Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στη μάχη κατά του άσθματος

Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του άσθματος που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους και οδηγεί στην υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους, προσφέρει ο συνδυασμός δυο ουσιών, σε μια συσκευή εισπνοών.

Μελέτες που ανακοινώθηκαν στο πρόσφατο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για το Αναπνευστικό που έγινε στη Στοκχόλμη, έδειξαν ότι ο συνδυασμός σαλμετερόλης και προπιονικής φλουτικαζόνης υπερτερεί έναντι των κλασικών θεραπειών για το άσθμα. Στο συνέδριο παρουσιάστηκε μελέτη που έγινε στην Ευρώπη με σκοπό να καταγράψει τις αντιλήψεις που επικρατούν για το άσθμα και την κατάσταση των ασθενών. Σύμφωνα με τη μελέτη: το 46% των ασθενών έχει συμπτώματα κατά τη διάρκεια της μέρας και το 30% ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια του ύπνου μια φορά τη βδομάδα. Το 61% των ασθενών ανέφεραν σοβαρά επεισόδια βήχα, συριγμού, σφιξίματος στο στήθος ή δύσπνοιας. Σχεδόν το 30% των ασθματικών ασθενών είχαν πραγματοποιήσει επείγουσες επισκέψεις στο νοσοκομείο ή σε γιατρό τον τελευταίο χρόνο.

Στη χώρα μας, σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, από άσθμα πάσχει το 6% του γενικού πληθυσμού στους ενήλικες και το 10% του παιδικού πληθυσμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ