Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Ατιμη ΣΥΝ(μ)περιφορά

Τόλμησαν να καπηλευτούν τον Νίκο Παξιμαδά. Οργισμένη απάντηση από τον ίδιο τον επίτιμο δήμαρχο της πόλης

Στα όρια της πολιτικής ανεντιμότητας έχει φτάσει η παράταξη της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης» (ΑΔΕΚ) και ο επικεφαλής της Στέφανος Βλάχος, λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Μέσα στον πανικό τους, έφτασαν σε τέτοιο σημείο ώστε να καπηλευτούν ακόμα και το όνομα του ιστορικού και επίτιμου δημάρχου της Πετρούπολης, Νίκου Παξιμαδά. Συγκεκριμένα, μέσα από το φυλλάδιο της παράταξης ΑΔΕΚ «Η πόλη μας», χρησιμοποιούν μια ευχαριστήρια επιστολή που είχε στείλει σχεδόν πριν δεκαπέντε χρόνια ο τότε δήμαρχος, Νίκος Παξιμαδάς, στον Στέφανο Βλάχο, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για τις ιατρικές υπηρεσίες που είχε προσφέρει στο ΚΑΠΗ. Με τον τρόπο αυτό, επιχειρούν να πείσουν τους Πετροπουλιώτες ότι όλα αυτά τα χρόνια ο Στέφανος Βλάχος ήταν παρών στην πόλη, πράγμα που φυσικά δε συμβαίνει. Χωρίς ίχνος ντροπής, παρουσιάζουν το ευχαριστήριο, χωρίς να έχει ημερομηνία, με την υπογραφή του πρώην δημάρχου Νίκου Παξιμαδά, για να κλέψουν λίγους απ' τους πολιτικούς φίλους του.

Ο ίδιος ο επίτιμος δήμαρχος, όταν έγινε γνώστης της συγκεκριμένης συκοφαντικής χρησιμοποίησης του ονόματός του, δήλωσε στο «Ρ»:

«Με οργή και αγανάκτηση διάβασα στην εφημερίδα "Η πόλη μας", που εκδίδεται από την ΑΔΕΚ (συνδυασμός Στεφ. Βλάχου), να εμφανίζομαι ως υμνητής του "έργου" και της "κοινωνικής προσφοράς" του Στέφανου Βλάχου στους ηλικιωμένους του ΚΑΠΗ της Πετρούπολης. Φαίνεται πως οι μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ έβαλαν και εδώ το χέρι τους, αφού ξέθαψαν ευχαριστήρια επιστολή μου που είχα στείλει για λόγους τυπικής ευγένειας και πολιτισμένης συμπεριφοράς στον κ. Βλάχο, όντας Δήμαρχος και πρόεδρος του ΚΑΠΗ Πετρούπολης. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, ο κ. Βλάχος προσέφερε τις υπηρεσίες του στο ΚΑΠΗ σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει όχι μόνο την ιατρική, αλλά και την πολιτική του πελατεία και εξαφανίστηκε από την πόλη μας, επανερχόμενος σήμερα για να διεκδικήσει το δημαρχιακό αξίωμα. Φαίνεται πως δε λογάριασε καλά τα πράγματα, ούτε αυτός, ούτε οι συνεργοί του και η προσπάθειά του να αρπάξει τους πολιτικούς φίλους του Παξιμαδά, με τέτοια βρώμικα και ανέντιμα μέσα, θα πέσει στο κενό. Οι έντιμοι Πετροπουλιώτες δε θα ανεχτούν τέτοιες ατιμίες και την Κυριακή θα αναδείξουν τη "Δημοκρατική Συνεργασία Πετρούπολης" στο τιμόνι του Δήμου».

Οχι στις επιλογές Λαλιώτη

Την ίδια στιγμή, με ανακοίνωσή της η Β6 Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας (με περιοχή ευθύνης τους Δήμους: Πετρούπολης, Αγίων Αναργύρων, Ιλίου και Καματερού) καλεί τα μέλη, τους οπαδούς και τους φίλους της «να καταψηφίσουν στο Δήμο Πετρούπολης την ερχόμενη Κυριακή τον υποψήφιο Δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ, Στέφανο Βλάχο». Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση που φέρει τις υπογραφές του προέδρου και του γενικού γραμματέα της ΝΕ «η Β6 Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας καλεί τα μέλη, τους οπαδούς και τους φίλους της να συνεχίσουν αταλάντευτα τον αγώνα τους κατά της κυβερνητικής πολιτικής και των εκφραστών της στην τοπική αυτοδιοίκηση, καταδικάζοντας με την ψήφο τους στις επαναληπτικές εκλογές της 20 Οκτώβρη τις επιλογές Λαλιώτη και τα φερέφωνα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στις Νομαρχίες και στους Δήμους».

Ωστόσο, ο συνδυασμός «Πετρούπολη Ανθρώπινη Πόλη» του Μπάμπη Καλαφάτη, με ανακοίνωση που δε φέρει καν την υπογραφή του επικεφαλής, προτείνει τη στήριξη του Στέφανου Βλάχου. Να σημειωθεί ότι τη συγκεκριμένη ανακοίνωση διανέμουν «περήφανα» και σχεδόν αποκλειστικά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Πετρούπολη και στις αφετηρίες των λεωφορείων στην πλατεία Βάθη, προκειμένου να ψαρέψουν ψηφοφόρους σε θολά νερά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πάνδημος αποχαιρετισμός στον σύντροφο Νίκο Παξιμαδά (2010-06-01 00:00:00.0)
Σήμερα η κηδεία του σύντροφου Νίκου Παξιμαδά (2010-05-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ