Παρασκευή 29 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ανευθυνότητα και συκοφαντίες

Στους εκπαιδευτικούς προσπαθεί η κυβέρνηση να ρίξει την ευθύνη για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο χώρο της Παιδείας, εξαιτίας της επιμονής της να εφαρμόσει την αντιδραστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, κόντρα στη θέληση της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητών, εκπαιδευτικών και των γονιών. Ενώ, την ίδια στιγμή, ο γνωστός για το ήθος και ύφος του λόγου του υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος επανέλαβε, χτες, τις γνωστές ανοησίες για ..."μέτωπο ΝΔ - ΚΚΕ".

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας υποστήριξε χτες πως ..."ο υπουργός Παιδείας τίμησε τη διαδικασία του διαλόγου (!) προχώρησε σε εναλλακτικές προτάσεις", αλλά ..."οι εκπαιδευτικοί αδιαφόρησαν για την προσπάθεια που έκανε το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να εξευρεθεί λύση". Κι ενώ έκανε λόγο για "αδιαλλαξία των εκπαιδευτικών", ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: "Θεωρούμε ότι (οι εκπαιδευτικοί) έχουν απόθεμα ευθύνης και θα ανταποκριθούν σ' αυτήν την πρόσκληση και πρόκληση (της κυβέρνησης για διάλογο)".

Οσον αφορά, ωστόσο, το αν η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να ανταποκριθεί στα αιτήματα μαθητών και εκπαιδευτικών προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο, ο Δ. Ρέππας αρνήθηκε να απαντήσει, παραπέμποντας στο διάλογο που κάνει ο υπουργός Παιδείας.

Το βιολί του ο Πάγκαλος

Από την πλευρά του, ο Θ. Πάγκαλος επανέλαβε, χτες, τα περί "πολιτικής συμμαχίας ΝΔ και ΚΚΕ", απαντώντας, μάλιστα, σε άσχετο τόπο και χρόνο. Αφορμή για να επαναλάβει τις αντικομμουνιστικές συκοφαντίες, ήταν μια ερώτηση που δέχτηκε από δημοσιογράφο, μετά τη συνάντηση που είχε με το νέο ΔΣ της οργάνωσης "Ομόνοια". "Επειδή βλέπουμε, ρωτήθηκε ο υπουργός, ότι υπάρχει μια συνέχιση των κινητοποιήσεων και υπάρχει η πρόβλεψη πως, εκτός από την Παιδεία, μπορεί να έχουμε στους αγρότες, ήθελα να ρωτήσω, αν πιστεύετε ότι στο μέτρο που διαμορφώνεται μια συμμαχία ΝΔ και ΚΚΕ πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να τα αντιμετωπίσει όλα αυτά";

"Τώρα το κατάλαβες"... απάντησε ο υπουργός. "Μάγος είσαι; Εμείς δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πολιτικές συμμαχίες με διοικητικά μέτρα. Είναι θέμα πολιτικής εκτίμησης, οι άνθρωποι που ψήφισαν ΝΔ πρέπει να αναρωτηθούν σοβαρά, εάν βλέπουν ότι υπάρχουν πολιτικοί και ιδεολογικοί όροι για να έχουν μια κοινή άποψη για το μέλλον της Παιδείας και το μέλλον της χώρας με το ΚΚΕ. Και, αντίστοιχα, σαν Κομμουνιστικό Κόμμα πρέπει και αυτοί να αναρωτηθούν πώς και γιατί συμπίπτουν με τη ΝΔ. Γιατί, κατέληξε ο Θ. Πάγκαλος, αν το πρόβλημα είναι απλώς να ρίξουμε την κυβέρνηση για να επικρατήσει πολιτική αστάθεια και χάος και σύγχυση, νομίζω ότι αυτό είναι κατώτερο των περιστάσεων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ