Παρασκευή 29 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΠ
Η πλειοψηφία ζητά απλά... συμμετοχή

Τη συμμετοχή της Νομαρχίας στο ΔΣ του νέου φορέα, ακόμα κι αν είναι ιδιωτικός, θέλει η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, ζήτησαν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣ, Ελπίδα Παντελάκη και Γιώργος Λαγωνίκας

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πειραιά απέφυγε στην προχθεσινή του συνεδρίαση να καταδικάσει ξεκάθαρα το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, που ήδη συζητείται στη Βουλή. Αντ' αυτού αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να ζητήσει την εκπροσώπηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στο ΔΣ του Οργανισμού, ανεξαρτήτως του ιδιοκτησιακού καθεστώτος που θα έχει. "Δεν τοποθετούμαστε σε άλλα θέματα", είπε η νομάρχης Πειραιά Μαίρη Τσανάκη...

Οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", Ελπίδα Παντελάκη και Γιώργος Λαγωνίκας,ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου, τονίζοντας ότι σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ η συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στο ΔΣ είναι επιμέρους θέμα. Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Στ. Σουμάκης αρνείται τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στο ΔΣ, όπως είπε η νομάρχης Πειραιά.

"Το πιο ουσιαστικό είναι το Νομαρχιακό Συμβούλιο να πάρει θέση στο να παραμείνει το λιμάνι του Πειραιά 100% στο Δημόσιο. Είναι καθοριστικό θέμα το ιδιοκτησιακό καθεστώς του λιμανιού και πρέπει να γίνει θέμα συζήτησης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, εκτός και αν η διοίκηση της Νομαρχίας θέλει να αποφύγει να τοποθετηθεί σ' αυτό το ζήτημα", υπογράμμισε η Ελπίδα Παντελάκη.Ο επικεφαλής του υποστηριζόμενου από το ΠΑΣΟΚ συνδυασμού Δημήτρης Σαράφογλου,αφού είπε ότι δεν έχει διαβάσει το νομοσχέδιο (!), επανέλαβε την προεκλογική του θέση λέγοντας: "Δεν είμαστε αντίθετοι στη μετατροπή του ΟΛΠ σε ΑΕ". Αναφερόμενος εξάλλου στα δικαιώματα των εργαζόμενων, που καταργούνται με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, στα λόγια μεν τάχθηκε υπέρ, για να τα υπονομεύσει όμως στην πράξη σημειώνοντας ότι αυτά πρέπει να παραμείνουν μόνο αν εξασφαλιστεί ο ανταγωνιστικός χαρακτήρας του λιμανιού για τους χρήστες.

Στην επόμενη συνεδρίαση της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας - Πειραιά, που θα γίνει στον Πειραιά, μοναδικό θέμα θα είναι η Παιδεία. "Το πιο κρίσιμο ζήτημα αυτήν τη στιγμή είναι να πούμε στην κυβέρνηση "ως εδώ και μη παρέκει". Η κυβέρνηση πρέπει να πιεστεί και από το Νομαρχιακό Συμβούλιο για να ξεκινήσει τώρα διάλογο από μηδενική βάση. Αυτό είναι επείγον", υπογράμμισε η Ε. Παντελάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ