ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 1998
Σελ. /36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ -ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Νέα έκπληξη η Μηχανιώνα

Απέκλεισε την Παναχαϊκή. Καρδιοχτύπησε ο ΠΑΟΚ στο Αίγιο

Ο Πανηλειακός και η Μηχανιώνα δημιούργησαν τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στη χθεσινή μέρα κυπέλλου. Το συγκρότημα του Γιάννη Κυράστα πέρασε άνετα από την Καβάλα, ενώ ο Ποσειδώνας μετά την ΑΕΚ πέταξε εκτός θεσμού και την Παναχαϊκή. Ας δούμε αναλυτικά τα ματς:

  • Στην Καβάλα το ματς της τοπικής ομάδας με τον Πανηλειακό στα χαρτιά ήταν ντέρμπι. Αμ δε! Οι Πελοποννήσιοι πέρασαν σαν... σίφουνες και με τρία γκολ (3 - 0) πήραν θριαμβευτική πρόκριση. Ολα τα... λεφτά ήταν το δεύτερο ημίχρονο οπότε οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και τα τρία γκολ. Στο 63' με τον Φερεκίδη, δύο λεπτά αργότερα με τον Σαπάνη και στο 72' με τον Ροζάλες.
  • "Καρδιοχτύπησε" ο ΠΑΟΚ στο Αίγιο μέχρι να φτάσει στη νίκη με 3 - 1 στην παράταση. Ο κανονικός αγώνας έληξε 1 - 1 (Κομίνχεζ 11' - Σπανός 38') όμως στην παράταση ο "δικέφαλος" πιο έμπειρος κατάφερε να πάρει τη νίκη με δύο ακόμη τέρματα των Κομίνχεζ 102', Καφέ 114'. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον αγώνα παρακολούθησαν 7.000 θεατές!
  • Αλήθεια, πού το πάει η Μηχανιώνα; Μετά την ΑΕΚ η Παναχαϊκή ήταν το νέο "θύμα" της. Ο κανονικός αγώνας έληξε ισόπαλος 1 - 1 (Γιοβάνοβιτς 56' - Αβραμίδης 64') στην παράταση τίποτα δεν άλλαξε και στη διαδικασία των πέναλτι ο Ποσειδώνας πήρε την πρόκριση με 8 - 7.
  • Ματς θρίλερ και στη Μυτιλήνη όπου επίσης στη διαδικασία των πέναλτι ο Αιολικός επιβλήθηκε της Αναγέννησης Καρδίτσας 5 - 4 (0 - 0 κανονικός αγώνας)
  • Στο Αργος ο Αθηναϊκός αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ (Ντασίλβα 8'), οι "λόρδοι" βρήκαν τη δύναμη να πάρουν τη νίκη με δύο γκολ των Αναστασίου 29', Κάπα 38' (2 - 1).
  • Στο Καλοχώρι οι Λύκοι επικράτησαν 2 - 1 της ΕΑΡ (Ντάμπιτς 12', Κάκογλου 75' - Φυσσέας 35'), ενώ στη Λάρισα η ομώνυμη ομάδα ...τρόμαξε να νικήσει τους Αμπελόκηπους στην παράταση 1 - 0 (Αβραμούλης 111').

Τέλος, η Καλαμάτα επικράτησε εύκολα της Μαρκό 2 - 0 ενώ ο ΑΟ Καρδίτσας 2 - 1 τον Παναιτωλικό που είναι σε συνεχή πτώση.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Δεν τρόμαξαν

Με ψυχραιμία δέχτηκαν οι "ερυθρόλευκοι" την κλήρωση με τη Γιουβέντους. Μοιρασμένες οι πιθανότητες λέει ο Μπάγεβιτς

Να λοιπόν που η τύχη παίζει περίεργα παιχνίδια καμιά φορά. Ηταν περίπου τέτοια εποχή πέρσι, όταν στο Ντε λε Αλπι του Τορίνο οι οπαδοί και οι παίκτες της Γιουβέντους πανηγύριζαν έξαλλα το γκολ του Τζόρτζεβιτς εναντίον της Ρόζεμπουργκ (2-2) που τους έστελνε στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτά πέρσι, γιατί φέτος, μετά και τη χθεσινή κλήρωση της ΟΥΕΦΑ, οι Ιταλοί ούτε θέλουν να σκέφτονται για... γκολ Τζόρτζεβιτς. Βλέπετε, αυτήν τη φορά ο περσινός ευεργέτης τους, Ολυμπιακός, τίθεται αντίπαλός τους στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Και βέβαια για... χάρες ούτε λόγος να γίνεται.

Στο άκουσμα της αντίπαλου πάντως οι "ερυθρόλευκοι" κάθε άλλο παρά τρόμαξαν. Αλλωστε εκεί που έχουν φθάσει, δε δικαιολογούνται τρομάρες και άγχος, οποίος και εάν είναι αντίπαλος.

"Η Γιουβέντους είναι γνωστή. Εχει μεγάλη ιστορία, σημαντικές διακρίσεις και εμπειρίες σε τελικούς. Οι δυο αγώνες θα είναι πολύ δυνατοί. Εμείς αποδείξαμε ότι μπορούμε να παίζουμε καλά με οποιαδήποτε ομάδα και αυτό θα επιδιώξουμε και με τη Γιουβέντους", επισήμανε στις δηλώσεις του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Και όσον αφορά τις πιθανότητες της πρόκρισης ο τεχνικός των Πειραιωτών ξεκαθάρισε: "Αυτή τη στιγμή θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι πιθανότητες είναι 50-50. Ομως μετά από σχεδόν τρεις μήνες που θα γίνει το παιχνίδι δεν ξέρουμε πώς θα είναι τα πράγματα".

Οι Ιταλοί

Στην αντίπερα όχθη θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι Γιουβεντίνοι, παρά τις υψηλές φιλοδοξίες που έχουν και αυτή τη χρονιά, αυτή τη στιγμή δε διανύουν και τις καλύτερες ημέρες. Ο τραυματισμός του Ντελ Πιέρο, που χάνει μάλλον όλη τη σεζόν, δημιούργησε αφλογιστία στην επίθεση, κάτι που είχε σαν συνέπεια να μείνει πίσω στο Καμπιονάτο, αφού βρίσκεται στην 9η θέση με 18 βαθμούς. Τα ίδια ισχύουν και για την Ευρώπη, αφού οι πέντε ισοπαλίες και η μόλις μια και μετά βίας νίκη επί της Ρόζεμπουργκ, ήταν ο απολογισμός της στην Α φάση.

Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο Τορίνο στις 3 Μάρτη και η ρεβάνς στο ΟΑΚΑ στις 17 του ιδίου μήνα. Τα υπόλοιπα ζευγάρια έχουν ως εξής: Ρεάλ Μαδρίτης - Διναμό Κιέβου, Μάντσεστερ Γ. - Ιντερ, Μπάγερν - Καϊζερσλάουτερν.

ΠΑΟ - ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 2-1
Πρόκριση με αγγαρεία

"Παγωμένη" πρόκριση του Παναθηναϊκού που κέρδισε χθες στο ΟΑΚΑ τον Πανελευσινιακό με 2-1. Περισσότερο από... κεκτημένη ταχύτητα, παρά λόγω απόδοσης, οι γηπεδούχοι πήραν αυτό που ήθελαν, από έναν αξιόμαχο αντίπαλο. Η έλλειψη φιλάθλων και ο καιρός δημιούργησε άσχημη διάθεση, που μεγάλωσε από την απουσία θέλησης και θεάματος.

Τα "σημάδια" της κρίσης που μαστίζει την "πράσινη" ομάδα ήταν εμφανή. Οι παίχτες της έμοιαζαν να κάνουν αγγαρεία, να μην μπορούν με την απόδοσή τους να "ζεστάνουν" τους ελάχιστους φιλάθλους. Επιβεβαίωση του κανόνα οι λιγοστές εξαιρέσεις απ' τις οποίες προήλθαν και τα δύο γκολ. Το 1-0 από τον Βαζέχα (29') και ο διπλασιασμός, από πλασέ του Ασάνοβιτς (89'), μετά από εκπληκτική ενέργεια του Λυμπερόπουλου. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τσιρώνη στις καθυστερήσεις.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Γκούμας (52' Βόκολος), Αλεξόπουλος, Μιλόγεβιτς, Κιάσσος (46' Αποστολάκης), Ασάνοβιτς, Σιμπνιέφσκι (73' Κόλα), Μίκλαντ, Βαζέχα, Λυμπερόπουλος, Λαγωνικάκης.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ: Μαυρίδης, Σταματής (60' Ψωμάς), Τζιβελέκης (56' Γκιλέκας), Τσιρώνης, Δημητριάδης (78' Αναστασόπουλος), Κούτσης, Ουάνγκα, Χατζηδημητρίου, Ζελενίτσας, Κακλαμάνος, Αμπονσάι.

ΟΦΗ - ΙΩΝΙΚΟΣ 2-3 (1-1)
Σκόνταψε σε μπλόκο...

Ο ΟΦΗ σκόνταψε στο... μπλόκο της Νίκαιας και έμεινε έξω από τη συνέχεια του Κυπέλλου. Ο Ιωνικός δίκαια κέρδισε με 3-2 μέσα στο Ηράκλειο και πανηγυρίζει όχι μόνο την πρόκριση, αλλά και μια πολύ καλή εμφάνιση. Υπό άσχημες καιρικές συνθήκες και σε βαρύ γήπεδο αμφότερες οι ομάδες παρουσίασαν τον καλό εαυτό τους και στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα το ενδιαφέρον ήταν αυξημένο.

Στο πρώτο ημίχρονο απόδοση και ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πήγαν στ' αποδυτήρια μ' ένα γκολ υπέρ τους. Υστερα από περίπου δίλεπτη πολιορκία οι "ασπρόμαυροι" με πλασέ του Ντιάρα άνοιξαν το σκορ (38'). Στην επανάληψη ο Νιόπλιας είδε την μπάλα να σταματάει στο κάθετο δοκάρι (55'), αλλά κυρίαρχος της συνάντησης ήταν ο Ιωνικός. Η υπεροχή του καρποφόρησε στο 70' μ' έναν "κεραυνό" του Αντριόλι, σ' απευθείας χτύπημα φάουλ.

Ετσι χρειάστηκε η διαδικασία της παράτασης για να κριθεί η πρόκριση. Στο 112' ο Μουτσοντρίγκο έκανε το 1-2 και έξι λεπτά αργότερα, ύστερα από τραγικό λάθος του Γιαλαμά, ο Αφεντουλίδης το 1-3. Οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν να κάνουν είναι να μειώσουν σε 2-3 με τον Τσιαντάκη (118').ΟΦΗ: Γιαλαμάς, Σταυρακάκης, Παπαδόπουλος, Αδάμος, Παυλόπουλος, Ντιάρα Μοχ. (105' Τσιαντάκης), Βάργκας (80' Ανταμτσικ), Μαρινάκης, Νιόπλιας, Αναστασίου, Μίτιτς (100' Παπαγιαννάκης).

ΙΩΝΙΚΟΣ: Πουρλιοτόπουλος, Παχατουρίδης, Ξανθόπουλος, Οφρυδόπουλος, Κλάεβιτς, Ροντρίγκεζ, Αφάς (45' Σταμπουλής), Αντριόλι, Βαβίλης, Μπρούστερ (60' Αφεντουλίδης), Φρούσσος (60' Μουτσοντρίγκο).

Ο Ζινεντίν Ζιντάν και οι Γιαννακόπουλος, Γεωργάτος θα βρεθούν ενώπιος

Ο Ζινεντίν Ζιντάν και οι Γιαννακόπουλος, Γεωργάτος θα βρεθούν "ενώπιος ενωπίω" το Μάρτη

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Τα βλέμματα στο Χαριλάου

Ο Αρης με νέο προπονητή, τον Γ. Παράσχο, υποδέχεται τον Ολυμπιακό

Η δεύτερη και τελευταία... δόση, γι' αυτό το γύρο, του Κυπέλλου Ελλάδας ολοκληρώνεται σήμερα με τη διεξαγωγή τριών αγώνων.

Αναμφίβολα το μεγάλο ματς θα γίνει στο Χαριλάου όπου ο Αρης υποδέχεται σ' έναν αγώνα δίχως αύριο τον Ολυμπιακό.

Στον πάγκο της ομάδας της Θεσσαλονίκης θα κάνει το ντεμπούτο του ο νέος προπονητής Γιώργος Παράσχος που πήρε τη θέση του Γιώργου Φοιρού. Αναφερόμενος στις δυσκολίες του αγώνα ο Καστοριανός κόουτς επισήμανε: "Αναμφίβολα πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι αφού ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με σπουδαίους παίκτες και εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι με σοβαρότητα και πειθαρχία θα μπορέσουμε να φτάσουμε στην πρόκριση".

Στην αντίπερα όχθη ο Ντούσαν Μπάγεβιτς απέφυγε τα μεγάλα λόγια: "Στον αγώνα πρωταθλήματος χάσαμε. Τώρα πιστεύω ότι εμείς θα είμαστε οι κερδισμένοι". Ο αγώνας αρχίζει στις 7μμ (απευθείας από την ΕΤ 1)

  • Νωρίτερα, στις 3μμ στην Ξάνθη η Σκόντα θα υποδεχτεί τον Εθνικό, ενώ στις 2.15μμ στη Ρόδο ο Ιάλυσος θα φιλοξενήσει τον Ηρακλή.

Να σημειωθεί ότι Σέρρες και Κοζάνη έχουν περάσει "μπάι" στους "16".

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
Η ταυτότητα της "μεγάλης κυρίας"

Την ονόμασαν "Βέκια Σινιόρα", που σημαίνει "Μεγάλη Κυρία" του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Και αυτή φρόντισε να μην τους διαψεύσει, αφού το παλμαρέ της είναι γεμάτο τρόπαια και διακρίσεις, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι "Γιουβεντίνοι" ήταν η πρώτη ομάδα στον Κόσμο που κατάφερε να σημειώσει το απόλυτο στα τρόπαια κατακτώντας το Κύπελλο Πρωταθλητριών (2), το Κυπελλούχων (1), το ΟΥΕΦΑ (3) και το Διηπειρωτικό (2). Παράλληλα στο Καμπιονάτο έχει γράψει τη δική της ιστορία, που μεταφράζεται σε 24 εθνικά πρωταθλήματα και 9 Κύπελλα Ιταλίας. Πέρσι έφθασε στον τελικό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αλλά όπως και την προηγούμενη δεν μπόρεσε να το κατακτήσει.

Στο ρόστερ της περιλαμβάνει μια πλειάδα από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου αυτή τη στιγμή. Με "μαέστρο" τον Γάλλο Ζινεντίν Ζιντάν η ορχήστρα της Γιούβε πλαισιωμένη και από τους Ινζάγκι, Ντεσάμπς, Ντάβιντς, Φονέσκα, Αμορούζο, Φεράρα και άλλους, άμα αρχίσει να... παίζει δε σταματά με τίποτα. Στην τεχνική ηγεσία βρίσκεται ένας από τους καλύτερους τεχνικούς αυτή τη στιγμή, ο Μαρτσέλο Λίπι. Κλασικός οπαδός της ιταλικής σχολής, δίνει προτεραιότητα στην ουσία παρά στο θέαμα. Φέτος διανύει την τελευταία του χρονιά στο πάγκο των Τορινέζων αφού το καλοκαίρι μετακομίζει στο Μιλάνο και την Ιντερ.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ
Οι ακριβοπληρωμένοι κόντρα στους απλήρωτους...

Με την ιταλική Λάτσιο κληρώθηκε ο Πανιώνιος

Δεν έφθαναν τα χίλια μύρια οικονομικά προβλήματα για τον Πανιώνιο, ούτε η τύχη πλέον δεν τον θέλει... Η χαρά που περίμεναν από τη Γενεύη στην κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Κυπελλούχων, δεν ήρθε ποτέ. Αντίθετα αυτό που έφθασε ήταν παγωμάρα στο άκουσμα της αντιπάλου. Λάτσιο λοιπόν και ό,τι χειρότερο για τους "κυανέρυθρους". Και τι τραγική ειρωνεία... Οι παίκτες της ελληνικής ομάδας που κατέβηκαν σε απεργία προκειμένου να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, καλούνται να αντιμετωπίσουν την πλουσιότερη ομάδα αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και ίσως και στον κόσμο. Την ομάδα που πλήρωσε το καλοκαίρι 32 δισ. δρχ. για τις μεταγραφές παικτών και μόνο. Με αστέρια όπως ο Βιέρι, ο Μιχαϊλοβιτς, ο Νέγκρο, ο Ντε λα Πένια, ο Μπόκσιτς, ο Φερνάντο Κόουτο... οι "Λατσιάλι" θεωρούνται φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Παρ' όλα αυτά, οι Νεοσμυρνιώτες δεν έχασαν την ψυχραιμία τους, αφού ούτως ή άλλως ήδη έχουν πετύχει πολλά με την παρουσία τους και μόνο στους "8" μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Αγγλος τεχνικός Ρόνι Γουίλαν, μόλις έγινε γνωστός ο αντίπαλος τόνισε: "Τα πράγματα είναι δύσκολα για μας, αφού τύχαμε με μια από τις πιο δυνατές ομάδες της Ευρώπης. Μπορεί να έχουμε λίγες ελπίδες για πρόκριση, όμως θα δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας και στις δυο αναμετρήσεις".

Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στις 4 Μάρτη στο "Ολίμπικο" της Ρώμης και η ρεβάνς στις 18 του ίδιου μήνα στη Νέα Σμύρνη. Τα υπόλοιπα ζευγάρια είναι: Τσέλσι (Αγγλία) - Βελερένγκα (Νορβηγία), Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία) - Μακάμπι Χάιφας (Ισραήλ), Βάρτεκς Βάραζιν (Κροατία) - Μαγιόρκα (Ισπανία).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ