ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 29 Γενάρη 1999
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Κάναμε το νόμο σας κουρέλια... "

Με πείσμα και αποφασιστικότητα, με έναν ενθουσιασμό και μια ευρηματικότητα αντάξια των νιάτων τους, οι μαθητές διαδήλωσαν και χτες στο κέντρο της Αθήνας. Η τρομοκρατία δεν πέρασε

Το πείσμα τους πια δεν περιγράφεται. Η πίστη τους πως αυτός ο πολύμηνος, αλλά τόσο μαχητικός αγώνας τους θα έχει αποτέλεσμα δε φαινόταν μόνο από την αποφασιστικότητα των συνθημάτων τους - "Εφτά, οχτώ και δέκα εβδομάδες, κατάληψη θα κάνουμε έως το 2000", "Κάναμε τον νόμο σας κουρέλια, πω πω γέλια, πω πω γέλια", "Ούτε εισαγγελείς, ούτε αστυνομία, το νόμο καταργήστε ν' ανοίξουν τα σχολεία" - αλλά κυρίως από το πάθος και την έντονη παρουσία τους στο χτεσινό συλλαλητήριο. Ενάντια σε όλους αυτούς που πίστευαν πως στο χτεσινό - ένατο στη σειρά - συλλαλητήριο των μαθητών η συμμετοχή θα 'ταν τουλάχιστον υποτονική, οι "16άρηδες" ήταν και πάλι χιλιάδες και απάντησαν με την οργή τους, την πίστη τους και την πεποίθηση πως αυτός ο μεγαλοπρεπής αγώνας θα τελειώσει μόνο εάν υπάρξει δικαίωση των αιτημάτων τους.

Χιλιάδες νεανικές φωνές - για μια ακόμα φορά - ενώθηκαν χτες στο κέντρο της Αθήνας, για να διατρανώσουν την απόφασή τους να συνεχίσουν την πάλη έως το τέλος, να συνεχίσουν να ονειρεύονται και να παλεύουν για μια καλύτερη ζωή, για μια καλύτερη παιδεία. Είναι ενδεικτικό πως και πάλι τα - γεμάτα εφευρετικότητα αλλά και ευαισθησία - πανό τους εντυπωσίασαν τους περαστικούς Αθηναίους: "Δε χειραγωγούμαστε", ήταν ένα απ' τα συνθήματα, γραμμένο στο πανό του 5ου Λυκείου Χαϊδαρίου με ζωγραφισμένη από πάνω μια σφιγμένη γροθιά. Και για μια ακόμα φορά η μαζική παρουσία των εκπαιδευτικών, των φοιτητών, των γονιών, των συνδικαλιστών και των εργαζομένων δεν άφηνε καμιά αμφιβολία πως αυτός ο αγώνας έχει αγκαλιαστεί απ' το μεγαλύτερο τμήμα την ελληνικής κοινωνίας.

Η πορεία

Το ραντεβού είχε οριστεί και πάλι στα Προπύλαια, όπου οι μαθητές άρχισαν να συγκεντρώνονται από τις 10.30 το πρωί. Μαζί οι απεργοί καθηγητές, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί - που έκαναν χτες τρίωρη στάση εργασίας - εργαζόμενοι και γονείς. Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.00 και μέσω των Πανεπιστημίου, Σταδίου κατευθύνθηκε στο Σύνταγμα και από εκεί μέσω των οδών Φιλελλήνων και Αμαλίας στην Πανεπιστημίου, όπου και διαλύθηκε. Στην κεφαλή βρισκόταν το πανό του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας με το σύνθημα - υπόσχεση "Θα νικήσουμε - δε θα περάσουν" και ένα ομοίωμα του υπουργού Παιδείας, το οποίο οι μαθητές στη συνέχεια έκαψαν, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τη στάση του υπουργείου απέναντι στον αγώνα τους και τις ανάγκες της παιδείας.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν χτες ιδιαίτερα έντονη και προκλητική. Οι μαθητές σε κάθε πάροδο της Σταδίου όπου ήταν παραταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ φώναζαν δείχνοντας "Νάτοι, νάτοι οι εκσυγχρονιστές, πήρανε τα ρόπαλα και φόρεσαν στολές", ενώ τα συνθήματα ενάντια στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία επικράτησαν, καθώς οι μαθητές δίνουν καθημερινά τη μάχη με όσους - όντας σε "διατεταγμένη υπηρεσία" - προσπαθούν να βάλουν τέλος στον αγώνα τους.

Προς μεγάλη πάντως απογοήτευση των τηλεοπτικών σταθμών, που είχαν φροντίσει να στήσουν τις κάμερες στις ταράτσες, η ωριμότητα των μαθητών και η περιφρούρηση της κινητοποίησης είχε ως αποτέλεσμα η πορεία να γίνει χωρίς "επεισόδια".

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ολοι μαζί για τη νίκη!

Να ανταποκριθεί "εδώ και τώρα" ο υπουργός Παιδείας στο αίτημα για συνάντηση με τους εκπροσώπους των αγωνιζόμενων μαθητών

Τις ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας απέναντι στους μαθητές και σε όλη την κοινωνία, επισημαίνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας και καλεί την κυβέρνηση "να υποχωρήσει απ' την αλαζονεία και την παράλογη απαίτηση "ανοίξτε τα σχολεία να εφαρμοστεί η μεταρρύθμιση και συζητάμε για το πώς θα εφαρμοστεί"". Το Συντονιστικό καλεί "Εδώ και Τώρα ο κ. Αρσένης να υποχωρήσει και να συναντηθεί με το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας".

Στην κατεύθυνση αυτή μάλιστα χτες, στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου, αντιπροσωπεία του Συντονιστικού συναντήθηκε για μια ακόμα φορά με τον πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη, ζητώντας του να μεσολαβήσει ώστε να γίνει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας. Σύμφωνα με τους μαθητές, ο πρόεδρος της Βουλής δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα θετικός, απαντώντας ότι θα το εισηγηθεί, παρατηρώντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα ο διάλογος με το Συντονιστικό αμετακίνητο στις θέσεις του.

"Την αποκλειστική ευθύνη για τις γενικευμένες καταλήψεις, τα μαζικά μπλόκα, την οργή χιλιάδων μαθητών - τονίζει το Συντονιστικό - την έχει η κυβέρνηση με την αλαζονεία της εξουσίας της, την αδιαλλαξία, την άρνησή της να πάρει υπόψη τα αιτήματα του μαθητικού κινήματος, να δεσμευτεί συγκεκριμένα".

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

"Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας χαιρετίζει τις δεκάδες χιλιάδες μαθητές, που με τον μεγαλειώδη αγώνα μας διεκδικούμε τα δικαιώματά μας στη μόρφωση, στην εργασία, στη δημιουργική ζωή. Το Μαθητικό Κίνημα στην Αθήνα και Πανελλαδικά είναι ενωμένο - μαζικό - μαχητικό όσο ποτέ άλλοτε!

Με το σκληρό και επίμονο αγώνα μας, τις γενικευμένες καταλήψεις, αποχές, τα εκατοντάδες μπλόκα, τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις μας, έχουμε στριμώξει άγρια την κυβέρνηση, έχουμε τις πρώτες και σημαντικές επιτυχίες μας.

  • Σπάσαμε τη συνωμοσία της σιωπής για τα χάλια του σχολείου και της εκπαίδευσης στη χώρα μας.
  • Γκρεμίσαμε τη βιτρίνα της πολύχρωμης - διαφημιζόμενης "εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης".
  • Τσακίσαμε την επιχείρηση τρομοκρατίας ενάντια στους αγώνες μας.
  • Αφήσαμε "μετεξεταστέους" τους επίδοξους διασπαστές μας.
  • Πετύχαμε μεγάλο συντονισμό και κοινή δράση με γονείς - εκπαιδευτικούς - εργατικά σωματεία.

Αφήσαμε για τρεις μήνες τον 2525/97 στα χαρτιά!

Τώρα πια τίποτα δεν είναι όπως πριν!

Η αντιδραστική μεταρρύθμιση είναι πλέον "άταφος νεκρός".

Η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών, αλλά και της κοινής γνώμης είναι αντίθετη με την εφαρμογή της.

Συνεχίζουμε αγωνιστικά!

Οι δεκάδες χιλιάδες μαθητές απαιτούν: Να δοθεί λύση ΤΩΡΑ!

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας καλεί την κυβέρνηση και τον υπουργό Παιδείας να συναισθανθεί, έστω και τώρα, τις τεράστιες ευθύνες απέναντι στη μαθητική νεολαία, απέναντι σε ολόκληρη την κοινωνία.

Να σταματήσει την αδιαλλαξία!

Να υποχωρήσει από την αλαζονεία και την παράλογη απαίτηση "ανοίξτε τα σχολεία να εφαρμοστεί η μεταρρύθμιση και συζητάμε για το πώς θα εφαρμοστεί".

Την αποκλειστική ευθύνη για τις γενικευμένες καταλήψεις, τα μαζικά μπλόκα, την οργή χιλιάδων μαθητών την έχει η κυβέρνηση με την αλαζονεία της εξουσίας της, την αδιαλλαξία, την άρνησή της να πάρει υπόψη τα αιτήματα του μαθητικού κινήματος, να δεσμευτεί συγκεκριμένα.

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας καλεί έστω και τώρα για μια ακόμα φορά τον υπουργό Παιδείας να συναντηθεί με τους εκπροσώπους αυτού του μεγαλειώδους αγώνα.

Κάθε προσπάθεια διάσπασης του μαθητικού κινήματος με διαλόγους - κοροϊδία, με επιλεγμένους και μεμονωμένους μαθητές έπεσε στο κενό.

  • Η υπονόμευση ολόκληρου του κινήματος παιδείας συναντά τη μεγαλύτερη ενότητα και αγωνιστική δράση!
  • Η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή, παρά την υποχώρηση απ' την αδιαλλαξία απέναντι στο μαθητικό κίνημα.

Εδώ και Τώρα ο κ. Αρσένης να υποχωρήσει και να συναντηθεί με το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας.

Καλούμε όλους τους μαθητές σε ακόμα μεγαλύτερη αγωνιστική ετοιμότητα και δράση. Σε συνέχιση των κινητοποιήσεων για τα δίκαια αιτήματά μας.

Καλούμε όλους τους γονείς - καθηγητές - εργατικά σωματεία - φοιτητικούς συλλόγους σε ακόμα πιο ενεργητική αλληλεγγύη και αντίσταση στην κυβερνητική αδιαλλαξία.

Ολοι μαζί για τη νίκη!".

Σ' αυτούς ανήκει το βάθος του ουρανού

Χιλιάδες. Για άλλη μια φορά. Για πολλοστή και συνεχόμενη, τους μήνες που οι μαθητές ενσαρκώνουν στους δρόμους τους εφιάλτες της άρχουσας τάξης και των υποτακτικών της. Για πολλοστή και συνεχόμενη δείχνουν σε ποιους πραγματικά και δικαιωματικά ανήκουν οι δρόμοι αυτής της πόλης. Οχι στους γιάπηδες φίλους του Αβραμόπουλου. Οχι στην "Αττικό Μετρό" - "ούμπερ άλες" - που φτιάχνει το μετρό των βορείων προαστίων. Αλλά στους ανθρώπους που μοχθούν στα σπλάχνα και τις αρτηρίες της. Στους φοιτητές που πλημμυρίζουν τα βιβλιοπωλεία και τις σχολές του κέντρου της, στους μαθητές που στύβονται στα φροντιστήρια και υπόκεινται σε συνεχή απόπειρα λοβοτομής στα σχολεία που έφτιαξαν για την εργατική τάξη, αλλά που ενάντια σε κάθε πρόβλεψη του συστήματος ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ! Στους άνεργους. Στους παλιούς αγωνιστές που θυμούνται στα Προπύλαια, πολύ πριν τα ΜΑΤ, τους ναζί και τους στρατιώτες του Σκόμπυ.

Ολοι αυτοί μαζεύτηκαν και πάλι χτες στα Προπύλαια να βροντοφωνάξουν για άλλη μια φορά "ΟΧΙ"! Εστησαν την πιο ελπιδοφόρα γιορτή σε μια πόλη που φαινομενικά δείχνει παραιτημένη. Αλλά δεν είναι! Και δεν μπορούν ποτέ να την κάνουν έτσι, όσο αυτοί που την κατοικούν δηλώνουν έτσι την αξιοπρέπειά τους.

Χτες, βλέποντας την Πανεπιστημίου γεμάτη προκηρύξεις, την ατμόσφαιρα γεμάτη μουσικές, τους μαθητές σε μεγάλες παρέες αγκαλιασμένες να πιάνουν θέση στη συγκέντρωση, τα σχολεία των ανατολικών συνοικιών να εμφανίζονται από τον ορίζοντα της λεωφόρου από την κατεύθυνση του Συντάγματος, τα πηγαδάκια της διανόησης που δεν αρνείται τη βαριά αγωνιστική της ιστορία, ένιωθες πως ήσουν αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της γιορτής. Ανακάλυπτες μάλιστα πως αυτή η πόλη έχει και ουρανό. Και πού και πού έριχνες και καμιά ματιά χαμογελώντας προς το μέρος του.

Στο ξεκίνημα της πορείας. Κατεβαίνοντας την Πανεπιστημίου προς Ομόνοια. Μια στιγμή απλή. Ποτέ τα ΜΑΤ δε θα ταιριάξουν δίπλα στην παλιά τυπογραφική μηχανή της Στοάς του Βιβλίου. Ποτέ η καταστολή δεν υπέταξε κανέναν. Και η καταστολή είναι η μόνη τους "προσφορά" στην ανθρωπότητα.

Μαζέψτε τους!

Τι κλάμα κι οδυρμός ήταν αυτός! Τόσες κάμερες, τόσα μεροκάματα, τόσα ενοίκια σε μπαλκόνια με θέα, τόσοι ασφαλίτες και πάνοπλοι αστυνόμοι, να έχουν ζώσει τη διαδήλωση και ούτε μία μολότοφ! Ούτε ένα πλάνο! Απαράδεκτο!Οι επί των πλάνων υπεύθυνοι των καναλιών άστραψαν και βρόντηξαν. Αν δεν είχαν πλάνα με φωτιά να δείξουν, θα αναγκάζονταν να δείξουν κάτι έστω από την επί δύο ώρες δυναμική διαδήλωσημ που συγκλόνισε το κέντρο της πόλης. Δυο φορές απαράδεκτο! Πήραν φωτιά τα κινητά. "Κάντε κάτι"! Και κάποιοι από τους υφισταμένους τους άρχισαν να κάνουν: Την ώρα που μια ομάδα περίπου 200 αριστεριστών άρχισε να φεύγει και αυτή συγκροτημένα από την πλατεία Συντάγματος, κατανοώντας ότι δεν τη συμφέρει να γίνει μόνη της θέαμα για τα κανάλια - ο μεγάλος όγκος της πορείας είχε τουλάχιστον μισή ώρα πριν φύγει από το χώρο - εκείνη ακριβώς την ώρα, καθώς τα ΜΑΤ έκαναν ένα σφικτό κλοιό γύρω από τους 200, κάποιοι καμέραμαν σήκωσαν τις κάμερες. Από το πεζοδρόμιο, μπροστά μας, έπεσε το σύνθημα από δυο - τρεις αναγνωρισμένους ασφαλίτες "σπάστε τις κάμερες"! Ο,τι ακολούθησε ήταν ένα θέαμα μοναδικό: Κάποιοι αθώοι της σκηνοθεσίας - ανάμεσά τους και ανυποψίαστοι δημοσιογράφοι - ζήτησαν από τους καμέραμαν να κατεβάσουν τις κάμερες, ώστε να μην προκαλέσουν τη γνωστή αντίδραση που συνοδεύεται από το σύνθημα "αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι". Τι ήταν να το κάνουν; Εξαλλος ένας μαυροφορεμένος "καμέραμαν" - δεν ήταν δυνατόν εκείνη τη στιγμή να διασπιστωθεί, αν ήταν ασφαλίτης ή καλύπτονταν σαν μισθωτός σε κάποιο από τα συνεργαζόμενα με την Ασφάλεια κανάλια - σηκώνει μία κάμερα και την κατεβάζει στο κεφάλι ενός ανυποψίαστου πολίτη, που τόλμησε να πει σε κάποιον άλλο καμέραμαν ότι δεν πρέπει να προκαλεί τέτοια ώρα. Ακολούθησε πανζουρλισμός. Οι ασφαλίτες φωνάζουν "σπάστε τις κάμερες", οι ανυποψίαστοι φωνάζουν το αυτονόητο για εκείνη τη στιγμή: "αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι". Μέσα στο χαμό, ο μαυροφορεμένος που δεν ξέραμε ακόμα αν τραβάει για λογαριασμό της Ασφάλειας ρίχνει το σύνθημα: "Πάμε να τους τραβήξουμε (σ.σ. τους 200 που ήταν περικυκλωμένοι από τα ΜΑΤ και ήδη αποχωρούσαν προς την Αμαλίας) κι αν τολμούν ας μας χτυπήσουν". Το "παλικάρι" ήθελε ντε και καλά αίμα! Μόνο που τον είχαν πάρει χαμπάρι άπαντες. Ετσι, όταν πια ήταν καθαρό πως δεν του κάνουν τη χάρη να τον δείρουν, παρέδωσε την κάμερα, λίγο μετά τη Βουλή, σε κάποιον άλλο κι άρχισε να περπατά "αμέριμνος" στην Πανεπιστημίου, κρατώντας στον ώμο μια μπλε πλαστική σακούλα με βιβλία, παριστάνοντας, για όποιον δεν τον είχε δει σε δράση πριν, τον τυχαίο διαδηλωτή! Μόνο που τον βλέπαμε όλοι!

Λίγο αργότερα, τον είδαμε ξανά στη διασταύρωση Πανεπιστημίου και Πατησίων να δίνει οδηγίες στο συνεργάτη του για το πώς θα πάρει κοντινά πλάνα από τους "αναρχικούς", δηλαδή καμιά 40αριά φοιτητές της Αρχιτεκτονικής, που ήθελαν να επιστρέψουν στο Πολυτεχνείο και τα ΜΑΤ τους είχαν μαντρώσει στην Πατησίων.

Μισή ώρα μετά, κι ενώ οι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής διαλύονται ήδη μπροστά στην είσοδο της Στουρνάρη, στην έξοδο του Πολυτεχνείου προς την Τοσίτσα τα πολυπόθητα πλάνα που ζητούσαν οι υπεύθυνοι των καναλιών εξασφαλίζονται: Με τις κάμερες ήδη στημένες στο σημείο, δύο μολότοφ από βαλτούς και καθόλου άγνωστους αναρχοχαφιέδες, πετάγονται από την Τοσίτσα προς τα ΜΑΤ. Τα ΜΑΤ απαντούν με ένα δακρυγόνο. Το κρυφτούλι, με "ηρωικές" εξόδους των υποτιθέμενων αναρχικών και αντεπιθέσεις των ΜΑΤ, κρατά κοντά δυο ώρες. Τα κανάλια εξασφάλισαν τα πλάνα που είχε ανάγκη η κυβέρνηση, ενώ η Αστυνομία με επίσημη ανακοίνωσή της στις 5.30 το απόγευμα δίνει και το κείμενο που εξασφάλιζε άλλοθι στους αρχισυντάκτες: "Στο χώρο του Πολυτεχνείου προϋπήρχαν αναρχικοί"!

Μαζευτείτε κύριοι, γιατί, πλέον, σας βλέπουμε...

ΚΝΕ
Η κυβέρνηση πρέπει να υποχωρήσει

Μετά και τη χτεσινή κινητοποίηση, σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει:

"Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις σημερινές κινητοποιήσεις των μαθητών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η διαδήλωση των μαθητών της Αθήνας ήταν μεγαλύτερη από αυτή της 21ης Γενάρη, και αυτό το αναγνώρισαν και οι ρεπόρτερ των τηλεοπτικών καναλιών στις πρώτες τους ζωντανές τηλεοπτικές μεταδόσεις, πριν φτάσει στα κανάλια η "γραμμή", που μιλούσε για μικρότερη σε όγκο διαδήλωση. Ταυτόχρονα, χιλιάδες μαθητές διαδήλωσαν σε 40 ακόμη πόλεις της Ελλάδας.

Οι ελπίδες της κυβέρνησης για "ξεφούσκωμα" των μαθητικών αγώνων, διαλύθηκαν μπροστά στο δυναμισμό, στην ένταση, στη μαζικότητα και μαχητικότητα των μαθητών.

Αυτή τη στιγμή 460 σχολεία στην Αττική και 290 στην επαρχία βρίσκονται σε κατάληψη, ενώ 68 ακόμη βρίσκονται σε συνεχή αποχή. Και όλα αυτά παρά το όργιο τρομοκρατίας, αυταρχισμού, τη δράση "αγανακτισμένων γονιών", "αγανακτισμένων οδηγών", την κινητοποίηση όλου του κρατικού, παρακρατικού και κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αγνοεί τους πάνω από 250.000 μαθητές αυτών των σχολείων, σε όλη την Ελλάδα, που βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα, καθώς και το σύνολο σχεδόν των μαθητών, που από τις αρχές Νοέμβρη, έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους με τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να γυρίζει την πλάτη στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού(πάνω από 70% δείχνουν οι δημοσκοπήσεις), που ζητά την αναστολή των νόμων της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Είναι υποχρεωμένη να υποχωρήσει!

Οι μαθητές, μαζί με τους γονείς τους, τους καθηγητές τους, τους εργαζόμενους, συνεχίζουν τον αγώνα τους. Κάθε προσπάθεια έντασης του αυταρχισμού από τη μεριά της κυβέρνησης, με τη χρησιμοποίηση του κατασταλτικού της μηχανισμού και των εισαγγελέων, είναι καταδικασμένη να πέσει στο κενό, όπως έπεσαν στο κενό και όλες οι προηγούμενες προσπάθειές της.

Το νέο μεγάλο ραντεβού δόθηκε ήδη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 5 Φλεβάρη, στην Αθήνα.

Το μαθητικό κίνημα, ενωμένο και δυνατό, συνεχίζει τους πολύμηνους αγώνες του. Η κυβέρνηση φέρνει την ευθύνη, γιατί κρατά αδιάλλακτη στάση, επιχειρώντας να εφαρμόσει ένα νόμο, ο οποίος, στη δίνη των μαθητικών αγώνων, έχει καταστεί κλινικά νεκρός. Δεν έχει άλλη επιλογή από το να προχωρήσει σε ουσιαστικές υποχωρήσεις".

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Κουβέντα να γίνεται...

"Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο", δήλωσε για μια ακόμα φορά χτες ο υπουργός Παιδείας αναφερόμενος στο "διάλογο" με την ΟΛΜΕ, ενώ χτες συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Λειτουργών Εκπαίδευσης (ΟΙΕΛΕ). Η συνάντηση σύμφωνα με τον υπουργό, ασχολήθηκε με θέματα που αφορούν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, ενώ ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι "σχολίασαν και τις δικές μου εξαγγελίες που έγιναν αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαμε με την ΟΛΜΕ. Πρέπει να πω γενικά ότι η άποψή τους είναι στηρικτική των προτάσεων που κάναμε εμείς".

Σχετικά με το "διάλογο" με την ΟΛΜΕ, ο υπουργός περιορίστηκε να δηλώσει ότι "εναπόκειται στην ΟΛΜΕ να αποφασίσει αν θέλει να συναντηθεί μαζί μου. Εγώ θα είμαι εδώ". Οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ μετά τη συνάντηση δήλωναν ότι "οι εξετάσεις πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε", αναφερόμενοι στις πανελλαδικές εξετάσεις της Β' Λυκείου. Επίσης εξέφρασαν το αίτημα να έχουν το δικαίωμα διορισμού όλοι οι αναπληρωτές που έχουν 12μηνη πραγματική υπηρεσία. Ο υπουργός από την πλευρά του επανέλαβε την "υπόσχεση" ότι θα γίνει σχετική ρύθμιση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ