Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Ξανά για δήμαρχο αγωνιστή που θα διεκδικεί

Ο καθένας με τον τρόπο του, όλοι δίνουν τη μάχη για μια Πετρούπολη που θα συνεχίσει να αγωνίζεται
Ο καθένας με τον τρόπο του, όλοι δίνουν τη μάχη για μια Πετρούπολη που θα συνεχίσει να αγωνίζεται
Σπίτι το σπίτι, δρόμο το δρόμο, γειτονιά τη γειτονιά, οι άνθρωποι της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» στέλνουν το αγωνιστικό μήνυμα της παράταξης σε όλον τον πετρουπολιώτικο λαό. Αποφασισμένοι για ακόμα μία φορά η Πετρούπολη να έχει δήμαρχο αγωνιστή, διεκδικητή και εγγυητή των λαϊκών κατακτήσεων, ρίχνονται στην προεκλογική μάχη ενάντια στη «λάσπη» και στη συκοφαντία, υπερασπιζόμενοι με πείσμα και αίσθημα ευθύνης τους αγώνες και τη δημιουργική πορεία της πόλης.

Καθημερινά εκατοντάδες νέοι, γυναίκες, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, δίνουν το δυναμικό «παρών» στο εκλογικό κέντρο της παράταξης, κάνοντας σαφές ένα: Αυτήν την Κυριακή ψηφίζουμε για την Πετρούπολη. Με μοναδικό όπλο το υλικό της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» και βασικό επιχείρημα το ποικιλόμορφο έργο της δημοτικής αρχής - που είναι ορατό σε κάθε μεριά της πόλης - οι Πετρουπολιώτες οργώνουν σπιθαμή προς σπιθαμή κάθε γωνιά του δήμου. Παράλληλα, καλούν τους κατοίκους να δώσουν το μαχητικό «παρών» στη συγκέντρωση της «Δημοκρατικής Συνεργασίας», που θα γίνει σήμερα. Ακόμη, παροτρύνουν το λαό της Πετρούπολης να στηρίξει με την ψήφο του το ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Συνεργασίας», ένα ψηφοδέλτιο αντίστασης στη μετατροπή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε μηχανισμό που θα βρίσκεται μακριά και απέναντι από τον πολίτη. Καλούν τους Πετρουπολιώτες να αποδοκιμάσουν στην κάλπη το μοντέλο εκείνο που βάζει στο περιθώριο τις λαϊκές ανάγκες. Το μήνυμα αυτής της Κυριακής είναι ξεκάθαρο στην Πετρούπολη: Ο λαός της πρέπει να βγει νικητής και αυτήν την τετραετία.

Μαζί και οι άνθρωποι που έχτισαν την πόλη

Συνοδοιπόροι της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» και του δημάρχου Γιώργου Γιώγου στέκονται οι παππούδες κι οι γιαγιάδες της Πετρούπολης. Στο νέο τριώροφο, ιδιόκτητο κτίριο, που στεγάζει το 2ο ΚΑΠΗ - ένα από τα τρία νέα ΚΑΠΗ που δημιουργήθηκαν την τελευταία τετραετία - ο «Ρ» συνάντησε μερικούς από τους εκπροσώπους της τρίτης ηλικίας στην πόλη. Για τη στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στις ανάγκες τους και στον τρόπο που αυτές καλύπτονται, οι απαντήσεις πέφτουν σαν γροθιά στο στομάχι όσων επιχειρούν με ψέματα και «λάσπη» να τους αποπροσανατολίσουν. «Οι ηλικιωμένοι, λόγω της πείρας μας, κρίνουμε τους ανθρώπους απ' τα έργα τους κι όχι απ' τα λόγια. Και σ' αυτή την πόλη, ό,τι γίνεται, γίνεται για όλους μας. Για μένα, τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου», λέει η Μαρία Κατσώρη, ενώ η Σταυρούλα Λαϊνά προσθέτει: «Ο δήμος είναι κοντά στον πολίτη, κοντά στο παιδί, κοντά στην τρίτη ηλικία. Πρώτα και κύρια, όμως, είναι κοντά στην Πετρούπολη». «Είναι μεγάλο πράγμα», συμπληρώνει η Μαρία Σήλα, «να υπάρχουν στη δημοτική αρχή αξιοπρεπείς άνθρωποι και να μας αντιμετωπίζουν κι εμάς τους ηλικιωμένους με αξιοπρέπεια». Αναφερόμενος στην προεκλογική ένταση, που προσπαθεί να δημιουργήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Στέφανος Βλάχος κι ο συνδυασμός του, που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξανδρος Πανταζής επισημαίνει: «Ο λαός της Πετρούπολης πρέπει να κλείσει τα αυτιά του στα ψέματα και στα κάθε λογής πυροτεχνήματα. Από δω έχουν περάσει διάφοροι "αλεξιπτωτιστές" και νομίζουν ότι με το να μας τάζουν, θα πάψουμε να βλέπουμε ότι η Πετρούπολη είναι μια πόλη ανθρώπινη, μια πόλη να ζεις». «Κακά τα ψέματα», συμπληρώνει η Διαμάντω Θεοδωροπούλου, «στο Δήμο Πετρούπολης διατίθενται λίγοι πόροι. Κι όμως, η δημοτική αρχή κάνει διαρκώς έργα, συνέχεια είναι στους δρόμους κι αγωνίζεται. Εμείς είμαστε πάντα μ' αυτούς που αγωνίζονται. Ο Γ. Γιώγος θα 'ναι δήμαρχος κι αυτή την τετραετία». Και η Ελένη Βάρσου υπογραμμίζει: «Οι ηλικιωμένοι στηρίζουμε "Δημοκρατική Συνεργασία" και Γ. Γιώγο. Αυτόν ψηφίζουμε, γιατί αυτός είναι κοντά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ