Παρασκευή 29 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ολοι μαζί για τη νίκη!

Να ανταποκριθεί "εδώ και τώρα" ο υπουργός Παιδείας στο αίτημα για συνάντηση με τους εκπροσώπους των αγωνιζόμενων μαθητών

Τις ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας απέναντι στους μαθητές και σε όλη την κοινωνία, επισημαίνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας και καλεί την κυβέρνηση "να υποχωρήσει απ' την αλαζονεία και την παράλογη απαίτηση "ανοίξτε τα σχολεία να εφαρμοστεί η μεταρρύθμιση και συζητάμε για το πώς θα εφαρμοστεί"". Το Συντονιστικό καλεί "Εδώ και Τώρα ο κ. Αρσένης να υποχωρήσει και να συναντηθεί με το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας".

Στην κατεύθυνση αυτή μάλιστα χτες, στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου, αντιπροσωπεία του Συντονιστικού συναντήθηκε για μια ακόμα φορά με τον πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη, ζητώντας του να μεσολαβήσει ώστε να γίνει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας. Σύμφωνα με τους μαθητές, ο πρόεδρος της Βουλής δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα θετικός, απαντώντας ότι θα το εισηγηθεί, παρατηρώντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα ο διάλογος με το Συντονιστικό αμετακίνητο στις θέσεις του.

"Την αποκλειστική ευθύνη για τις γενικευμένες καταλήψεις, τα μαζικά μπλόκα, την οργή χιλιάδων μαθητών - τονίζει το Συντονιστικό - την έχει η κυβέρνηση με την αλαζονεία της εξουσίας της, την αδιαλλαξία, την άρνησή της να πάρει υπόψη τα αιτήματα του μαθητικού κινήματος, να δεσμευτεί συγκεκριμένα".

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

"Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας χαιρετίζει τις δεκάδες χιλιάδες μαθητές, που με τον μεγαλειώδη αγώνα μας διεκδικούμε τα δικαιώματά μας στη μόρφωση, στην εργασία, στη δημιουργική ζωή. Το Μαθητικό Κίνημα στην Αθήνα και Πανελλαδικά είναι ενωμένο - μαζικό - μαχητικό όσο ποτέ άλλοτε!

Με το σκληρό και επίμονο αγώνα μας, τις γενικευμένες καταλήψεις, αποχές, τα εκατοντάδες μπλόκα, τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις μας, έχουμε στριμώξει άγρια την κυβέρνηση, έχουμε τις πρώτες και σημαντικές επιτυχίες μας.

  • Σπάσαμε τη συνωμοσία της σιωπής για τα χάλια του σχολείου και της εκπαίδευσης στη χώρα μας.
  • Γκρεμίσαμε τη βιτρίνα της πολύχρωμης - διαφημιζόμενης "εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης".
  • Τσακίσαμε την επιχείρηση τρομοκρατίας ενάντια στους αγώνες μας.
  • Αφήσαμε "μετεξεταστέους" τους επίδοξους διασπαστές μας.
  • Πετύχαμε μεγάλο συντονισμό και κοινή δράση με γονείς - εκπαιδευτικούς - εργατικά σωματεία.

Αφήσαμε για τρεις μήνες τον 2525/97 στα χαρτιά!

Τώρα πια τίποτα δεν είναι όπως πριν!

Η αντιδραστική μεταρρύθμιση είναι πλέον "άταφος νεκρός".

Η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών, αλλά και της κοινής γνώμης είναι αντίθετη με την εφαρμογή της.

Συνεχίζουμε αγωνιστικά!

Οι δεκάδες χιλιάδες μαθητές απαιτούν: Να δοθεί λύση ΤΩΡΑ!

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας καλεί την κυβέρνηση και τον υπουργό Παιδείας να συναισθανθεί, έστω και τώρα, τις τεράστιες ευθύνες απέναντι στη μαθητική νεολαία, απέναντι σε ολόκληρη την κοινωνία.

Να σταματήσει την αδιαλλαξία!

Να υποχωρήσει από την αλαζονεία και την παράλογη απαίτηση "ανοίξτε τα σχολεία να εφαρμοστεί η μεταρρύθμιση και συζητάμε για το πώς θα εφαρμοστεί".

Την αποκλειστική ευθύνη για τις γενικευμένες καταλήψεις, τα μαζικά μπλόκα, την οργή χιλιάδων μαθητών την έχει η κυβέρνηση με την αλαζονεία της εξουσίας της, την αδιαλλαξία, την άρνησή της να πάρει υπόψη τα αιτήματα του μαθητικού κινήματος, να δεσμευτεί συγκεκριμένα.

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας καλεί έστω και τώρα για μια ακόμα φορά τον υπουργό Παιδείας να συναντηθεί με τους εκπροσώπους αυτού του μεγαλειώδους αγώνα.

Κάθε προσπάθεια διάσπασης του μαθητικού κινήματος με διαλόγους - κοροϊδία, με επιλεγμένους και μεμονωμένους μαθητές έπεσε στο κενό.

  • Η υπονόμευση ολόκληρου του κινήματος παιδείας συναντά τη μεγαλύτερη ενότητα και αγωνιστική δράση!
  • Η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή, παρά την υποχώρηση απ' την αδιαλλαξία απέναντι στο μαθητικό κίνημα.

Εδώ και Τώρα ο κ. Αρσένης να υποχωρήσει και να συναντηθεί με το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας.

Καλούμε όλους τους μαθητές σε ακόμα μεγαλύτερη αγωνιστική ετοιμότητα και δράση. Σε συνέχιση των κινητοποιήσεων για τα δίκαια αιτήματά μας.

Καλούμε όλους τους γονείς - καθηγητές - εργατικά σωματεία - φοιτητικούς συλλόγους σε ακόμα πιο ενεργητική αλληλεγγύη και αντίσταση στην κυβερνητική αδιαλλαξία.

Ολοι μαζί για τη νίκη!".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Συνεχίζουμε τον αγώνα συντονισμένα» (2007-11-27 00:00:00.0)
Στο δρόμο για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει (2007-11-06 00:00:00.0)
Με αγώνες απαντούν στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης (1999-02-02 00:00:00.0)
Ανυποχώρητοι συνεχίζουν το μεγάλο αγώνα οι μαθητές (1999-01-19 00:00:00.0)
Ανυποχώρητος συντονισμένος αγώνας (1998-12-08 00:00:00.0)
Ξανά στους δρόμους στις 26 Νοέμβρη (1998-11-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ