Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Η αριστερά του γλυκού νερού

Μπορεί να είναι πολύ μικρός ο χρόνος που κύλησε, από τότε που ο Μ. Κοψίδης εμφανιζόταν να υπερθεματίζει σε συνέπεια, μέχρι τη στιγμή που έγινε ιδιαίτερος στο γραφείο του Ν. Κωνσταντόπουλου. Την καραμέλα για ενότητα (συσπείρωση) της Αριστεράς, όμως, έμαθε καλά να την πιπιλίζει, έστω κι αν τα επιχειρήματα, που η ΚΕΔΑ προβάλλει, δεν αντέχουν σε ουσιαστική κριτική, ενώ είναι και πλήρως υποκριτικά. Υποκριτικά, επειδή αποκρύπτουν το στόχο: Το πώς θα βρεθεί τρόπος να ενισχυθεί το «αριστερό» ανάχωμα του συστήματος. Το «αριστερό» ανάχωμα απέναντι στη ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών μαζών. Δηλαδή ένα δεκανίκι της Κεντροαριστεράς.

Ετσι, σε άρθρο του στην προχτεσινή «Ελευθεροτυπία», με ταχυδακτυλουργίες του τύπου ΚΚΕ + ΔΗΚΚΙ + ΣΥΝ= - 6,3% σε σχέση με το 1998 (θαυμάστε πρόσθεση...), προσπαθεί να τεκμηριώσει την... ανάγκη συσπείρωσης της Αριστεράς, που... συρρικνώνεται.

  • Ποια συσπείρωση εννοεί; Αυτή που έκανε ο ΣΥΝ με το ΠΑΣΟΚ στη μισή Ελλάδα; Προφανώς, αφού η ανακοίνωση της ΚΕΔΑ καλύπτει αυτή τη συσπείρωση!..
  • Ποια συσπείρωση εννοεί; Αυτή, στην οποία καλεί ο ΣΥΝ για τη Β΄ Κυριακή, όπου ψηφίζει ΠΑΣΟΚ; Προφανώς, αφού η ΚΕΔΑ δεν ασκεί κριτική σε αυτή τη θέση του ΣΥΝ...
  • Ποια συσπείρωση εννοεί; Αυτή που ο ΣΥΝ έκανε με τον Μ. Γλέζο! Αυτή, όντως ήταν συσπείρωση, αφού άφηνε στο απυρόβλητο την κυβερνητική πολιτική στην Αυτοδιοίκηση (ιδιωτικοποιήσεις κλπ.)! Ενώ η συσπείρωση ΚΚΕ - ΔΗΚΚΙ - «Κομμουνιστικής Ανανέωσης» κ.ά. δεν ήταν καλή συσπείρωση, αφού έθιγε την ουσία της πολιτικής ΠΑΣΟΚ και ΝΔ! Αυτή ήταν η συσπείρωση περιχαράκωσης!
  • Ο Μάκης Κοψίδης κάνει και λόγο για προοδευτικές εξελίξεις, όπου η Αριστερά πρέπει να ισχυροποιηθεί, για να γίνει καταλύτης! Ποιες ακριβώς είναι αυτές οι εξελίξεις; Δε λέει! Πώς θα γίνουν; Ούτε αυτό το λέει! Δικαιολογημένος! Πώς να πει ότι αν γίνει η περιβόητη συσπείρωση που θέλουν, το επόμενο βήμα θα είναι η σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ; Πώς να πει ότι θέλουν να γίνουμε κι εμείς καταλύτες τύπου Φίσερ, που όντως έγινε καταλύτης στήριξης των σοσιαλδημοκρατικών κυβερνήσεων;

Το παιχνίδι παίζεται, πλην όμως το έχουμε αντιληφθεί εδώ και χρόνια...


Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ