Τρίτη 17 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
Αγώνας μέχρι τη δικαίωση

Σταθερά το δρόμο των κινητοποιήσεων ακολουθούν οι σπουδαστές των ΤΕΙ σε όλη τη χώρα, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση για το μέλλον των ιδρυμάτων.

Ηδη, οι σπουδαστές έχουν προχωρήσει σε κατάληψη 18 σχολών των ΤΕΙ σε εννιά πόλεις της χώρας, καθώς μέσα από τις συνελεύσεις τους εκτιμούν ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν καλύπτει τα αιτήματα του σπουδαστικού κινήματος. Από την πλευρά τους, οι εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ με απόφαση της ομοσπονδίας τους αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δύο 24ωρες προειδοποιητικές απεργίες για τις 19 και 25 Γενάρη, ενώ είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε απεργία μέσα στις εξετάσεις του χειμερινού εξαμήνου εάν δεν υπάρξει ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Μάλιστα, οι εκπαιδευτικοί θα προχωρήσουν στις 25 Γενάρη σε πανελλαδική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Θορυβημένο το υπουργείο Παιδείας από την έκταση των κινητοποιήσεων έχει ξεκινήσει επισκέψεις σε διάφορα ΤΕΙ της χώρας και έτσι σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επισκέπτεται τα ΤΕΙ της Αθήνας και του Πειραιά, όπου αναμένεται από την πλευρά, τόσο των σπουδαστών, όσο και των διδασκόντων να τεθούν τα συγκεκριμένα αιτήματα και να ζητηθεί συγκεκριμένη δέσμευση για την ουσιαστική αναβάθμιση των ιδρυμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ