Παρασκευή 29 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Υποψήφιος πρόεδρος ο Β. Δημόπουλος

Είναι επικεφαλής της "Δικηγορικής Αγωνιστικής Κίνησης", που συγκροτήθηκε σε ευρεία σύσκεψη της "Συνδικαλιστικής Αγωνιστικής Κίνησης Δικηγόρων Αθήνας"

Ο καταξιωμένος συνδικαλιστής και μαχόμενος δικηγόρος Βασίλης Δημόπουλος θα είναι επικεφαλής της "Δικηγορικής Αγωνιστικής Κίνησης" και υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ).

Η "Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση Δικηγόρων Αθήνας" (ΣΑΚΔΑ) συνήλθε χτες σε ευρεία ολομέλεια και σε συνεργασία με ευρύτερες δυνάμεις του δικηγορικού κόσμου συγκρότησε ριζοσπαστικό εκλογικό συνδυασμό με την επωνυμία "Δικηγορική Αγωνιστική Κίνηση" (ΔΑΚ). Ως υποψήφιο πρόεδρο για τις προσεχείς δικηγορικές εκλογές ομόφωνα η ολομέλεια εξέλεξε τον Β. Δημόπουλο, μέλος του απερχόμενου ΔΣ του ΔΣΑ.

Παράλληλα, η ολομέλεια της ΣΑΚΔΑ αποφάσισε να συσπειρωθούν στο συνδυασμό της ΔΑΚ αγωνιστικές δυνάμεις ανεξάρτητα από ιδεολογικές και πολιτικές πεποιθήσεις, που αναδείχτηκαν με διαφανείς διαδικασίες από τους ίδιους τους δικηγόρους και όχι από διάφορα εξωδικηγορικά κέντρα. Οι υποψήφιοι της ΔΑΚ θα είναι πρόσωπα με επιστημονική και επαγγελματική κατάρτιση, κοινωνική αξιοπρέπεια και να έχουν συμμετοχή σε αγώνες μέσα από διάφορους μαζικούς φορείς και συλλόγους.

Ο συνδυασμός της ΔΑΚ σκοπεύει να αντιστρέψει την πορεία στο Δικηγορικό Σύλλογο, στην ανάκαμψη του δικηγορικού λειτουργήματος και της Δικαιοσύνης και θα διαθέσει τις δυνάμεις της για την επίλυση των δικηγορικών προβλημάτων σε όφελος των δικηγόρων με μικρά και μεσαία εισοδήματα.

Η ΔΑΚ θα παλέψει για να ανατραπεί ο συσχετισμός δυνάμεων που υπάρχει σήμερα στο ΔΣΑ, να εκφραστεί η κοινωνική πλειοψηφία των δικηγόρων της Αθήνας που υποφέρει και απειλείται με επαγγελματική εξόντωση, και να διαμορφωθεί ένα κίνημα αντίστασης στη σημερινή πραγματικότητα.

  • Επίσης, χτες ο απερχόμενος πρόεδρος του ΔΣΑ, Α. Ρουπακιώτης, επικεφαλής του συνδυασμού "Ενωτική Κίνηση Δικηγόρων" σε συγκέντρωση δικηγόρων σε θέατρο της Αθήνας ανακοίνωσε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος πρόεδρος για το ΔΣΑ. Ο Α. Ρουπακιώτης ανακοίνωσε και τους υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού του, μεταξύ των οποίων είναι και ο Ι. Κορκόβελος, ο οποίος απέτυχε να πάρει το επίσημο χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ και βρήκε στέγη στο συνδυασμό του Α. Ρουπακιώτη, με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί ως δείγμα... πλουραλισμού που υπάρχει στο συνδυασμό "Ενωτική Κίνηση Δικηγόρων".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ