• Την ερχόμενη Παρασκευή, 5 Φλεβάρη, το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα
  • Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας: Η κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αλαζονεία της και να λάβει ουσιαστικές δεσμεύσεις
  • - Οσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση, με την προκλητική αδιαλλαξία, το όργιο τρομοκρατίας και αυταρχισμού και την κινητοποίηση κρατικών, παρακρατικών και κομματικών μηχανισμών του ΠΑΣΟΚ, το μαθητικό... - 1999-01-29 00:00:00.0"/>
  • Την ερχόμενη Παρασκευή, 5 Φλεβάρη, το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα
  • Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας: Η κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αλαζονεία της και να λάβει ουσιαστικές δεσμεύσεις
  • - Οσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση, με την προκλητική αδιαλλαξία, το όργιο τρομοκρατίας και αυταρχισμού και την κινητοποίηση κρατικών, παρακρατικών και κομματικών μηχανισμών του ΠΑΣΟΚ, το μαθητικό... - 1999-01-29 00:00:00.0" /> Ορθώνουν το μπόι τους στην κυβερνητική αλαζονεία | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Παρασκευή 29 Γενάρη 1999
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 9
    ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    Ορθώνουν το μπόι τους στην κυβερνητική αλαζονεία
    • Απάντηση σε όσους προσδοκούν "ξεφούσκωμα", τα χτεσινά μεγάλα συλλαλητήρια σε Αθήνα και πάνω από 40 άλλες πόλεις
    • Την ερχόμενη Παρασκευή, 5 Φλεβάρη, το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα
    • Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας: Η κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αλαζονεία της και να λάβει ουσιαστικές δεσμεύσεις

    Οσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση, με την προκλητική αδιαλλαξία, το όργιο τρομοκρατίας και αυταρχισμού και την κινητοποίηση κρατικών, παρακρατικών και κομματικών μηχανισμών του ΠΑΣΟΚ, το μαθητικό κίνημα, ενωμένο και δυνατό,έχοντας στο πλευρό του τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους εργαζόμενους, ολόκληρο σχεδόν τον ελληνικό λαό, συνεχίζει με αμείωτη ένταση το μεγαλειώδη αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, που δε θέλει διορθώσεις, αλλά ανατροπή. Ορθώνει καθημερινά το μπόι του, διεκδικώντας μόρφωση για όλους μέσα από ενιαίο 12χρονο δημόσιο και δωρεάν σχολείο.

    Τα χτεσινά μεγάλα συλλαλητήρια σε Αθήνα και πάνω από 40 άλλες μεγάλες πόλεις ήταν η καλύτερη απάντηση, τόσο στην κυβέρνηση που για πολλοστή φορά προσδοκά "ξεφούσκωμα" των κινητοποιήσεων, αλλά και στα αστικά ΜΜΕ που με τους παραμορφωτικούς τους φακούς βλέπουν μείωση των κινητοποιήσεων, ενώ ψάχνουν απεγνωσμένα για τα δυσφημιστικά πλάνα με τα "επεισόδια".

    Η κυβέρνηση έλαβε χτες ένα παλλαϊκό μήνυμα αγώνα για την Παιδεία.Δεν ήταν μόνο οι μαθητές που βγήκαν στους δρόμους. Ηταν και οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην 4ωρη στάση εργασίας της ΓΣΕΕ, ήταν οι απεργοί καθηγητές, οι δάσκαλοι που έκαναν 3ωρη στάση, ήταν οι γονείς.

    Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας,εκφράζοντας σίγουρα και την αγανάκτηση όλης της ελληνικής κοινωνίας, επισημαίνει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που "με αλαζονεία",όπως λένε χαρακτηριστικά οι μαθητές, αντιμετωπίζει αυτό το μεγαλειώδες κίνημα, περιμένοντας από το χρόνο να κάμψει την αγωνιστικότητα και την αντοχή τους. Οι προσπάθειες να στήσει "φιέστες" - διαλόγους με επιλεγμένους μαθητές, ο επίσης προσχηματικός διάλογος με την ΟΛΜΕ αποκάλυψαν για μια ακόμα φορά ότι η πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να συζητήσει τα αιτήματα των αγωνιζόμενων, αλλά να νομιμοποιήσει και να περάσει την αντιεκπαιδευτική της πολιτική και να δώσει το "φιλί της ζωής" σε μία "μεταρρύθμιση" καταδικασμένη στις συνειδήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

    Οι μαθητές ζητούν επιτέλους από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει αυτή την τακτική, να δεχτεί τους εκπροσώπους του Συντονιστικού Αγώνα και να λάβει ουσιαστικές δεσμεύσεις.

    Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται και οι καθηγητές, που χτες, πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας τους, διαδήλωσαν μαζί με τους μαθητές τους, έχοντας ήδη δώσει στην κυβέρνηση και τις ηγετικές πλειοψηφίες στο ΔΣ της ΟΛΜΕ το μήνυμα ότι οι λύσεις θα έρθουν με αγώνες και όχι προσχηματικούς διαλόγους. Και ενόψει των νέων γενικών συνελεύσεων των τοπικών ΕΛΜΕ που θα γίνουν μέχρι τη Δευτέρα 1 Φλεβάρη, οργιάζει η φιλολογία για "προτάσεις επί προτάσεων", για "διορθωτικές κινήσεις" στη μεταρρύθμιση, με κυρίαρχο το "σενάριο" που προβλέπει "προαιρετικές" εξετάσεις στη Β Λυκείου, για όσους μαθητές επιθυμούν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Στο μεταξύ, την αγωνιστική πορεία των μαθητών την έχουν ήδη διαγράψει οι ίδιοι στην πανελλαδική τους συνάντηση που έγινε στην Αθήνα στις 24 Γενάρη, με επόμενο ραντεβού στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που θα γίνει στην Αθήνα, στις 5 Φλεβάρη.Μέχρι τότε, συνεχίζουν δυναμικά και αγωνιστικά. Ηδη, σε κατάληψη και συνεχή αποχή βρίσκονται πάνω από 800 σχολεία σε όλη τη χώρα. Και οι μαθητές υπόσχονται στην κυβέρνηση και τους επίδοξους υπονομευτές του κινήματος των μαθητών, που αγωνίζονται για το μέλλον τους, ότι και η συνέχεια θα είναι αγωνιστική, με καταλήψεις σχολείων, αποκλεισμούς δρόμων και άλλες, πολύμορφες κινητοποιήσεις.


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ