Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΒΥΡΩΝΑΣ
Λαϊκό ρεύμα υπέρ της επανεκλογής Ν. Ρογκάκου
  • Σήμερα στις 8.30μ.μ. η συγκέντρωση στην πλατεία Ταπητουργείου
  • Να βάλει φραγμό στα αντιλαϊκά σχέδια για το Δήμο καλεί το λαό της πόλης η Αχτίδα Ανατολικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ

Λαϊκό ρεύμα για την επανεκλογή του δημάρχου Ν. Ρογκάκου έχει δημιουργηθεί στο Βύρωνα. Το τελευταίο μεγάλο ραντεβού, πριν από την κάλπη, είναι σήμερα στις 8.30μ.μ. στην πλατεία Ταπητουργείου, όπου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Ενωτικής Παμβυρωνιώτικης Δημοτικής Κίνησης».

Η συγκέντρωση αναμένεται να εξελιχθεί σε λαϊκή διαδήλωση στήριξης του Ν. Ρογκάκου. Οι Βυρωνιώτες θα διατρανώσουν την απόφασή τους να παραμείνει ο δήμος στην υπηρεσία υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων και να μη μετατραπεί σε μια επιχείρηση προώθησης ιδιωτικών συμφερόντων και αντιλαϊκών πολιτικών. Θα διατρανώσουν την απόφασή τους να μην επιτρέψουν να αλωθεί ο Δήμος από τον Ν. Χαρδαλιά και την παρέα του.

Τα μηνύματα που επιβεβαιώνουν τη δυναμική της υποψηφιότητας του Ν. Ρογκάκου διαρκώς πληθαίνουν και έρχονται από κάθε γωνιά του Βύρωνα. Η υπόθεση της επανεκλογής του ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της δημοτικής Κίνησης της οποίας ηγείται. Δεν είναι μόνον οι επίσημοι κομματικοί φορείς, όπως η ΤΟ ΠΑΣΟΚ Βύρωνα, που καλούν το λαό της πόλης να επανεκλέξει το δήμαρχο που τα τελευταία 8 χρόνια έβαλε τη σφραγίδα του στο Βύρωνα. Είναι και παράγοντες της πόλης απ' όλους τους πολιτικούς - κομματικούς χώρους που καλούν σε στήριξη του Ν. Ρογκάκου, όπως επίσης και απλοί πολίτες που δηλώνουν ότι πέρα από οποιαδήποτε κομματική ένταξη θα ψηφίσουν το Ν. Ρογκάκο.

Το κλίμα αυτό έχει πανικοβάλει τον αντίπαλο υποψήφιο Ν. Χαρδαλιά, ο οποίος βλέποντας ότι έχει εξαντλήσει τα όρια συσπείρωσης από το χώρο των ψηφοφόρων της ΝΔ, προσπαθεί να ενισχύσει το προφίλ του «ανεξάρτητου», όπως αυτοπροβάλλεται. Για το σκοπό αυτό, μιλώντας μέσα από το κανάλι του Γ. Καρατζαφέρη, εμφανίστηκε και ως... υπερασπιστής της μνήμης του αείμνηστου δημάρχου Δ. Νικολαΐδη(!), συνεχιστής του οποίου είναι ο Ν. Ρογκάκος και η παράταξή του. Ταυτόχρονα, ο Ν. Χαρδαλιάς και η «ομάδα κρούσης», που έχει συγκροτήσει για να αλώσει το Δήμο Βύρωνα χρησιμοποιεί όλα τα μέσα, για να δημιουργήσει κλίμα σύγχυσης στο λαό της πόλης.

Μαζί με τους τραμπουκισμούς σε βάρος των συνεργείων που διακινούν το υλικό της «Παμβυρωνιώτικης Δημοτικής Κίνησης» χρησιμοποιεί, τόσο το ψέμα όσο και την προβοκάτσια για το έργο της δημοτικής αρχής του Ν. Ρογκάκου.

«Μαζί μπορούμε»

Πλατιά στους εργαζόμενους, τους νέους, τους επαγγελματίες και βιοτέχνες του Βύρωνα απευθύνεται η Αχτίδα Ανατολικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ, καλώντας τους στο δεύτερο γύρο να στηρίξουν αποφασιστικά την «Ενωτική Παμβυρωνιώτικη Δημοτική Κίνηση» και τον δήμαρχο Νίκο Ρογκάκο.

Η Αχτίδα καλεί τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία την Κυριακή να ψηφίσουν με βάση τα συμφέροντά τους, για να ολοκληρωθεί και να δυναμώσει η λαϊκή αγωνιστική συσπείρωση. Ανεξάρτητα από την επιλογή που έκανε ο καθένας στον πρώτο γύρο, είναι αναγκαίο σήμερα ο Δήμος να παραμείνει σε αγωνιστική κατεύθυνση, κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές. Για να μη χρησιμοποιηθεί ο Δήμος ως μοχλός επιβολής της αντιλαϊκής πολιτικής των φόρων, των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης της Υγείας, της Παιδείας, του πολιτισμού, της καταστροφής του περιβάλλοντος.

Η Αχτίδα καλεί το λαό του Βύρωνα να καταψηφίσει τον Ν. Χαρδαλιά, μια και στόχος του συνδυασμού του είναι «να μετατρέψει το Δήμο σε επιχείρηση όπως διακηρύσσει με τα προγράμματά του, υποσχόμενος έργα με "αυτοχρηματοδότηση"». Δηλαδή, να φορτώσει με νέους φόρους και χαράτσια τα λαϊκά στρώματα και να παραχωρήσει προνόμια στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Να τον καταψηφίσει γιατί «θα εφαρμόσει τις κεντρικές κατευθύνσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που προωθεί η κυβέρνηση και στηρίζει η ΝΔ», γιατί «είναι υποψήφιος της ΝΔ που εκπροσωπεί τον πιο σκληρό πυρήνα της ολιγαρχίας και προσπαθεί να καρπωθεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια υπέρ του κόμματός του».

Η Αχτίδα καλεί το λαό του Βύρωνα να σκεφτεί την επόμενη μέρα. Να βάλει φραγμό στα αντιλαϊκά μέτρα. Να ενισχύσει τον πόλο της αντίστασης που έχει οικοδομηθεί δεκαετίες από το βυρωνιώτικο λαό, για να είναι ο Δήμος σύμμαχος, συμπαράστασης των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική των φόρων, της φτώχειας και της ακρίβειας. Για να δυναμώσει η φωνή μας ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών σε βάρος του Ιράκ.

Τέλος, καλεί τους αριστερούς ανθρώπους του Βύρωνα, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές, να δώσουν μαζί τη μάχη, ενώ διευκρινίζει πως η στάση των ηγετών του ΣΥΝ που εμφανίζονται δήθεν «ουδέτεροι» για το β΄ γύρο βοηθάει τα σχέδια Χαρδαλιά.

«Μαζί -καταλήγει η ανακοίνωση- μπορούμε να ζωντανέψουμε, να πάρουν σάρκα και οστά ιδανικά και αξίες που σήμερα λοιδορούνται και χλευάζονται από τους εκπροσώπους της ολιγαρχίας και του Χαρδαλιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ