Τρίτη 4 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Αντικειμενικά» χαράτσια

Μαζικά χαράτσια φορτώνει η κυβέρνηση στη λαϊκή κατοικία. Η ταρίφα στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, που εντάχθηκαν στο λεγόμενο αντικειμενικό σύστημα, ξεκινά από τα 600 ευρώ στο τετραγωνικό μέτρο!

Προκειμένου να δικαιολογηθούν φτάνουν στον ισχυρισμό ότι δεν πρόκειται για «φοροεισπρακτικό μέτρο», αλλά για άρση της «αυθαιρεσίας και αδιαφάνειας στον προσδιορισμό της φορολογητέας ύλης των ακινήτων»... Ισχυρισμός που έχει πολύ κοντά ποδάρια. Με βάση το επικαιροποιημένο μνημόνιο και τον κρατικό προϋπολογισμό, το σχετικό κονδύλι φτάνει κοντά στο 1 δισ. ευρώ, παίρνοντας αύξηση 270 εκατ. ευρώ. Αλλά δεν πρόκειται μόνο γι' αυτά. Οι ανατιμήσεις ανεβάζουν κατακόρυφα και χαράτσια όπως το ΕΤΑΚ, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) που πληρώνεται μαζί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τα τεκμήρια φορολόγησης πάνω στην πρώτη κατοικία και βέβαια τους φόρους για γονικές παροχές, κληρονομιές κ.ά.

Στο επόμενο «κλικ» ετοιμάζουν γενικευμένα χαράτσια απέναντι στους μικροϊδιοκτήτες με την εξομοίωση των «αντικειμενικών» με τις εμπορικές τιμές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ