Τρίτη 17 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναλάβετε τις ευθύνες σας

Ανακοίνωση της ΚΟΒ του ΚΚΕ στον ΕΣΔΚΝΑ

Με αφορμή τη διακοπή της λειτουργίας της χωματερής στα Ανω Λιόσια και το"βούλιαγμα" των εκσκαφέων στα σκουπίδια και τις λάσπες, το Γραφείο της ΚΟΒ του ΚΚΕ των εργαζομένων στον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ), σε ανακοίνωσή του, αναφέρει:

"Σήμερα, 16/1/95, η χωματερή Λιοσίων είναι αδύνατον να λειτουργήσει. Το κλείσιμό της, ή η αναστολή των εργασιών της, είναι αποτέλεσμα των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αλλά κυρίως της έλλειψης των αναγκαίων μηχανημάτων.

Οι εργαζόμενοι καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την ταχύτερη επαναλειτουργία της. Είμαστε υποχρεωμένοι, όμως, να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά:

- Τις σοβαρότατες ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας του Ενιαίου Συνδέσμου (ΕΣΔΚΝΑ) για την ανανέωση του μηχανικού εξοπλισμού

- Την αδυναμία της Νομαρχίας να συμβάλει με την αποστολή μηχανημάτων στην αντιμετώπιση της κατάστασης που δημιουργήθηκε.

Είμαστε αναγκασμένοι να καταγγείλουμε την κυβερνητική τακτική της συνεχούς υπαναχώρησης από τις δεσμεύσεις της για τον καθορισμό των τριών νέων χώρων υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων της Αττικής. Οσο δεν καθορίζονται οι νέοι αυτοί χώροι, τόσο τα προβλήματα θα οξύνονται.

Διαιωνίζεται η χρήση μιας χωματερής, που είναι κορεσμένη, με πολλαπλές δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων, των κατοίκων της περιοχής, αλλά και όλου του Λεκανοπεδίου.

Καλούμε την ηγεσία του ΕΣΔΚΝΑ να πάρει άμεσα τις αποφάσεις και τα απαιτούμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Καλούμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να αναλάβει τις ευθύνες της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ