Τρίτη 17 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χάλασαν τη φιέστα του Αβραμόπουλου

Χάλασαν τη φιέστα του Δ. Αβραμόπουλου οι Αθηναίοι, οι οποίοι με αφορμή την επίσημη τελετή εγκατάστασης της νέας δημοτικής αρχής - πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής - διαδήλωσαν την Κυριακή το πρωί την αντίθεσή τους στην καταστροφή του Πάρκου Ελευθερίας. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής για τη Σωτηρία του Πάρκου Ελευθερίας και της Επιτροπής Πολιτών για τη μη τσιμεντοποίηση των Κουντουριώτικων, οι δημότες συγκεντρώθηκαν έξω από το Μέγαρο με πανό, ενώ μαζί τους βρισκόταν και ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" Λεων. Αυδής,ο οποίος είχε δηλώσει την αντίθεσή του στην πραγματοποίηση της τελετής στο Μέγαρο, ήδη, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συγκέντρωση, συμμετείχε και η πρώην δημοτική σύμβουλος Μαρία Γιαταγάνα.

Εκτός Μεγάρου έμεινε και ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Δημ. Μπέης,ο οποίος δεν παρέλαβε το χρυσό μετάλλιο της πόλης των Αθηνών, όπως είχε αποφασιστεί στο ΔΣ για τους εν ζωή πρώην δημάρχους της πόλης. Το μετάλλιο παρέλαβαν μόνο οι Γ. Πλυτάς,Μ. Εβερτ,Ν. Γιατράκος και Λ. Κουρής. Σε ανακοίνωσή της, η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα", εξηγώντας τους λόγους της συμμετοχής της στη συγκέντρωση, τονίζει ότι "μετέχει στις κινητοποιήσεις του λαού της Αθήνας για τη σωτηρία του Πάρκου Ελευθερίας και καταγγέλλει την απόφαση του δημάρχου να οργανώσει την τελετή στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ ο λαός της Αθήνας και ο δήμος αντιδικούν με τον Οργανισμό του Μεγάρου για το Πάρκο Ελευθερίας".

Τέλος, η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα" επισημαίνει "ότι και οι κρατικοί και οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, παραβιάζοντας την υποχρέωση αντικειμενικής ενημέρωσης, αποσιώπησαν και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και τις σχετικές δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου και εκπροσώπου της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" Λεων. Αυδή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ