Τρίτη 6 Οχτώβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ
Δίπλα στους εργαζόμενους κάθε μέρα

"Η ενεργός συμμετοχή του πρωθυπουργού στον προεκλογικό αγώνα δε θα λύσει τα προβλήματα της πόλης. Καλούμε τον πειραϊκό λαό να καταδικάσει έμπρακτα αυτήν την παρέμβαση. Φτάνουν πια οι κοροϊδίες", δήλωσε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά

Στην έναρξη της φετινής περιόδου της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά, παραβρέθηκε το Σάββατο το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, επικεφαλής της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" και πρόεδρος της Ενωσης, Παναγιώτης Σαλπέας.

Η Ακαδημία ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αφού η συμμετοχή των παιδιών είναι πολύ μεγάλη, ωστόσο, τα οικονομικά προβλήματα που ήδη υπάρχουν, αναμένεται να ενταθούν, καθώς για φέτος η κυβέρνηση ενδέχεται να μη δώσει την πενιχρή ενίσχυση στην Ακαδημία. Να σημειωθεί ότι η Ακαδημία προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες της και τον απαραίτητο εξοπλισμό στα παιδιά.Ο Π. Σαλπέας τόνισε πως αυτή η σημαντική προσπάθεια πρέπει να στηριχτεί από όλους τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά ιδιαίτερα από την κυβέρνηση. Σε περίπτωση που δε δοθούν τα χρήματα στην Ακαδημία, ο Π. Σαλπέας τόνισε ότι θα προχωρήσει στην αγωνιστική διεκδίκησή τους μαζί με τους γονείς και τα παιδιά. "Αυτόν το χώρο που χρόνια τον υπηρετώ - είπε ο Π. Σαλπέας - δεν τον βάζω σε προεκλογικές σκοπιμότητες. Είχα υποχρέωση να έρθω στα εγκαίνια της Ακαδημίας και να χαιρετίσω τα παιδιά. Αυτή η προσπάθεια δεν ξεκίνησε χτες. Είναι πολύχρονη και βοήθησαν πολλοί άνθρωποι από πολλές θέσεις για να προσφέρουν αθλητισμό στη νεολαία. Θεωρώ ότι είναι πολύ σπουδαίο έργο, μια πολύ ωραία πρωτοβουλία. Η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά είναι ένα πολύχρωμο μάζεμα ανθρώπων, που έχουν πετάξει κάθε κομματική ιδιότητα και στρατεύτηκαν σε ένα αθλητικό πρόγραμμα για να προστατέψουν τη νεολαία. Είναι ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να λειτουργούν τα συλλογικά όργανα, γιατί όχι και ο δήμος. Αυτή τη δραστηριότητα πρέπει να την πάρουν υπόψη τους σοβαρά η δημοτική αρχή, η νομαρχία, όλοι οι φορείς".

Με το προσωπικό του Δήμου

Χτες, ο Π. Σαλπέας, επικεφαλής πολυπληθούς κλιμακίου, επισκέφθηκε το Δημαρχείο. Η υποδοχή ήταν ιδιαίτερα θερμή και η συζήτηση με τους εργαζόμενους πλούσια. Ο Π. Σαλπέας σημείωσε πως την καλή ή την κακή εικόνα ενός δήμου τη χρεώνονται αντικειμενικά οι εργαζόμενοι σ' αυτόν. Ετσι, λοιπόν, χρειάζεται μια νέα δημοτική αρχή, που να συνεργάζεται με ισοτιμία και χωρίς ρουσφετολογική πολιτική με τους εργαζόμενους και το λαό του Πειραιά για το καλό όλων. Υπογραμμίζοντας ότι η Κίνηση "Πειραιάς - Αναγέννηση" είναι γνωστή στους εργαζόμενους του δήμου από την ενεργό συμπαράστασή της στους δίκαιους αγώνες τους, ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε: "Τις τελευταίες μέρες, επιβεβαιώνουμε από τις περιοδείες μας την εκτίμηση του κόσμου προς το συνδυασμό, γεγονός που οφείλεται στους δεσμούς μας με τον πειραϊκό λαό. Καλούμε το λαό να μας βοηθήσει, για να αναδειχτεί μια νέα δημοτική αρχή με διαφορετική αντίληψη για τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που δε θα λέει ναι στη φορομπηχτική πολιτική και τις ιδιωτικοποιήσεις, που θα ενδιαφέρεται και θα αγωνίζεται και που θα μπορεί να αλλάξει τα πράγματα στον Πειραιά", επισήμανε ο Π. Σαλπέας.

"Ο συνδυασμός μας δεν αντιμετωπίζει καν το ενδεχόμενο να μην είναι στο δεύτερο γύρο. Ο τρόπος με τον οποίο εμείς μετράμε τα πράγματα, που είναι η απευθείας επαφή με τον δημότη, μας δίνει τη βεβαιότητα ότι ο πειραϊκός λαός θα μας τιμήσει με την ψήφο του και θα είμαστε δυνατά στο δεύτερο γύρο. Και τότε πραγματικά κανένας δε θα αντέξει την πίεση του δεύτερου γύρου με τον δικό μας συνδυασμό αντίπαλο".

Φτάνει πια η κοροϊδία

Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Πειραιά και την εξαγγελία μεγάλων έργων στην πόλη, λίγο πριν τις εκλογές, ο Π. Σαλπέας δήλωσε:

"Τα προβλήματα του Πειραιά είναι πολύχρονα και γνωστά σε όλους. Αλυτα τα τελευταία χρόνια, επιδεινώνονται συνεχώς και έχουν τραγικές επιπτώσεις στη ζωή του πειραϊκού λαού. Είναι αποτέλεσμα της σκληρής, αντιλαϊκής, κυβερνητικής πολιτικής. Στην προεκλογική περίοδο, τάζουν λαγούς με πετραχήλια και υπόσχονται, ό,τι δεν έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια ότι θα το κάνουν τώρα.

Θεωρούμε ότι η παρουσία του πρωθυπουργού στον Πειραιά, με την ενεργό συμμετοχή του στον προεκλογικό αγώνα, δε θα λύσει τα προβλήματα της πόλης, όπως δε θα βοηθήσει και τον κυβερνητικό υποψήφιο δήμαρχο, γιατί φαίνεται ότι δεν απολαμβάνει της αποδοχής των Πειραιωτών. Ας αφήσουν το λαό του Πειραιά να έχει το δικαίωμα να επιλέγει μόνος του τη δημοτική αρχή και τον δήμαρχό του. Καλούμε τον πειραϊκό λαό να καταδικάσει έμπρακτα αυτήν την παρέμβαση παραμονές των εκλογών. Φτάνουν πια οι κοροϊδίες"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ