Παρασκευή 29 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Αθάνατα" λαδώματα

Χρηματισμοί, κομπίνες και "Αρχαίο πνεύμα αθάνατο". Με αυτό το "τρίπτυχο" η Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα αναδεικνύει την ουσία του θορύβου, που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες, σχετικά με δωροληψίες μελών της Ολυμπιακής Επιτροπής. Δωροληψίες, προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ κάποιας πόλης και αυτή να αναλάβει τη διεξαγωγή Ολυμπιακών Αγώνων.

Με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή μιλά για ανθρώπους με ιδιοτέλεια, οι οποίοι "χρηματίζονται από το μεγάλο κεφάλαιο, που συνήθως αποτελεί και την επιτροπή διεκδίκησης της κάθε πόλης, για να υπερασπιστούν το "εθνικό ιδεώδες" κάθε χώρας. Εθνικό ιδεώδες της COCA COLA, της PEPSI, της IBM, των ADIDAS, POUMA, CANON, XEROX και τόσων άλλων κοινωφελών ιδρυμάτων, που "αγωνίζονται" για την υπεράσπιση της "εθνικής ανεξαρτησίας", του περιβάλλοντος, της "οικονομικής ανάπτυξης", του μέλλοντος της χώρας. Ποιας χώρας; Δεν έχει σημασία. Διότι όλοι αυτοί οι κύριοι είναι υπέρ του αρχαιοελληνικού δόγματος όπου γης και πατρίς".

Παράλληλα, η Επιτροπή υπενθυμίζει στην Ελληνική Δικαιοσύνη ότι ακόμα περιμένει να εξετάσει τις δυο μηνυτήριες αναφορές που κατέθεσε. Την πρώτη για οικονομικές ατασθαλίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, που έγινε το '97 στην Αθήνα. Τη δεύτερη, επίσης για οικονομικές ατασθαλίες της Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 από την Αθήνα. Και η Επιτροπή καταλήγει με το ερώτημα, μήπως είναι ώρα να επιστρέψουμε την Ολυμπιάδα του 2004 στους "Αθανάτους".

  • Στο μεταξύ, χτες η εταιρία "Αθήνα 2004" έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα 16 ομίλων εταιριών που έχουν καταθέσει προσφορές για την ανάληψη της αρμοδιότητας του τεχνικού συμβούλου, που θα παράσχει υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης των ολυμπιακών έργων. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και το όνομα της γνωστής εταιρίας "Χόχτιφ", που κατασκευάζει το αεροδρόμιο των Σπάτων και συμμετέχει στην κοινοπραξία που κατασκευάζει το μετρό της Αθήνας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ