Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ
«Νέες υποχρεώσεις και ευθύνες»

«Λευκό και άκυρο» στους υποψήφιους του δικομματισμού και όσους συνεργάζονται στο β' γύρο προτείνει η ΚΑ

Λευκό και άκυρο στο δικομματισμού και τους υποψηφίους που στηρίζει, συνιστά στους πολίτες να ρίξουν την Κυριακή στο β' γύρο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών η Κομμουνιστική Ανανέωση. Συγκεκριμένα, και αναφορικά με το 2ο γύρο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, η Κομμουνιστική Ανανέωση εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η Κομμουνιστική Ανανέωση στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές της 13/10/2002 συμμετείχε και στήριξε συνδυασμούς σε μία σειρά από Δήμους και Νομαρχίες, μαζί με το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, οικολογικές κινήσεις και ανένταχτους αγωνιστές της ριζοσπαστικής αριστεράς και της οικολογίας, συμβάλλοντας και με τις δικές της δυνάμεις στο δύσκολο, πραγματικά, εγχείρημα, της προσπάθειας συγκρότησης και πολιτικής καταγραφής, και στο επίπεδο της ΤΑ ενός μετώπου πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, το νεοφιλελευθερισμό, την κεντροαριστερά. Μετώπου αγωνιστικού, ριζοσπαστικού, ανατρεπτικού της εφαρμοσμένης νεοφιλελεύθερης πολιτικής και ασυμβίβαστου με τη διαχειριστική - εξωραϊστική λογική.

Το θετικό, από μόνο του, γεγονός της συνεύρεσης και της συνεργασίας, πάνω σε ένα βασικό κοινό πλαίσιο αρχών και θέσεων, ανθρώπων και δυνάμεων από διαφορετικές ιδεολογικοπολιτικές αφετηρίες, λαμβανομένου υπόψη και του εκλογικού αποτελέσματος, δημιουργεί αυξημένες υποχρεώσεις και ευθύνες, προκειμένου το εγχείρημα αυτό, όχι μόνον να εδραιωθεί πολιτικά και κοινωνικά, αλλά και να εμπνεύσει σε μία ελπιδοφόρα, αγωνιστική προοπτική, όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις και ανθρώπους από το χώρο της αριστεράς και της οικολογίας.

Τα εκβιαστικά διλήμματα, που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, και με αφορμή τον εκλογικό τους νόμο, τίθενται από τις δυνάμεις του δικομματισμού στον κόσμο της αριστεράς, αποτελούν προσβολή και εμπαιγμό και ως εκ τούτου δεν πείθουν πια κανέναν. Είναι κοινή πεποίθηση και συνείδηση, ότι τα κόμματα του πολέμου, της φτώχειας, της ανεργίας, της κρατικής τρομοκρατίας και της καταστολής, δεν αποτελούν παρά όψεις του ίδιου νομίσματος.

Η Κομμουνιστική Ανανέωση συμμετέχει και στο 2ο γύρο των εκλογών καταψηφίζοντας με λευκό - άκυρο τους αμιγείς συνδυασμούς των δυνάμεων του δικομματισμού, αλλά και τους συνδυασμούς αυτούς, που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν συγκροτήσει με άλλες πολιτικές δυνάμεις, και δηλώνει ότι και την επόμενη των εκλογών ημέρα θα είναι παρούσα σε όλους τους αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ