Τρίτη 17 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πάλι καθίζηση στη Λ. Κηφισού!

Θα παραμείνει κλειστή μέχρι την Τετάρτη

Κλειστή παρέμεινε χτες η Λεωφόρος Κηφισού, ύστερα από αλλεπάλληλες καθιζήσεις που σημειώθηκαν στο τμήμα της προς τον Πειραιά, καταταλαιπωρώντας χιλιάδες οδηγούς από το κυκλοφοριακό κομφούζιο που δημιουργήθηκε.

Είναι προφανές ότι οι καθιζήσεις αυτές οφείλονται σε διάφορες κακοτεχνίες που έγιναν στο παρελθόν στην κατασκευή της Λεωφόρου. Ωστόσο, το ΥΠΕΧΩΔΕ με χτεσινή του ανακοίνωση ρίχνει τα βάρη για τις καθιζήσεις αυτές στην... παλαιότητα της κατασκευής! Συγκεκριμένα, το "πρωτότυπο" επιχείρημα του υπουργείου έχει ως εξής: "Πρόκειται - λέει - για έργο παλαιάς κατασκευής (έγινε προ εικοσαετίας) που εμφανίζει μετά τις φθινοπωρινές βροχοπτώσεις συχνές τοπικές καθιζήσεις". Μήπως όμως κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στους αρμόδιους του ΥΠΕΧΩΔΕ ότι τα οδικά έργα ούτε πρέπει ούτε είναι δυνατόν να έχουν... ημερομηνία λήξεως τα είκοσι χρόνια; Και ότι αν συμβεί αυτό κάποιος έχει την ευθύνη;

Πάντως, το ΥΠΕΧΩΔΕ πληροφορεί ότι οι εργασίες αποκατάστασης της Λεωφόρου άρχισαν αμέσως και θα διαρκέσουν τρεις μέρες, δηλαδή μέχρι την Τετάρτη, οπότε θα δοθεί ξανά στην κυκλοφορία.

Η κυκλοφορία στη λεωφόρο Κηφισού έχει διακοπεί μεταξύ της Π. Ράλλη και της Αγίας Αννης και διεξάγεται πλέον μέσω της οδού Π. Ράλλη προς Πειραιά και Αθήνα, όπως δείχνει και η σήμανση που έχει τοποθετηθεί.

Το υπουργείο αναφέρει επίσης ότι οι εργασίες αποκατάστασης γίνονται σε δύο επίπεδα, τα εξής:

  • Αμεση αποκατάσταση της επιμέρους βλάβης για την ταχύτερη και ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.
  • Την έναρξη γεωτεχνικών ερευνών για τον εντοπισμό των αιτίων και της έκτασης του προβλήματος προκειμένου να γίνει, με βάση πλήρη μελέτη, επανακατασκευή του οδοστρώματος.

Τέλος, παρακαλεί τους οδηγούς να ακολουθούν το τριήμερο αυτό προσεκτικά τα σήματα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Τροχαίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ