Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Απαιτούν λύση του στεγαστικού

Οι μαθητές του Ηρακλείου έξω από τη Νομαρχία
Οι μαθητές του Ηρακλείου έξω από τη Νομαρχία
«Την Κυριακή θα θέλετε την ψήφο μας να παίρνετε, υπόσχεστε παρά πολλά μα είναι ψέματα», βροντοφώναξαν όλοι οι μαθητές, οι καθηγητές και οι γονείς, του 5ου Λυκείου Ηρακλείου, έξω από τη Νομαρχία χτες το πρωί - μετά από αποχή και ΓΣ στο σχολείο - διαμαρτυρόμενοι για το σοβαρό πρόβλημα του κτιριακού στην πόλη του Ηρακλείου, το οποίο ορισμένοι εκμεταλλεύτηκαν ακόμα και για προεκλογική καμπάνια. Συγκεκριμένα, διαμαρτύρονται για το πρόβλημα, εδώ και χρόνια, στέγασης του 5ου Λυκείου, ζητώντας να μεταφερθούν στο καινούριο κτίριο, που είναι τώρα έτοιμο.

Ακόμα καταγγέλλουν την προεκλογική υποσχεσιολογία της Νομαρχίας, η οποία έχει υποσχεθεί σε τέσσερα σχολεία το καινούριο κτίριο και τώρα το παίζει «δε γνωρίζω δεν απαντώ», προσπαθώντας να φέρει αντιμέτωπους μαθητές, γονείς, καθηγητές για το πρόβλημα λες και είναι δική τους υπόθεση η δημιουργία σχολικών κτιρίων.

Στη Νομαρχία, αντιπροσωπεία των μαθητών, του συλλόγου καθηγητών και γονέων, συναντήθηκε με τον αντινομάρχη κ. Αγγελιδάκη, ο οποίος όχι μόνο δεν απάντησε για τα προεκλογικά «θα» και τις ανέξοδες υποσχέσεις για νέα κτίρια, αλλά προσπάθησε να φέρει αντιμέτωπους τους μαθητές και των τεσσάρων σχολείων για το ποιος θα μεταφερθεί στο καινούριο κτίριο.

Οι μαθήτριες Μαρία Φουλέ και Βαγγελιώ Δρακουνάκη που ήταν στην επιτροπή των μαθητών, βγαίνοντας από τη Νομαρχία, μας είπαν: «Ο Αντινομάρχης δε δεσμεύτηκε σε τίποτα και για μια ακόμη φορά ακούσαμε τα ίδια. Εμείς θα συνεχίσουμε με ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, αν χρειαστεί θα κλείσουμε και το σχολείο μας».

Οι μαθητές λοιπόν που ως γνωστόν «δε μασάν», απάντησαν πως θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μαζί με τους καθηγητές και τους γονείς τους σε συντονισμό και με τα υπόλοιπα σχολεία.

Για τη μαθητική κινητοποίηση, ανακοίνωση εξέδωσε και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ηρακλείου της ΚΝΕ, τονίζοντας: «Η μαζική κινητοποίηση μαθητών, με την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση των γονιών και των καθηγητών τους, δείχνει το δρόμο του συντονισμού και της μετωπικής δράσης κόντρα στην κυβερνητική πολιτική που έχει βάλει στο στόχαστρο τα μορφωτικά και συνολικά τα δικαιώματα της νεολαίας και του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ