Παρασκευή 29 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συμπαρατασσόμαστε στον αγώνα
  • Επιτροπή στήριξης του αγώνα των μαθητών στη Μεσσηνία
  • Συνεχίζονται τα μηνύματα αλληλεγγύης από μαζικούς φορείς

Επιτροπή πρωτοβουλίας στήριξης του αγώνα των μαθητών συστάθηκε στο Νομό Μεσσηνίας από εκπαιδευτικούς, συνδικαλιστές και εκπροσώπους φορέων. Στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν, σημειώνουν ότι "το ζήτημα της δημόσιας Παιδείας είναι ζήτημα που αφορά πρώτα και κύρια την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους, γιατί από αυτήν εξαρτάται η συνολική κατάστασή τους".

Επίσης, ότι η κυβέρνηση αντιπαραθέτει στο παρόν και μέλλον του τόπου μια εκπαιδευτική "μεταρρύθμιση", η οποία έχει σαν "ιδανικά" την "ασύδοτη αγορά εργασίας, τον ατομικισμό, τον αναχωρητισμό, την κατάργηση κάθε συλλογικού και ατομικού, εργασιακού, κοινωνικού δικαιώματος, τη μερικοποίηση, ελαστικοποίηση της εργασίας και της ζωής των εργαζομένων, προς χάρη της αύξησης των υπερκερδών των ισχυρών του χρήματος".

"Εύστοχα", σημειώνουν, "οι μαθητές έχουν εντοπίσει τον πυρήνα αυτής της εκπαιδευτικής πολιτικής, που οξύνει και εντείνει τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση και τον αντιπαλεύουν με πολύμορφες μαζικές κινητοποιήσεις".

Οι υπογράφοντες καταγγέλλουν και καταδικάζουν "τη μαύρη προπαγάνδα, την τρομοκρατία, τους εκβιασμούς και τους φασιστικού τύπου κοινωνικούς αυτοματισμούς, που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, μέσα από τους πολυποίκιλους μηχανισμούς της, ενάντια στον ελπιδοφόρο αγώνα των μαθητών".

"Συμπαρατασσόμαστε σ' αυτόν τον αγώνα, που δίνει το καλύτερο μάθημα υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας, ενάντια στο μάθημα της υποταγής και υποτέλειας της κυβέρνησης".

Τέλος, καλούν "την κυβέρνηση ν' αφήσει την αδιαλλαξία και τον αυταρχισμό της και να δεχτεί τα δίκαια αιτήματα των μαθητών για κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου".

Την επιτροπή αποτελούν: Κ. Λαμπρινός καθηγητής, Βούλα Ντούρου καθηγήτρια, Αν. Ρεϊτζόπουλος καθηγητής, Ασπασία Ρεϊτζοπούλου καθηγήτρια, Φ. Φωτόπουλος δάσκαλος και γγ Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Γωγώ Μαράντου δασκάλα, Ρόζα Νικολαϊδη καθηγήτρια, Γιώτης Νικολαϊδης καθηγητής, Γιώτα Τσιπιανίτη δασκάλα, Δ. Τζαβάρας δάσκαλος, Γ. Χιώτης δημοτικός σύμβουλος και μέλος του ΔΣ ΕΚ Καλαμάτας, Μαρία Διαμαντάκη νομαρχιακή σύμβουλος, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Μαρία Λυριντζή πρόεδρος του συνδικάτου, Ντίνος Μακρόπουλος πρόεδρος ΠΕΑΕΑ, Αμαλία Χουλιάρα μέλος ΔΣ ΟΓΕ και Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΥΑΚ, Π. Τσαπραλής πρόεδρος Σωματείου Μωσαϊκών, Ν. Κουτουμάνος σπουδαστής, μέλος ΔΣ ΕΣΣ, Η. Φωτόπουλος μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ του νομού, Γ. Λυριτζής γγ Εργατικού Κέντρου και πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑΚ και Α. Παπαφλέσσας μέλος ΔΣ ΠΟΕ - ΔΕΥΑ και αντιπρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑΚ.

Συμπαράταξη
  • Το Εθνικό Συμβούλιο Κατά Των Ναρκωτικών σημειώνει σε ανακοίνωσή του: "Είμαστε αντίθετοι στην υποταγή και στην παράδοση στο "τίποτα", δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και των γονέων και χαιρετίζουμε τη νεολαία μας, που αυτό το διάστημα δίνει μαθήματα ζωής με τους αγώνες της".
  • Το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή του, "την κυβέρνηση Σημίτη ότι χρησιμοποιεί εναντίον των μαθητών και των εκπαιδευτικών μεθόδους, που στο παρελθόν χρησιμοποίησαν αυταρχικές κυβερνήσεις", όπως η τρομοκρατία και ο αντικομμουνισμός.
  • Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α Βάθμιας Εκπαίδευσης "Αλέξ. Δελμούζος" Παλλήνης εκφράζει τη συμπαράστασή του στο δίκαιο και μεγαλειώδη αγώνα των μαθητών και δηλώνει πως "δεν είμαστε απλά αλληλέγγυοι προς τους μαθητές, αλλά και συναγωνιστές τους". Καταδικάζει το όργιο τρομοκρατίας και βίας και τονίζει ότι "για άλλη μια φορά τα νιάτα της Ελλάδας δίνουν μαθήματα ωριμότητας και υπευθυνότητας, φρόνημα αγωνιστικό και ήθος, λένε ΟΧΙ σε όλους θέλουν τους νέους υπήκοους και όχι πολίτες".
  • Η "Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας" καταγγέλλει τον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης, που επιχειρεί με κάθε τρόπο να καταπνίξει το μαθητικό κίνημα, με αφορμή την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για "διατάραξη οικιακής ειρήνης" και "παράνομη βία" εναντίον του 7ου Λυκείου Καλλιθέας και άλλων σχολείων. Η ΔΔΕ συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των μαθητών.
  • Το Παράρτημα Ν. Ιωνίας της ΠΕΑΕΑ συμπαραστέκεται στον αγώνα των μαθητών κατά της εφαρμογής των αντιεκπαιδευτικών νόμων και ζητά την άμεση κατάργησή του.
  • Το Σωματείο Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων συμπαραστέκεται στους αγώνες των μαθητών.
  • Η ΕΛΜΕ Κοζάνης σημειώνει ότι "δεν μπορούμε να αφήσουμε τη νεολαία μας "φτερό στον άνεμο" ενός ζοφερού μέλλοντος".
  • Το Παράρτημα Αγ. Βαρβάρας της ΠΕΑΕΑ χαιρετίζει "την ωριμότητα, την ενότητα και την αποφασιστικότητα της μαθητικής νεολαίας και υιοθετούμε πλήρως τα αιτήματά τους".
  • Η Επιτροπή Ετεροδημοτών Λέσβου του ΚΚΕ "εκφράζει τη συμπαράστασή της στους μεγαλειώδεις αγώνες του μαθητικού κινήματος".
  • Τα σωματεία της Φωκίδας: Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματείο Μηχανοτεχνιτών, Ενωση Εργαζομένων στα Μεταλλεία Βωξίτη, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΕΛΜΕ και Παράρτημα Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας, σε κοινή τους ανακοίνωση, "εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους μαθητές".
  • Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Χαϊδαρίου δηλώνει τη συμπαράστασή του.
  • Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζωγράφου δηλώνουν "απερίφραστα ότι είμαστε περήφανοι για τα εγγόνια μας".
  • Τα Σωματεία Σερβιτόρων Μαγείρων συμπαραστέκονται "στο δίκαιο αγώνα των μαθητών".
  • Η "Δημοκρατική Πρωτοβουλία Βελγίου" σημειώνει ότι "όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, με τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζουν, η οργή και η αγανάκτηση όλο και θα κορυφώνονται".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ