Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ «17 Ν»
Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν

Προθεσμία για να απολογηθούν συμπληρωματικά την ερχόμενη Τρίτη έλαβαν χτες από τους αναπληρωτές ειδικούς ανακριτές, εφέτες Παν. Πετρόπουλο και Θεοχ. Μπίρμπο, που τους επισκέφθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού, οι κατηγορούμενοι ως μέλη της «17 Ν» Κώστας Τέλιος και Διονύσης Γεωργιάδης. Ο συνήγορος του πρώτου, Ν. Πρωτέκδικος, δήλωσε ότι ο πελάτης του αρνείται όλες τις κατηγορίες που σχετίζονται με την κλοπή του πολεμικού υλικού από το στρατόπεδο Συκουρίου Λάρισας και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών Ι. Παλαιοκρασσά, που στοίχισε τη ζωή του διερχόμενου σπουδαστή Αθ. Αξαρλιάν. Ο ίδιος, ωστόσο, ο Κ. Τέλιος φέρεται ότι έχει ήδη ομολογήσει τη συμμετοχή του σε αυτές τις πράξεις. Σε ανάλογη δήλωσή του, εξάλλου, ο δικηγόρος Αλ. Καραμανώλης, συνήγορος του δεύτερου κατηγορουμένου, έκανε γνωστό ότι και ο δικός του πελάτης προτίθεται να αρνηθεί τη συμμετοχή του στη ληστεία σε βάρος της ΕΤΕ Παγκρατίου, κατά την οποία είχε τραυματιστεί ο ταμίας της Τράπεζας. Γι' αυτήν την ενέργεια έχει ασκηθεί νέα ποινική δίωξη κατά του Δ. Γεωργιάδη για ληστεία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και διακεκριμένη οπλοκατοχή.

Χτες απολογήθηκε η Αγγελική Σωτηροπούλου για το νέο κατηγορητήριο που της έχει απαγγελθεί και αφορά συνέργεια στη δολοφονία του Βρετανού διπλωμάτη Στίβεν Σόντερς, στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Ι. Παλαιοκρασσά, στη δολοφονία του Αθ. Αξαρλιάν και στην έκρηξη της βόμβας στο λιμάνι του Πειραιά. Η ίδια αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στη «17 Ν» και στις συγκεκριμένες πράξεις, ενώ η συνήγορός της Ι. Κούρτοβικ δήλωσε ότι «οι μαρτυρικές καταθέσεις στις οποίες στηρίχτηκε η ποινική δίωξη είναι τουλάχιστον φαιδρές, ένα κλασικό παράδειγμα παραμόρφωσης της αλήθειας και της πραγματικότητας».

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ο κατηγορούμενος Νίκος Παπαναστασίου, ο οποίος φέρεται να έχει επίσης συμμετοχή στη δολοφονία του Αμερικανού αξιωματούχου Τζορτζ Τσάντες και του οδηγού του Ν. Βελούτσου, ενώ για τη Δευτέρα έχει οριστεί η απολογία των Πάτροκλου Τσελέντη και Σωτήρη Κονδύλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ