηττού, το αμαξοστάσιο του τραμ. Θέλουμε δήμαρχο και δημοτική αρχή αγωνιστική, ανεξάρτητη από το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, που δε θα 'ναι εντολοδόχος της κυβερνητικής πολιτικής, που η μόνη δέσμευσή της θα είναι τα συμφέροντα και οι ανάγκες των δημοτών και θα πρωτοστατεί στον αγώνα για την απόκρουση κάθε αντιλαϊκής πολιτικής. Ο κόσμος έχει ανάγκη να βρίσκει και τη δημοτική αρχή στο πλευρό του στον αγώνα ενάντια στην ανεργία, για αξιοπρεπές εισόδημα και σύνταξη, για ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις, για δημόσια, δωρεάν παιδεία και υγεία.

Ο Χρ. Κορτζίδης απάντησε σε μία προς μία τις κινδυνολογίες που σπέρνει ο συνδυασμός του Εφραιμίδη και σημείωσε: Εμείς ερχόμαστε στη δημοτική αρχή για να φτιάξουμε κι όχι για να χαλάσουμε. Ερχόμαστε για να δημιουργήσουμε μαζί με τον κόσμο. Ερχόμαστε να συνεχίσουμε ό,τι θετικό φτιάχτηκε μέχρι τώρα, να το μεγαλώσουμε και να το προχωρήσουμε παραπέρα. Στο κάτω - κάτω της γραφής, τα περισσότερα πράγματα σ' αυτό το δήμο έχουν την υπογραφή της παράταξής μας. Δική μας δουλιά θέλουμε να χαλάσουμε; Και σε τελευταία ανάλυση, πώς γίνεται από τη μια ψιθυριστά να κινδυνολογούν ότι θα χαλάσουμε κι από την άλλη μεταξύ τους να συζητούν πως άμα βγει ο Κορτζίδης, δε θα μπορούμε να τον ξεφορτωθούμε;

Κινδυνολογία με τα Ολυμπιακά έργα

Καταλυτική ήταν η απάντηση του Χρήστου Κορτζίδη στην κινδυνολογία που αναπτύσσει ο αντίπαλος συνδυασμός πως αν εκλεγεί η «Δημοτική Συνεργασία» θα επιδιώξει να θέσει εμπόδια στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Οπως είπε στην ομιλία του, «εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα, ώστε μετά την Ολυμπιάδα, τα έργα αυτά να αποδοθούν για χρήση στο λαό και τη νεολαία κι όχι να ξεπουληθούν σε μεγαλοκαρχαρίες, με σκοπό την κερδοσκοπία. Η προστασία του περιβάλλοντος από παραπέρα καταστροφικές επεμβάσεις είναι στις σημερινές συνθήκες ένα από τα κύρια καθήκοντα κάθε Δήμου.

Αλλά δε μας κάνουν εντύπωση οι συκοφαντίες και οι ανακρίβειες της απερχόμενης δημοτικής αρχής, για τις θέσεις μας αυτές. Τι όμως να περιμένει κανείς από μια δημοτική αρχή που συμφώνησε με το ξεπούλημα των πλαζ του ΕΟΤ σε ιδιώτες, που έδωσε άδεια λειτουργίας σε νυχτερινό κέντρο στην παραλία, που συμφώνησε με τη δημιουργία συνεδριακού κέντρου στο αεροδρόμιο, που τώρα τελευταία δε μιλάει και τόσο καθαρά για το ενδεχόμενο οικοπεδοποίησης τμήματος του αεροδρομίου, που συνεργάστηκε στην κοπή εκατοντάδων δέντρων στον Αγιο Κοσμά, που ήταν απούσα ή ουραγός σε κάθε προσπάθεια ενημέρωσης και κινητοποίησης του κόσμου;».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πληθαίνουν τα μηνύματα στήριξης στον Χρ. Κορτζίδη (2002-10-17 00:00:00.0)
Περί ΣΥΝέπειας... (1998-10-25 00:00:00.0)
Τελειώνουν τα ψέματα! (1998-10-16 00:00:00.0)
Πάλεψε ενάντια στα διαπλεκόμενα (1998-10-16 00:00:00.0)
Δυνατή απάντηση στα κυβερνητικά επιτελεία! (1998-10-15 00:00:00.0)
Οταν τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα (1998-10-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ