Τρίτη 4 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Οργιο διώξεων σε βάρος των εργαζομένων

Σε δικαστικές διώξεις των κινητοποιήσεων των εργαζομένων έχουν καταφύγει τις τελευταίες μέρες, με ρητή εντολή της κυβέρνησης, οι διοικήσεις στις αστικές συγκοινωνίες. Από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μέχρι και χτες έχουν περάσει την πόρτα των δικαστηρίων μια σειρά σωματεία και ήδη μια σειρά κινητοποιήσεις έχουν κηρυχθεί παράνομες και καταχρηστικές. Ετσι, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να εκφοβίσει τους εργαζόμενους ώστε να εφαρμόσει ανεμπόδιστα την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική της. Δηλαδή τους σχεδιασμούς της για μείωση του προσωπικού στις συγκοινωνίες, μείωση των μισθών, κατάργηση των ΣΣΕ, αύξηση των τιμών των εισιτηρίων και άλλα. Η βιομηχανία των δικαστικών διώξεων συνεχίζεται και σήμερα σε βάρος των σωματείων στα τρόλεϊ και στο τραμ.

Πολύτιμος σύμμαχος της κυβέρνησης είναι οι αστικές τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και εφημερίδες που αναπαράγουν διάφορα «στοιχεία» υπηρεσιών για να συκοφαντήσουν τους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς (όπως ήδη έχουν κάνει για μια σειρά κλάδους), καλλιεργούν αντιλήψεις για να στρέψουν το επιβατικό κοινό (δηλαδή τους υπόλοιπους εργαζόμενους) ενάντια στους εργαζόμενους που κινητοποιούνται και άλλα. Ευθύνες φέρουν και οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες λόγω της τακτικής που ακολουθούν. Κύρια χαρακτηριστικά τους είναι ότι παίρνουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις εκτός μαζικών διαδικασιών, χωρίς τη συμμετοχή των εργαζομένων και πως προβάλλουν αιτήματα που δε θίγουν την πολιτική της ιδιωτικοποίησης και απελευθέρωσης των μεταφορών.

Σε αυτές τις συνθήκες, προβάλλει ακόμα πιο επιτακτικά η ανάγκη οι εργαζόμενοι να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση των αγώνων τους. Να βάλουν στο περιθώριο τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, να συσπειρωθούν και να ενισχύσουν τις ταξικές δυνάμεις, με στόχο την οργάνωση και ανάπτυξη ταξικών αγώνων, το συντονισμό της δράσης τους με το σύνολο των εργαζομένων ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής και των φορέων της. Το ίδιο επιτακτικά προβάλλει η ανάγκη τα συνδικάτα των άλλων κλάδων, το σύνολο των εργαζομένων και τα λαϊκά στρώματα να δείξουν άμεσα και έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους των αστικών συγκοινωνιών.

Οι κινητοποιήσεις

Με αυτά τα δεδομένα υπάρχει ο προσανατολισμός για να γίνει αύριο 24ωρη απεργία στα τρόλεϊ, στο μετρό, στο τραμ, στον ηλεκτρικό. Το ίδιο, και στις 10 Γενάρη.

Σύμφωνα με απόφαση της γενικής συνέλευσης, οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία (ΕΘΕΛ) θα κάνουν στάση εργασίας αύριο από τις 12 το μεσημέρι έως 4 μ.μ. και στις 10 Γενάρη από τις 11 π.μ. έως 4 μ.μ., όταν και θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση.

Τέλος, να σημειωθεί ότι την Πρωτοχρονιά έγιναν στάσεις εργασίας από σωματεία στο μετρό, τον ηλεκτρικό και το τραμ και χτες έγιναν στάσεις εργασίας σε όλες τις αστικές συγκοινωνίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ