Τρίτη 17 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
Εμειναν τα προβλήματα!

Η κακοκαιρία, που από χτες άρχισε να υποχωρεί, άφησε πίσω της αποκλεισμένα χωριά και δρόμους, κλειστά σχολεία και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τις επικοινωνίες. Η Σαμοθράκη θα παραμείνει χωρίς ρεύμα τουλάχιστον για μια βδομάδα!

Μπορεί ο καιρός από χτες να βελτιώθηκε, αλλά τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, εξακολούθησαν να υπάρχουν. Εκατοντάδες χωριά ήταν χτες αποκλεισμένα, πολύ δύσκολη ή και αδύνατη ήταν η κυκλοφορία σε πολλούς επαρχιακούς δρόμους, προβλήματα υπήρχαν στις επικοινωνίες και στην ηλεκτροδότηση, ενώ κλειστά παρέμειναν αρκετά σχολεία στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Λόγω του χιονιού, η πρόσβαση στο τελωνείο των Κήπων Εβρου ήταν προχτές αδύνατη, με συνέπεια να αποκλειστούν πολλά πούλμαν και ΙΧ. Μετά από ολονύχτια επιχείρηση έγινε δυνατή, χτες τα ξημερώματα, η απεγκλώβισή τους. Εξάλλου 17 ώρες ταλαιπωρήθηκαν 200, περίπου, επιβάτες της 605 αμαξοστοιχίας που είχε ξεκινήσει από τα Δίκαια Εβρου για την Αθήνα και που, λόγω βλάβης του εκχιονιστικού μηχανήματος του ΟΣΕ, παρέμεινε στα Λαγυνά Εβρου, ώσπου ν' ανοίξει η γραμμή. Ερπυστριοφόρο του στρατού επιστρατεύτηκε για να μεταφερθεί η ετοιμόγεννη Γ. Χουτζάρ από το χωριό Αιμόνιο στο νοσοκομείο Ξάνθης, όπου έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι. Ο νομάρχης Εβρου, Γ. Ντόλιας, παραδέχτηκε πως στο νομό του δεν υπάρχει επάρκεια μηχανημάτων για τα έκτακτα συμβάντα.

Από την Παρασκευή το βράδυ, η Σαμοθράκη είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα από βλάβη που προκλήθηκε μετά την πτώση 15 πυλώνων από τη χιονοθύελλα. Χθες το μεσημέρι, αναχώρησε από την Αλεξανδρούπολη πλοίο που μεταφέρει στη Σαμοθράκη τεχνικούς της ΔΕΗ, οι οποίοι θα χρειαστούν τουλάχιστον μια βδομάδα για να αποκαταστήσουν τις βλάβες...

Στο επαρχιακό δίκτυο του Νομού Θεσσαλονίκης, η κυκλοφορία και χτες γινόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, όπως επίσης και σε ορισμένες περιοχές μέσα στην πόλη, ενώ σημειώθηκαν αρκετές μικροσυγκρούσεις εξαιτίας της ολισθηρότητας των δρόμων.

Ακόμα λόγω της κακοκαιρίας, ο "904", όπως και πολλοί άλλοι ραδιοσταθμοί, δεν εξέπεμψε το τελευταίο διήμερο, αφού οι εγκαταστάσεις του στο Χορτιάτη καλύφθηκαν τελείως από το χιόνι, που σ' ορισμένα σημεία έφθανε τα δύο μέτρα. Να σημειώσουμε πως μέχρι χτες το απόγευμα η Νομαρχία δεν είχε στείλει μηχανήματα για να ανοιχτεί ο δρόμος προς το πάρκο κεραιών του Χορτιάτη.

Στη Θεσσαλία, πάνω από 70 χωριά - 25 στο Πήλιο και στον Αλμυρό Μαγνησίας, 22 στα Τρίκαλα, 15 στην Αργιθέα Καρδίτσας και 15 στη Λάρισα - παρέμειναν χτες αποκλεισμένα παρά τις προσπάθειες των Νομαρχιών να ανοίξουν οι δρόμοι, ενώ με αλυσίδες διεξάγεται η συγκοινωνία σχεδόν σε όλες τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Επίσης αποκλεισμένα ήταν χτες πέντε χωριά της Φωκίδας, πέντε της Κορινθίας και ένα της Χαλκίδας, ενώ αδύνατη ήταν η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Ελευσίνας - Θηβών (30ό - 66ο χιλιόμετρο) και Αθηνών - Θηβών από το 52ο χιλιόμετρο και μετά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ