Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
Η ταυτότητα της "μεγάλης κυρίας"

Την ονόμασαν "Βέκια Σινιόρα", που σημαίνει "Μεγάλη Κυρία" του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Και αυτή φρόντισε να μην τους διαψεύσει, αφού το παλμαρέ της είναι γεμάτο τρόπαια και διακρίσεις, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι "Γιουβεντίνοι" ήταν η πρώτη ομάδα στον Κόσμο που κατάφερε να σημειώσει το απόλυτο στα τρόπαια κατακτώντας το Κύπελλο Πρωταθλητριών (2), το Κυπελλούχων (1), το ΟΥΕΦΑ (3) και το Διηπειρωτικό (2). Παράλληλα στο Καμπιονάτο έχει γράψει τη δική της ιστορία, που μεταφράζεται σε 24 εθνικά πρωταθλήματα και 9 Κύπελλα Ιταλίας. Πέρσι έφθασε στον τελικό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αλλά όπως και την προηγούμενη δεν μπόρεσε να το κατακτήσει.

Στο ρόστερ της περιλαμβάνει μια πλειάδα από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου αυτή τη στιγμή. Με "μαέστρο" τον Γάλλο Ζινεντίν Ζιντάν η ορχήστρα της Γιούβε πλαισιωμένη και από τους Ινζάγκι, Ντεσάμπς, Ντάβιντς, Φονέσκα, Αμορούζο, Φεράρα και άλλους, άμα αρχίσει να... παίζει δε σταματά με τίποτα. Στην τεχνική ηγεσία βρίσκεται ένας από τους καλύτερους τεχνικούς αυτή τη στιγμή, ο Μαρτσέλο Λίπι. Κλασικός οπαδός της ιταλικής σχολής, δίνει προτεραιότητα στην ουσία παρά στο θέαμα. Φέτος διανύει την τελευταία του χρονιά στο πάγκο των Τορινέζων αφού το καλοκαίρι μετακομίζει στο Μιλάνο και την Ιντερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ