Παρασκευή 29 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αβραμόπουλος - Χριστόδουλος 1-1

Αισθητή επί της ουσίας και στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου - όπως τόσον καιρό στις γειτονιές της πόλης - έκανε την παρουσία της η "Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα" από την πρώτη κιόλας στιγμή της επίσημης ανάληψης των καθηκόντων της.

Την ώρα που όλοι οι άλλοι - συμπολίτευση αλλά και τμήμα της αντιπολίτευσης στο δήμο - χρησιμοποιούσαν ακόμα και την τελετή της ορκωμοσίας, χτες το πρωί, του νέου Δημοτικού Συμβουλίου για να γράψουν ένα ακόμα επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον... πρωθυπουργό που κάνει τον δήμαρχο, οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της "Συμπαράταξης", με δήλωσή τους, ζητούσαν την αποκατάσταση του λαϊκού χαρακτήρα της τελετής ορκωμοσίας, αφού όπως διεξάγεται σήμερα συμβολίζει με χαρακτηριστικό τρόπο την απομάκρυνση του δήμου από τους δημότες.

Συγκεκριμένα οι Λεων. Αυδής, Στέλιος Λάμπρου, Περικλής Κοροβέσης και Ζωή Βαλάση υπογραμμίζουν στη δήλωσή τους ότι "η τελετή της ορκωμοσίας συνδέεται με την άσκηση των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής και συνεπώς πρέπει να είναι καθαρά λαϊκή - "κοσμική". Ο τύπος του όρκου συνδέεται με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός από όσους ορκίζονται. Δυστυχώς όμως, στην τελετή της ορκωμοσίας στο Δήμο Αθηναίων δόθηκε αποκλειστικά θρησκευτικός χαρακτήρας, πράγμα απαράδεκτο". Την ορκωμοσία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Επιπλέον προβλήματα, όπως σημειώνουν, "δημιουργεί ο αποκλεισμός της δημοσιότητας της τελετής", αφού προσκλήθηκαν επιλεκτικά συγκεκριμένα πρόσωπα, ενώ "ο νόμος επιβάλλει η συνεδρίαση να είναι δημόσια και αυτό έχει ουσιαστική σημασία".

Την ίδια ώρα στο διπλανό μπαλκόνι του Δημαρχείου, αυτό που βλέπει στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ο Δ. Αβραμόπουλος σήκωνε για μια ακόμα φορά το χέρι και χαιρετούσε με... αρχηγικό τρόπο ένα "πλήθος" 60 - 80 ατόμων, δημοτικών υπαλλήλων κυρίως - οι οποίοι, όπως λέγεται, ανήκουν στην επονομαζόμενη ομάδα Εβερτ - που είχαν συγκεντρωθεί για να τον επευφημήσουν με το σύνθημα... δήμαρχε προχώρα σε θέλει όλη η χώρα.

Δεν ξέρω τι θα κάνει (σ.σ. ο Δ. Αβραμόπουλος) και δε με ενδιαφέρει άλλωστε, ήταν η απάντηση του Λεων. Αυδή, όταν λίγο μετά ρωτήθηκε από δημοσιογράφους σχετικά με το εκκολαπτόμενο κόμμα Αβραμόπουλου, κατά την έξοδό του από το δημαρχιακό μέγαρο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού (2011-01-04 00:00:00.0)
Περισσότερη δουλιά και δίπλα στον δημότη (2001-01-24 00:00:00.0)
Επικεφαλής ο Στ. Λάμπρου (2001-01-23 00:00:00.0)
Σιωπηρή συνέργεια του δημάρχου στην καταστροφή (2000-03-07 00:00:00.0)
Πολιτική νίκη της "Συμπαράταξης" (1998-10-12 00:00:00.0)
Χάλασαν τη φιέστα του Αβραμόπουλου (1995-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ