Τρίτη 4 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΚΩΜΟΣΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»
Θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού

Αναίτια επίθεση κατά δημοτικού συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Γορτυνίας από τον... Μητροπολίτη!

Την ξεκάθαρη και κατηγορηματική δήλωση ότι θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα του λαού κατέθεσαν οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους όλης της χώρας, στις καθιερωμένες «τελετές ορκωμοσίας» που διεξήχθησαν.

Σημειώνεται ότι με βάση τον πρόσφατο νόμο για τους δήμους αλλά και τις σχετικές εγκυκλίους που ακολούθησαν, οι αιρετοί μπορούν είτε να ορκιστούν στο Ευαγγέλιο ή αλλού (π.χ. κοράνι κ.ο.κ.) είτε αν δεν πιστεύουν σε κάποια θρησκεία να δηλώσουν στην τιμή και τη συνείδησή τους τα παρακάτω λόγια: «(Ορκίζομαι/Δηλώνω) να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου». Σε αυτά, οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» πρόσθεσαν (είτε καταθέτοντάς τη στα πρακτικά, είτε από μικροφώνου) τη δήλωση ότι θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα του λαού.

Αλγεινή εντύπωση, ωστόσο, προκάλεσε η αντίδραση του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμία, ο οποίος επιτέθηκε σε βάρος του Γιάννη Φράγκου, εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Γορτυνίας, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας που έγινε την Κυριακή 19 Δεκέμβρη στο Συνεδριακό Κέντρο Δημητσάνας. Συγκεκριμένα, ο Γ. Φράγκος - αφού ολοκληρώθηκαν ο αγιασμός, η διαδικασία του θρησκευτικού όρκου, ο λόγος και οι ευχές του Μητροπολίτη στους συμβούλους - πήρε το μικρόφωνο και τόνισε ότι το άρθρο 52 του νόμου 3852/10 δεν προβλέπει παρουσία ιερωμένων, ενώ πρόσθεσε: «Δηλώνουμε, από την πλευρά μας, ενώπιόν σας, ότι υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του λαού. Παρακαλούμε η δήλωσή μας αυτή να καταχωρηθεί στα πρακτικά».

Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης, χωρίς λόγο και αιτία, σε παραληρηματική κατάσταση, άρχισε να κινείται απειλητικά προς το μέρος του Γ. Φράγκου και των υπόλοιπων συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», να φωνάζει και ανάμεσα στα άλλα να λέει «άντε να χαθείτε, φύγετε από εδώ», «θα μας κάνετε άθεους», «εγώ είμαι απόγονος του Γρηγορίου του Ε'»(!) κ.ά.

Η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Ο σ. Γιάννης Φράγκος, δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Γορτυνίας, κατά την τελετή ορκωμοσίας αφού ανέφερε τις διατάξεις του νόμου που προβλέπουν τα της ορκωμοσίας, αρνούμενος να ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο, δήλωσε ότι θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα του λαού, δήλωση που ζήτησε να καταχωρηθεί στο πρακτικό ορκωμοσίας.

Η γνωστή, χρόνια τώρα, και υπεύθυνη στάση του ΚΚΕ σ' αυτά τα ζητήματα δεν μπορεί να εκληφθεί από κανέναν σαν αδυναμία.

Καλά θα κάνουν οι Δεσποτάδες στην Αρκαδία να σέβονται, και ας μη συμφωνούν, την υπεύθυνη αυτή στάση του ΚΚΕ, να ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με τα θρησκευτικά και εκκλησιαστικά τους καθήκοντα, και όχι με άλλα όπως, π.χ., επιχειρηματικές δραστηριότητες, που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αρκάδες, να αφήσουν τις κορόνες πατριδοκαπηλίας και τέλος πάντων να αφήσουν ήσυχο το ΚΚΕ να ασχολείται με την οργάνωση της πάλης του λαού για τα οξυμένα προβλήματα που βιώνει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ