Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Συσπείρωση σε αγωνιστική κατεύθυνση

Ανακοίνωση της Γραμματείας της ΝΑΣ με αφορμή τα εκλογικά αποτελέσματα

Στο εκβιαστικό δίλημμα που θέτει ο δικομματισμός και οι εκπρόσωποί του στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, για την επόμενη Κυριακή, χρησιμοποιώντας και το αντιδημοκρατικό εκλογικό σύστημα, καλούμε όλους τους ψηφοφόρους να απαντήσουν καταδικάζοντας και τους δύο. Αυτό υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, που εξέδωσε η Γραμματεία της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», μετά από συνεδρίασή της. Χτες, επίσης, το απόγευμα, έγινε σύσκεψη των υποψήφιων νομαρχιακών συμβούλων.

Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» χαιρετίζει όλους εκείνους που συνέβαλαν με τη συμμετοχή τους στην εκλογική μάχη, στην προβολή των αγωνιστικών θέσεων του συνδυασμού, που στήριξαν και με την ψήφο τους τη συσπείρωση αγωνιστικών δυνάμεων και στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, για την απόκρουση της αντιλαϊκής νεοφιλελεύθερης πολιτικής και της μετατροπής της Αυτοδιοίκησης σε φορέα υλοποίησής της.

Υπογραμμίζει ότι η συγκρότηση της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» αποτελεί ένα σημαντικό, αισιόδοξο βήμα, που κατέγραψε την κοινή πορεία δυνάμεων οι οποίες συμφωνούν στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός πόλου αντίστασης και ανατροπής απέναντι στις ποικιλόμορφες και ποικιλόχρωμες διαχειριστικές πολιτικές που προωθούσαν οι άλλοι συνδυασμοί. Με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» ανέδειξε τα μεγάλα και ουσιαστικά προβλήματα των εργαζομένων καθώς και την αντιδραστικοποίηση του θεσμικού πλαισίου της Αυτοδιοίκησης, που τη μετατρέπει σε μακρύ χέρι του κράτους. Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» πραγματοποίησε ένα μεγάλο άνοιγμα στο λαό.

Κλίμα αποπροσανατολισμού

Για τους παραπάνω λόγους, η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» δέχτηκε σφοδρή και πρωτοφανή επίθεση, προκλητικό αποκλεισμό από τα ΜΜΕ. Συνάντησε ένα αποπροσανατολιστικό κλίμα, στο οποίο συνέβαλαν όλοι εκείνοι που έχουν ήδη αποδεχτεί το διαχειριστικό ρόλο της Αυτοδιοίκησης.

Η επικέντρωση της αντιπαράθεσης σε πρόσωπα, και μάλιστα με προκλητικά θετικό ή αρνητικό τρόπο, υπηρέτησε την ανάγκη συσκότισης των προγραμμάτων, για να μη μάθει ο λαός την αλήθεια και να διαμορφωθεί τέτοιο κλίμα, ώστε να εγκλωβιστεί η δυσαρέσκεια σε ανώδυνες για την κυρίαρχη πολιτική επιλογές.

Παράλληλα, εκδηλώθηκε ένα όργιο ρουσφετολογίας, εκβιασμών, τρομοκρατίας, χρήσης σκόπιμων δημοσκοπήσεων, πολυέξοδης διαφήμισης, επέσεισαν ακόμη και τον μπαμπούλα της ακροδεξιάς, για να αποτραπεί ο όποιος απεγκλωβισμός από την κυρίαρχη πολιτική.

Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» θεωρεί ότι το ποσοστό που συγκέντρωσε αποτελεί ένα θετικό βήμα με προοπτική, χωρίς να αγνοεί το γεγονός ότι υπήρχαν δυνατότητες για μεγαλύτερο. Η πολιτική επιλογή της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» να θέσει τα σύγχρονα και ουσιαστικά προβλήματα, με γνώμονα την ανάγκη διαμόρφωσης αγωνιστικού μετώπου, άνοιξε νέους δρόμους συσπείρωσης και ασφαλώς συνάντησε νέες δυσκολίες.

Συνεχίζουμε στην πρώτη γραμμή των αγώνων

Μπροστά στην άμεση επιδείνωση των προβλημάτων του λαού εξαιτίας νέων αντιλαϊκών μέτρων, που βρίσκονται στα κυβερνητικά συρτάρια, μπροστά στον επικείμενο πόλεμο και στο βάθεμα της οικονομικής κρίσης, η παρουσία της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» και η δέσμευσή της ότι θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή συμβάλλει ώστε να γίνει ένα νέο βήμα απεγκλωβισμού δυνάμεων και συσπείρωσής τους σε αγωνιστική κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ