Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
Κλιμάκωση του αγώνα για όσα τους ανήκουν

Παράσταση διαμαρτυρίας χθες στη διοίκηση του ΤΕΙ

Τέρμα οι αόριστες υποσχέσεις κι η υποταγή στην υποβάθμιση. Οι σπουδαστές της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ) του ΤΕΙ Αθήνας είναι αποφασισμένοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, για να κερδίσουν με τους αγώνες τους όσα τους ανήκουν. Μετά λοιπόν, από τη χτεσινή τους παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του ΤΕΙ, προσανατολίζονται να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στις τεράστιες ελλείψεις (σε υλικά σχεδιασμού και κατασκευών, αίθουσες, εργαστήρια και εξοπλισμό εργαστηρίων, ακόμα και καθηγητές) που δυσκολεύουν και υποβαθμίζουν τις σπουδές τους.

Χτες οι σπουδαστές μίλησαν με τον πρόεδρο του ΤΕΙ, Γ. Καλκάνη κι άλλα μέλη της διοίκησης, αλλά δεν έμειναν ικανοποιημένοι. Για το θέμα των προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού, ο πρόεδρος τους παρέπεμψε στους προϊσταμένους των Τμημάτων, που καθυστερούν, όπως είπε τις σχετικές αιτήσεις, όταν όμως οι σπουδαστές έθεσαν την απαίτησή τους για μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, καλύφθηκε πίσω από το γράμμα του νόμου, που θέλει τα ΤΕΙ υποβαθμισμένα ιδρύματα χωρίς ουσιαστικά μόνιμους καθηγητές. Επίσης, ο πρόεδρος δε φαίνεται να συμμερίστηκε την αγωνιστική διάθεση των φοιτητών για διεκδίκηση περισσότερων κονδυλίων από το υπουργείο Παιδείας και την πρότασή τους να καταψηφιστεί ομόφωνα ο επόμενος προϋπολογισμός του ΤΕΙ, που θα βρίσκεται πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες του ιδρύματος.

«Εχουμε βαρεθεί να ακούμε τα ίδια και τα ίδια», δήλωσε στο «Ρ» η Καλλιόπη Σπεθογιάννη, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου σπουδαστών ΣΓΤΚΣ, μετά τη χθεσινή παράσταση κι εξήγησε ότι παρά την «ανωτατοποίηση» οι σπουδές υποβαθμίζονται συνεχώς, ενώ υπεραμύνθηκε της Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης, χωρίς διαχωρισμούς σε ΑΕΙ - ΤΕΙ. Οσο για τη σχολή, είπε ότι θα προχωρήσουν σε νέα γενική συνέλευση για κλιμάκωση του αγώνα τους και μέχρι τότε «είμαστε αποφασισμένοι να μην μπαίνουμε στα εργαστήρια που δεν είναι εξοπλισμένα πλήρως με όλα τα απαραίτητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ