Παρασκευή 29 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΝΕ
Η κυβέρνηση πρέπει να υποχωρήσει

Μετά και τη χτεσινή κινητοποίηση, σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει:

"Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις σημερινές κινητοποιήσεις των μαθητών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η διαδήλωση των μαθητών της Αθήνας ήταν μεγαλύτερη από αυτή της 21ης Γενάρη, και αυτό το αναγνώρισαν και οι ρεπόρτερ των τηλεοπτικών καναλιών στις πρώτες τους ζωντανές τηλεοπτικές μεταδόσεις, πριν φτάσει στα κανάλια η "γραμμή", που μιλούσε για μικρότερη σε όγκο διαδήλωση. Ταυτόχρονα, χιλιάδες μαθητές διαδήλωσαν σε 40 ακόμη πόλεις της Ελλάδας.

Οι ελπίδες της κυβέρνησης για "ξεφούσκωμα" των μαθητικών αγώνων, διαλύθηκαν μπροστά στο δυναμισμό, στην ένταση, στη μαζικότητα και μαχητικότητα των μαθητών.

Αυτή τη στιγμή 460 σχολεία στην Αττική και 290 στην επαρχία βρίσκονται σε κατάληψη, ενώ 68 ακόμη βρίσκονται σε συνεχή αποχή. Και όλα αυτά παρά το όργιο τρομοκρατίας, αυταρχισμού, τη δράση "αγανακτισμένων γονιών", "αγανακτισμένων οδηγών", την κινητοποίηση όλου του κρατικού, παρακρατικού και κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αγνοεί τους πάνω από 250.000 μαθητές αυτών των σχολείων, σε όλη την Ελλάδα, που βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα, καθώς και το σύνολο σχεδόν των μαθητών, που από τις αρχές Νοέμβρη, έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους με τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να γυρίζει την πλάτη στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού(πάνω από 70% δείχνουν οι δημοσκοπήσεις), που ζητά την αναστολή των νόμων της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Είναι υποχρεωμένη να υποχωρήσει!

Οι μαθητές, μαζί με τους γονείς τους, τους καθηγητές τους, τους εργαζόμενους, συνεχίζουν τον αγώνα τους. Κάθε προσπάθεια έντασης του αυταρχισμού από τη μεριά της κυβέρνησης, με τη χρησιμοποίηση του κατασταλτικού της μηχανισμού και των εισαγγελέων, είναι καταδικασμένη να πέσει στο κενό, όπως έπεσαν στο κενό και όλες οι προηγούμενες προσπάθειές της.

Το νέο μεγάλο ραντεβού δόθηκε ήδη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 5 Φλεβάρη, στην Αθήνα.

Το μαθητικό κίνημα, ενωμένο και δυνατό, συνεχίζει τους πολύμηνους αγώνες του. Η κυβέρνηση φέρνει την ευθύνη, γιατί κρατά αδιάλλακτη στάση, επιχειρώντας να εφαρμόσει ένα νόμο, ο οποίος, στη δίνη των μαθητικών αγώνων, έχει καταστεί κλινικά νεκρός. Δεν έχει άλλη επιλογή από το να προχωρήσει σε ουσιαστικές υποχωρήσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ