Παρασκευή 29 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Οι μαθητές δεν πτοούνται

"Κλίμα τρομοκρατίας έχουν εξαπολύσει διάφοροι κρατικοί μηχανισμοί στα σχολεία των Ιωαννίνων", τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΟ Ιωαννίνων της ΚΝΕ και σημειώνει πως τα κρούσματα τρομοκρατίας είναι επαναλαμβανόμενα. Συγκεκριμένα:

- Στο 5ο Λύκειο μικρή ομάδα "αγανακτισμένων" γονιών (μέλη του ΠΑΣΟΚ και υπάλληλοι της Νομαρχίας) τρομοκρατούν, απειλούν μαθητές και γονείς, χτυπώντας μάλιστα άσχημα έναν γονιό και σπάζοντας τις αλυσίδες της κατάληψης.

- Λίγες μέρες μετά μια ομάδα αναρχοφασιστών επιτέθηκε στα γραφεία του ΚΚΕ στα Γιάννενα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας από αυτούς τους νεαρούς ήταν γιος του επικεφαλής της ομάδας που εισέβαλλε στο 5ο ΓΕΛ.

- Στο Λύκειο Ζωσιμαίας οι καθηγητές έσπασαν την κατάληψη του σχολείου διώχνοντας τους μαθητές με προφανή σκοπό να μη συμμετάσχουν στην πορεία.

- Στο ΕΠΛ Ιωαννίνων ο διευθυντής του σχολείου βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τους αστυνομικούς! Προχθές (σ.σ. πριν τρεις μέρες) το βράδυ χαρακτηριστικά κυνήγησε μαθητές που βρίσκονταν σε κατάληψη έχοντας βέβαια και τη βοήθεια της αστυνομίας. Σήμερα (σ.σ. χθες) ζήτησε από το σύλλογο των καθηγητών να συνεδριάσει προκειμένου να συζητηθεί το αν θα αποβάλουν μαθήτρια του λυκείου γιατί τοιχοκολλούσε την απόφαση του πανελλαδικού αγώνα μαθητών.

- Στο κλασικό λύκειο έπαιρναν τους μαθητές από το χέρι γονείς "αγανακτισμένοι" και τους έβαζαν με το "έτσι θέλω" στις τάξεις.

"Βλέπουμε", καταλήγει η ανακοίνωση, "ότι το κράτος και οι μηχανισμοί του έχουν εξαπολύσει επίθεση στους μαθητές και στον αγώνα τους. Οι μαθητές όμως δεν πτοούνται από καμία απειλή αλλά συνεχίζουν τον αγώνα τους μέχρι τη νίκη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ