Τρίτη 6 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Στηρίζουμε τη ΝΑΣ!

Δεκαέξι καθηγητές του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου Πάτρας, με ανακοίνωση - διακήρυξη στηρίζουν τη ΝΑΣ και τον υποψήφιο νομάρχη Ανδρέα Αθανασόπουλο

Η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" με υποψήφιο νομάρχη τον Ανδρέα Αθανασόπουλο μπορεί να αποτελέσει πόλο συσπείρωσης για την αντεπίθεση των εργαζομένων, με στόχο την ανατροπή της κυρίαρχης αντίληψης των μεγάλων συμφερόντων και την καταδίκη των πολιτικών εκπροσώπων τους στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Αυτό τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους - διακήρυξη υποστήριξης της ΝΑΣ Αχαϊας καθηγητές του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου Πατρών. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

"Εμείς που εργαζόμαστε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι του νομού, ζήσαμε "τα έργα και τις δραστηριότητες" του απερχόμενου Νομαρχιακού Συμβουλίου. Τόσο η παράταξη του σημερινού νομάρχη, όσο και οι αντιπολιτευτικές ομάδες της ΝΔ, του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ στήριξαν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό την πολιτική διαχείρισης των κεντρικών κυβερνητικών κατευθύνσεων. Είτε σιώπησαν, είτε συνεργάστηκαν, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα συμφέροντα των κύκλων της οικονομίας της αγοράς, με συνέπεια τη βιομηχανική συρρίκνωση του νομού μας, την αύξηση της ανεργίας, την κατάργηση βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ζωής για την πλειοψηφία του λαού και του νομού μας.

Ο κ. νομάρχης, συνεχίζει η ανακοίνωση, και η παράταξή του σε κρίσιμες στιγμές έδρασαν αποφασιστικά ενάντια στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, των αγροτών και των εργατών. Αντιμετώπισαν τις "συνεργασίες" τους με το Πανεπιστήμιο με βάση τα κομματικά τους κριτήρια. Οπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στο νομό μας, ζούμε καθημερινά τη βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού και της κυριαρχίας των νόμων του κέρδους, την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, όπως η παιδεία και η υγεία, την πολιτιστική μας πολτοποίηση, την οργανωμένη προσπάθεια παραπλάνησης της νεολαίας και όλων των εργαζομένων".

"Η κυβέρνηση αναδιαρθρώνει το εκπαιδευτικό σύστημα με βάση τις εντολές των κυρίαρχων οικονομικών δυνάμεων, υψώνει φραγμούς στην παιδεία για τα παιδιά από τα φτωχότερα στρώματα, κάνει ακόμη πιο δυσβάσταχτο το κόστος προετοιμασίας για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αφαιρεί τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων και κόβει τις ελπίδες της νεολαίας. Η επιστήμη και η τεχνολογία με τα νέα επιτεύγματα του αυτοματισμού, αντί να είναι απελευθερωτικές δυνάμεις, στα χέρια της οικονομικής ολιγαρχίας γίνονται αλυσίδες και δεσμά της νέας δουλείας.

Οσοι αγανακτούν με αυτή την πολιτική, όσοι απαιτούν εργασιακά δικαιώματα και όχι μια θέση εργασίας κομμένη στα τρία και χωρίς ασφάλιση, όσοι δε θέλουν φθηνή "κατάρτιση", καταλαβαίνουν ότι η αγανάκτηση δε φθάνει. Η πολιτική αυτή πρέπει και μπορεί να ανατραπεί με τη συμπαράταξη της νεολαίας και των εργαζομένων του χεριού και του πνεύματος. Μπορεί να χαλάσει τα σχέδιά τους και να μη γίνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση ο "Δούρειος ίππος" της ιδιωτικοποίησης της παιδείας", υπογραμμίζει η ανακοίνωση την οποία υπογράφουν οι:

Νίκος Ασπράγκαθος αν. καθηγητής Πολυτεχνείου, Ν. Ματσώκης επίκ. καθηγητής στο τμήμα Βιολογίας, Κ. Αγγελόπουλος λέκτορας τμήματος Βιολογίας, Γ. Μισιρλής καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής, Ευτ. Παπαδοπετράκης λέκτορας στο Μαθηματικό, Αθ. Κουτίνας καθηγητής τμήματος Χημείας, Χρ. Τσιριγώτης ΕΔΤΜ Πολυτεχνική Σχολή, Σοφία Παντελιού επίκ. καθ. τμήμ. Βιολογίας, Θ. Δούτας καθηγητής τμήμ. Βιολογίας, Φεβρωνία Αγγελάτου επίκ. καθ. τμήμ. Ιατρικής, Ν. Κοντόπουλος καθ. τμήμ. Γεωλογίας, Φιλ. Αλεβίζος επίκ. καθ. τμήμ. Μαθηματικού, Π. Αλεβίζος.επίκ. καθ. τμήμ. Μαθηματικού, Ν. Τσιμπέρης καθ. τμήμ. Φυσικής, Θ. Χονδρός επίκ. καθ. Πολυτεχνικής Σχολής, Θεοδ. Παπαθεοδώρου καθηγητής τμήμ. Η/Υ, Γ. Πουλίδης καθηγητής τμήμ. Η/Υ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεκάδες υπογραφές σε κείμενο στήριξης του ΚΚΕ (2023-05-20 00:00:00.0)
«Θέτουμε τις δυνάμεις και τις γνώσεις μας στην υπηρεσία των αναγκών του λαού» (2020-04-04 00:00:00.0)
Καθηγητές Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2012-06-15 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2004-04-27 00:00:00.0)
Τα επιστημονικά πεδία - ομαδοποίηση των Τμημάτων (1998-05-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ