Τρίτη 6 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναγκαίος ο ενιαίος φορέας αμυντικής βιομηχανίας

Στην ΕΑΒ περιόδευσαν χτες ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης ΝΑ Αθήνας - Πειραιά, της ΝΑΣ και ο υποψήφιος νομάρχης Βοιωτίας, Λουκάς Λιάκος

Την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας ενιαίος φορέας εθνικής αμυντικής βιομηχανίας, επισήμανε, κατά την περιοδεία του χτες στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), ο υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ΝΑ) Αθήνας - Πειραιά, της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ), Σπύρος Χαλβατζής,συνοδευόμενος από τον υποψήφιο νομάρχη Βοιωτίας, Λουκά Λιάκο και τον νομαρχιακό σύμβουλο Χρήστο Λαζαρίδη.

"Θεωρούμε ότι μπορεί και πρέπει - υπογράμμισε Σπ. Χαλβατζής - να δημιουργηθεί ένας ενιαίος φορέας με κορμό την ΕΑΒ, τις επιχειρήσεις ΠΥΡΚΑΛ, ΕΒΟ και ΕΛΒΟ και σε συνεργασία με κομμάτι των Ναυπηγείων που ασχολείται με τα πλοία του πολεμικού στόλου". Μιλώντας με τους εργαζόμενους στα παραγωγικά τμήματα της επιχείρησης όπου και περιόδευσε το κλιμάκιο της ΝΑΣ, ο Σπ. Χαλβατζής επισήμανε το αυξημένο ενδιαφέρον του συνδυασμού στα θέματα των επιχειρήσεων αμυντικής βιομηχανίας. Τόνισε δε πως η ΕΑΒ έχει αντικειμενικά τις δυνατότητες να αναπτυχθεί και σε τομείς ειρηνικής δραστηριότητας, όπως, για παράδειγμα, τηλεπικοινωνιακό υλικό και τηλεπικοινωνιακές κατασκευές, σε συνεργασία με τον ΟΤΕ. Αλλωστε, όπως σημειώθηκε και στη συνάντηση που είχε το κλιμάκιο της ΝΑΣ με τη διοίκηση της επιχείρησης, η ΕΑΒ έχει καλή θέση στη διεθνή αγορά, κάτι που οφείλεται στο έμπειρο έμψυχο δυναμικό και την καλή υλικοτεχνική υποδομή.

Στη διάρκεια της περιοδείας ο Σπ. Χαλβατζής εξέφρασε την αντίθεση της ΝΑΣ στον προσανατολισμό της δημιουργίας θυγατρικών επιχειρήσεων που ανοίγουν την κερκόπορτα για την είσοδο του ιδιωτικού τομέα στην εθνική αμυντική βιομηχανία. "Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει τα ανάλογα κονδύλια για τον εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας, η οποία πρέπει να παραμείνει κατά 100% στο δημόσιο τομέα", τόνισε χαρακτηριστικά ο Σπ. Χαλβατζής.

Στο σημείο αυτό, ο Σπ. Χαλβατζής κάλεσε τους εργαζόμενους, μέσα από τον ενιαίο αγώνα τους, να παλέψουν για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και την ανασφάλεια που νιώθουν για το μέλλον της επιχείρησης. Τους κάλεσε τέλος να ενισχύσουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της ΝΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ