Τρίτη 6 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Οταν τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα

Μετά από πολύχρονους αγώνες της Δημοτικής Αρχής και των κατοίκων του Ελληνικού, εγκαινιάστηκαν και λειτουργούν το Παιδικό Κέντρο και το Ποντιακό Μουσείο

Το Παιδικό Κέντρο Ελληνικού και το Ποντιακό Μουσείο Σουρμένων εγκαινίασαν την περασμένη Παρασκευή και Κυριακή αντίστοιχα, ο δήμαρχος Ελληνικού Κώστας Κορτζίδης και ο νομάρχης Αθήνας Δ. Ευσταθιάδης.Δύο έργα που, το καθένα από την πλευρά του, έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους κατοίκους και χρειάστηκαν αγώνες και προσπάθειες χρόνων από τη δημοτική αρχή και τους φορείς της περιοχής για να υλοποιηθούν.

Το Παιδικό Κέντρο θα λειτουργεί ως βρεφονηπιακός και παιδικός σταθμός, με δυναμικότητα υποδοχής 20 βρεφών και 50 νηπίων. Κατασκευάστηκε με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, ώστε να φιλοξενεί παιδιά από 40 ημερών μέχρι 4 ετών. Για την ανέγερσή του χρειάστηκε αγώνας 14 χρόνων και χτίστηκε τελικά σε οικόπεδο έκτασης 1.400 τετραγωνικών μέτρων που παραχώρησε ο δήμος. Τα προβλήματα όμως δεν τέλειωσαν. Αν και το κτίριο είναι έτοιμο, δεν μπορεί ακόμη να λειτουργήσει, γιατί δεν έχουν γίνει οι προσλήψεις προσωπικού. "Για το θέμα αυτό θα πρέπει να μεριμνήσει και η πολιτεία και η νομαρχία", επισήμανε στον νομάρχη, η δημοτική σύμβουλος Ελληνικού Ροδή Γεωργακάκη.Το Παιδικό Κέντρο αναμένεται να αντιμετωπίσει σε σημαντικό βαθμό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι γονείς στην περιοχή και για τα οποία δυστυχώς δεν υπάρχει ουσιαστική κρατική μέριμνα.

Ποντιακό Μουσείο

Το πολύχρονο όνειρο των Πόντιων προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στο δήμο του Ελληνικού και ειδικότερα στα Σούρμενα, έγινε πράξη. Το Ποντιακό Μουσείο που βρίσκεται στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης εγκαινιάστηκε την Κυριακή από τον δήμαρχο Κ. Κορτζίδη, την Ενωση Ποντίων Σουρμένων και τον νομάρχη Αθηνών Δ. Ευσταθιάδη.

"Είναι σημαντικό να κρατάμε ζωντανές τις μνήμες μας", τόνισε φανερά συγκινημένος ο αντιδήμαρχος, Πόντιος στην καταγωγή, Αν. Λαβασάς,ευχαριστώντας εκ μέρους όλων των Ποντίων τον δήμαρχο της πόλης που "συντέλεσε αποφασιστικά στη μετατροπή της προσφυγούπολης σε σύγχρονη πόλη".Για την προσφορά του στους αγώνες των προσφύγων να διατηρήσουν ζωντανή την παράδοση που έφεραν μαζί τους, αλλά και να αντιμετωπίσουν τα καθημερινά τους προβλήματα στη νέα τους πόλη, στα χρόνια που το "τιμόνι" της διοίκησης του δήμου το είχε ο Κ. Κορτζίδης, ο πρόεδρος της Ενωσης Ποντίων, Αχιλλέας Βασιλειάδης,του απένειμε αναμνηστική πλακέτα, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης. Την κατασκευή του έργου επιμελήθηκε η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και ολοκληρώθηκε με δαπάνη από το δημοτικό προϋπολογισμό.

Πέρα από τις πολιτιστικές δραστηριότητες, θα στεγάσει τα γραφεία της Ενωσης Ποντίων και ένα σημαντικό αριθμό εκθεμάτων (αντικείμενα - φωτογραφίες) που έχουν σχέση με τη μνήμη και την παράδοση και τα οποία έφεραν μαζί τους οι Πόντιοι της περιοχής, όταν εγκαταστάθηκαν στο Ελληνικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ