Τρίτη 4 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα νέα χαράτσια της ΔΕΗ

Τα «κάλαντα» της ακρίβειας μας έψαλε και πάλι η κυβέρνηση, με νέες επιβαρύνσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, έμμεσα με την αύξηση του ΦΠΑ και άμεσα με τα νέα χαράτσια της ΔΕΗ, που ανακοινώθηκαν - μέσες άκρες- πριν από λίγες μέρες.

Ηδη, πριν από αυτές τις ανατιμήσεις, οι αριθμοί μιλούν για 100 χιλ. διακοπές ηλεκτροδότησης το 2010 και εκατοντάδες χιλιάδες εντολές διακοπής που τελικά δεν πραγματοποιήθηκαν ή έγιναν επανασυνδέσεις μετά την ρύθμιση των οφειλών. Η πραγματικότητα των ημερών στις υπηρεσίες της ΔΕΗ, είναι οι καταναλωτές που δίνουν «έναντι» και δηλώνουν ότι «αυτά έχουμε, τα υπόλοιπα αργότερα». Οι επιλογές της κυβέρνησης θα φέρουν μέσα στο 2011 νέα πλήγματα στα νοικοκυριά, ουσιαστικά ένα πολιτισμικό πισωγύρισμα.

Οι συνέπειες από την «απελευθέρωση» της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και γενικότερα της ενέργειας, δεν περιορίζονται στους «τσουχτερούς» λογαριασμούς, οι οποίοι εξάλλου βρίσκονται στην αρχή της εκτίναξής τους σε πρωτόγνωρα για τη χώρα επίπεδα. Είναι πολυσήμαντες και θα κάνουν διαρκώς αισθητή την παρουσία τους για πολλά χρόνια.

Η ουσία είναι ότι ο δρόμος της αγοράς δεν αφήνει πολλά περιθώρια διαφοροποίησης προς όφελος των λαϊκών νοικοκυριών.

Η πάλη για άμεσα μέτρα ανακούφισης των θυμάτων της αντιλαϊκής πολιτικής επιβάλλεται να οξυνθεί.

Αλλά η ανάγκη του εναλλακτικού δρόμου, μιας εντελώς διαφορετικής βάσης λειτουργίας του ενεργειακού τομέα, είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Μόνη λύση υπέρ των λαϊκών συμφερόντων είναι ο ενιαίος και πλήρως δημόσιος φορέας ενέργειας που θα εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Και η μόνη εγγύηση για την σωστή λειτουργία του είναι η λαϊκή οικονομία και εξουσία.

Αυτή είναι η διέξοδος, αυτός πρέπει να είναι ο στόχος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ