Παρασκευή 29 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Αγροτοδικείων" συνέχεια!

Την ώρα που οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του νομού αναλώνονται σε εθιμοτυπικές συναντήσεις χωρίς κανένα αποτέλεσμα, με τον υπουργό Γεωργίας, οι αγρότες της Επαρχίας Λαγκαδά και Βόρειας Χαλκιδικής ετοιμάζονται για το μεγάλο αγροτοκτηνοτροφικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που θα γίνει την Κυριακή στη Ν. Απολλωνία και αναμένεται να αποτελέσει την απαρχή δυναμικότερων μορφών δράσης και διεκδίκησης για την επίλυση των γνωστών και διαρκώς οξυνόμενων προβλημάτων τους.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται ο "διάλογος" του υπουργείου Γεωργίας με τους αγροτικούς φορείς της περιοχής. Το Σάββατο στην Κομοτηνή θα γίνει συνάντηση με όλους τους αγροτικούς φορείς της Θράκης, ενώ την Κυριακή (στις 11 το πρωί) στο Σουφλί, θα υπάρξει ιδιαίτερη συνάντηση με τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις και υπηρεσιακούς παράγοντες του Εβρου, λόγω των ειδικών προβλημάτων που υπάρχουν στο νομό μετά τις επαναλαμβανόμενες καταστροφές στις καλλιέργειες. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών του νομού, ζήτησε ξεχωριστή συνάντηση με τον υπουργό, αλλά ακόμη δεν έλαβε απάντηση.

Αποκαλύπτονται όμως οι πραγματικές διαθέσεις της κυβέρνησης, που δεν είναι άλλες από την προσπάθεια εκτόνωσης της αγανάκτησης και προσανατολισμού της σε άλλες μορφές, πέρα από αυτές των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, αφού την ώρα που ο περιβόητος διάλογος εξελίσσεται, ενόψει και του Υπουργικού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα (2 Φλεβάρη), στη Βέροια Ημαθίας δικάζονται περισσότεροι από 100 αγρότες επειδή συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του '96.

Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα "βιομηχανία" διώξεων που έστησε η κυβέρνηση και σημειώνει πως δύο είναι οι προφανείς στόχοι: Η ποινικοποίηση του δικαιώματος να αγωνίζεται κανείς για το δίκιο του, για το ψωμί το δικό του και των παιδιών του, και η προσπάθεια τρομοκράτησης της αγροτιάς μα και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, μπροστά στις προγραμματισμένες για το επόμενο διάστημα αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους."Οι δίκες αυτές αποκαλύπτουν το στυγνό αντιλαϊκό και αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα αποκαλύπτουν και το είδος του "διαλόγου" που προωθεί. Γιατί διάλογος με τους αγρότες στα δικαστήρια δε γίνεται", σημειώνει η ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ και καλεί τους μαζικούς φορείς της περιοχής, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με την παρουσία τους στα δικαστήρια, να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στην αγροτιά και την αντίθεσή τους στην ποινικοποίηση των αγώνων της. Καλεί να συμπορευτούν όλοι μαζί σε ένα αγωνιστικό μέτωπο αγροτιάς - εργατιάς - ΕΒΕ - συνταξιούχων - νεολαίας, μιας και κοινή είναι η αιτία των προβλημάτων τους και δηλώνει πως το ΚΚΕ θα σταθεί, όπως πάντα, με όλες του τις δυνάμεις στις πρώτες γραμμές ενός τέτοιου αγώνα και θα συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στους διωκόμενους αγρότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ