Τρίτη 17 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Εχουμε τον τρόπο να κερδίσουμε

Ανταπόκριση πέρα από πολιτικούς ακόμη και γεωγραφικούς φραγμούς, εμφανίζει η πανελλαδική Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ για τη διάσωση της φωτεινής πλευράς της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Ο απόδημος Ελληνισμός, οι Ελληνες μετανάστες απ' όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης "επιστρέφουν", αυτή τη φορά, στην πατρίδα των λαμπρών αγωνιστικών παραδόσεων, μέσα από τη συμβολή τους στην υπόθεση της σωτηρίας του ιστορικού αρχείου. Το παράδειγμα των Ελλήνων του Βελγίου αποτελεί καθρέφτη της διεθνούς αυτής απήχησης.

H Εξόρμηση στους Ελληνες του Βελγίου

Για την πορεία της Εξόρμησης στους ελληνικούς μεταναστευτικούς κύκλους της χώρας αυτής, ο Παναγιώτης Κοσμίδης,γραμματέας της ΝΕ Βελγίου του ΚΚΕ, μας είπε:

"Με συνέπεια οι Ελληνες κομμουνιστές του Βελγίου δίνουν μέρα με τη μέρα τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη η έδρα της ΚΕ και τη διάσωση του ιστορικού αρχείου του Κόμματος. Εμείς οι Ελληνες κομμουνιστές σ' όλο το Βέλγιο δίνουμε τη μάχη να σωθούν από τη λάσπη και την καταστροφή οι μαυρόασπρες φωτογραφίες, τα μικρά πυκνογραμμένα χαρτάκια των κρατουμένων, τα γράμματα από τη φυλακή που παραλήφτηκαν ανοιγμένα, που όμως όλα αυτά καταγράφουν την ιστορική πορεία στο πέρασμα του χρόνου του ΚΚΕ, του Κόμματος της εργατικής τάξης, του μοναδικού κόμματος που αγωνίζεται για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Να, λοιπόν, γιατί αυτή η μάχη που η απήχηση της έφτασε στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, πρέπει να κερδηθεί και τελικά θα κερδηθεί. Εδώ θα πρέπει να πούμε πως εμείς οι Ελληνες κομμουνιστές ξέρουμε και έχουμε τον τρόπο να την κερδίσουμε όσο δύσκολη κι αν είναι. Η ΝΕ συνεδρίασε λίγες μέρες αμέσως μετά την απόφαση που πήρε η ΚΕ του Κόμματός μας, συμφώνησε με την απόφαση αυτή, και με γρήγορες διαδικασίες έκανε την κατανομή του πλάνου κατά ΚΟΒ σ' ολόκληρο το Βέλγιο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε συζήτηση σ' όλες τις ΚΟΒ, με ποιο τρόπο θα γινόταν καλύτερα η συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούσε το πλάνο μας. Από την όλη συζήτηση βγήκε, πρώτον, όλοι οι σύντροφοι να συμμετάσχουν με ένα κόκκινο μεροκάματο, δεύτερον, να μπούμε στη μάχη του κουπονιού. Το κουπόνι του Κόμματος πρέπει να φτάσει σ' όλα τα ελληνικά σπίτια του Βελγίου. Τρίτον, να πάρουμε την επιστολή που έγραψαν οι Ευρωβουλευτές μας και να τη στείλουμε στην Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων, σ' όλες τις ελληνικές κοινότητες, σ' όλους τους ελληνικούς συλλόγους, στα εδώ πολιτικά κόμματα, τα συνδικάτα και στην ελληνική Εκκλησία. Τέταρτον, να γίνει μια μεγάλη τόμπολα με διάφορα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά μηχανήματα χρήσιμα για τη νοικοκυρά και το σπίτι. Πέμπτον και τελευταίο, όλη αυτή η δουλιά να κλείσει με τη γιορτή του Κόμματος για τα 76 χρόνια του, όπου και θα ανακοινώσουμε το ποσό από όλη την Οικονομική Εξόρμηση".

Αναφερόμενος στην ανταπόκριση των Ελλήνων του Βελγίου ο Παναγιώτης Κοσμίδης επισήμανε:

"Εδώ θα πρέπει όμως να σταθούμε για λίγο και να πούμε ότι η ανάγκη της διάσωσης ιστορικού αρχείου βρήκε αμέσως ικανοποιητική ανταπόκριση από όλους σχεδόν τους Ελληνες του Βελγίου, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις. Η ΝΕ μέχρι αυτή τη στιγμή έχει καλύψει το 150% του πλάνου. Επίσης, γεγονός είναι ότι το 100%, η ΝΕ το κάλυψε μόνο με τα κουπόνια που κυκλοφόρησε κι αυτό δείχνει την κατανόηση του προβλήματος από τους Ελληνες του Βελγίου, ακόμα κι από αυτούς που βρίσκονται πιο πέρα από το δικό μας πολιτικό χώρο. Στη συνέχεια θα πρέπει να πούμε ότι ένα μέρος των συλλόγων και των πολιτικών κομμάτων ανταποκρίθηκαν ως ένα βαθμό. Πέρα όμως από όλα αυτά, πρέπει να τονίσουμε ότι όλα σχεδόν τα στελέχη και αρκετά μέλη του Κόμματος, έκαναν συγκινητικές προσπάθειες για να μπορέσουμε να φτάσουμε εκεί που είμαστε. Κλείνοντας το θέμα αυτό θέλω να τονίσω ότι το πλάνο μας όχι μόνο θα το υπερκαλύψουμε μέσα στα χρονικά όρια που μπαίνουν από την ΚΕ του Κόμματος αλλά και θα το διπλασιάσουμε. Δείχνοντας για μια φορά ακόμα ότι εμείς οι Ελληνες κομμουνιστές όπου κι αν βρισκόμαστε τέτοιες μάχες ξέρουμε να τις κερδίζουμε, και με τον τρόπο μας αυτό παλεύουμε παράλληλα να μείνει αναντικατάστατη η φωνή της εργατικής τάξης και του Κόμματος, του ΚΚΕ".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με πίστη για την επίτευξη των στόχων (2009-01-16 00:00:00.0)
Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα το Γενάρη (2009-01-01 00:00:00.0)
Σε συναγερμό οι Οργανώσεις του Πειραιά (2008-11-25 00:00:00.0)
Η συστηματική δουλιά φέρνει αποτελέσματα (2007-12-23 00:00:00.0)
Στο 30,51% η κάλυψη του πλάνου! (2003-11-12 00:00:00.0)
Προσηλωμένοι στους στόχους της πρώτης μέρας! (2003-11-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ