Παρασκευή 29 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
"Οχι στον πονηρό εν λευκώ διάλογο"

Στα όσα συνέβησαν στην προχτεσινή γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ και κατέληξαν στο να διαλυθεί, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών", επισημαίνοντας την κρισιμότητα αυτής της γενικής συνέλευσης "από το γεγονός ότι ο πολύμηνος αγώνας των μαθητών ενάντια στην αντιλαϊκή εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης με το θετικό του προσανατολισμό και με τα θετικά του χαρακτηριστικά της συλλογικότητας, του δυναμισμού και της αποφασιστικότητας, έχει μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης, που με φασιστικές μεθόδους τον αντιπαλεύει".

Η ΔΕΕ χαρακτηρίζει θετικό γεγονός την απόφαση για 48ωρη απεργία και επισημαίνει ότι "πολύ σωστά επίσης σ' αυτή τη γενική συνέλευση οι περισσότεροι πρόεδροι καυτηρίασαν τη συμμετοχή της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ σ' ένα "διάλογο" με τον υπουργό Παιδείας, όπου η ΟΛΜΕ κλήθηκε να παίξει τον προαγωγό των μαθητών και να συζητήσει ζητήματα που αφορούν κατά κύριο λόγο στους μαθητές χωρίς να έχει καμιά εξουσιοδότηση από το μαθητικό κίνημα".

Σύμφωνα με τη ΔΕΕ, όταν άρχισε να συζητιέται στη γενική συνέλευση η πρόταση να οριοθετηθεί συλλογικά επακριβώς από τη ΓΣ το πλαίσιο και η βάση του όποιου ενδεχόμενου διαλόγου, τότε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, δηλώνοντας ότι δε θέλει δεσμεύσεις, διέλυσε τη Γενική Συνέλευση. Η ΔΕΕ "καταγγέλλει τον πρόεδρο και τα μέλη της ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ του ΔΣ της ΟΛΜΕ που συνέπραξαν μαζί τους, γιατί μ' αυτή τους την πράξη θέλουν να έχουν ανοιχτά τα χέρια για να πάνε σ' ένα "διάλογο" εν λευκώ, για να μπορούν να ξεπουλήσουν τον αγώνα των μαθητών και του εκπαιδευτικού κινήματος, διαπραγματευόμενοι την εφαρμογή των νόμων του εκπαιδευτικού μεσαίωνα, όπως επιτάσσουν η ΟΝΕ και τα μεγάλα συμφέροντα".

Η ΔΕΕ απευθύνεται στους καθηγητές και καλεί: "Ενισχύστε την ενότητα και την αγωνιστικότητα στη βάση του κλάδου. Μέσα από τις ΓΣ των ΕΛΜΕ να συμπαραταχτούμε με το μαθητικό και εργατικό κίνημα και να παραμερίσουμε τους "εφιάλτες" του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση που χτύπησε τους αγώνες του κλάδου μας, που μας ΜΑΤωσε στα "μπλόκα" του Ιούνη του '98, να μας κάνει ενεργούμενά της ενάντια στους μαθητές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ