Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
Παραδέχονται τα προβλήματα συνηγόρων

Οι εισαγγελικές αρχές της χώρας, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχτηκαν ότι έχουν βάση οι έντονες αντιδράσεις των δικηγόρων - συνηγόρων των κατηγορουμένων για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» και πως υπήρξαν προβλήματα στην επικοινωνία των δικηγόρων με τους πελάτες τους.

Το θέμα έχει απασχολήσει τις εισαγγελικές αρχές και, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ήδη συνεργάστηκαν και αντάλλαξαν απόψεις ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ε. Κρουσταλλάκης, ο εισαγγελέας Εφετών Πειραιά Ε. Φλωράτος, ο αρμόδιος για τις φυλακές Κορυδαλλού αντεισαγγελέας Εφετών Αρ. Φραγκιαδάκης και ο εφέτης ανακριτής Λ. Ζερβομπεάκος, ενώ όλοι τους συμφώνησαν ότι θα πρέπει να εξομαλυνθεί άμεσα αυτή η κατάσταση και να διευκολυνθούν οι δικηγόροι να επιτελέσουν το έργο τους, ενόψει της σπουδαιότητας της υπόθεσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ε. Κρουσταλλάκης είχε ήδη χαρακτηρίσει το θεσμό του συνηγόρου υπεράσπισης «κατάκτηση της δημοκρατίας» και ο οποιοσδήποτε κατηγορούμενος, όσο σοβαρή και ειδεχθή πράξη και αν διέπραξε, δικαιούται την κατοχύρωση των υπερασπιστικών του δικαιωμάτων.

Στο μεταξύ, οι ίδιες πηγές είναι κατηγορηματικές ότι μοναδικός εισαγγελέας μέχρι την περάτωση του ανακριτικού έργου και παραπομπής των κατηγορουμένων στο δικαστήριο θα είναι ο εισαγγελέας Εφετών Κ. Καρούτσος, διαψεύδοντας έτσι τα δημοσιεύματα των εφημερίδων για τοποθέτηση και δεύτερου εισαγγελέα στην υπόθεση της «17 Νοέμβρη».

Ωστόσο, σοβαρό πρόβλημα παραμένει η έλλειψη επαρκούς αριθμού εισαγγελικών λειτουργών. Το αίτημα για αύξηση των θέσεων έχει θέσει προ πολλού η Ενωση Εισαγγελέων στον υπουργό Δικαιοσύνης. Ειδικότερα, με την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο έντονο. Να σημειωθεί ότι μόνο στην Εισαγγελία Αθηνών οκτώ εισαγγελείς είναι αποσπασμένοι σε διάφορες υπηρεσίες (όπως Αντιτρομοκρατική, υπουργείο Δικαιοσύνης, φυλακές Κορυδαλλού κλπ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ