Τρίτη 17 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στη φυλακή για ... εκπαίδευση

Με βαρύτατες κατηγορίες ένας 22χρονος μεταφέρθηκε χτες στη φυλακή. Πρόκειται για τον 22χρονο Νίκο Καρατζά,έναν από τους οχτώ μαθητές που πιάστηκαν από την Αστυνομία την περασμένη βδομάδα, στη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της πρωτεύουσας. Εναντίον του είχε ασκηθεί δίωξη για "κατασκευή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών με σκοπό να τρομοκρατηθούν οι πολίτες και να προκληθεί κοινός κίνδυνος σε ανθρώπους και σε ξένα πράγματα, διατάραξη κοινής ειρήνης, σύσταση και συμμορία, αντίσταση κατά της Αρχής και διακεκριμένες φθορές". Μετά την απολογία του στην ανακρίτρια του 1ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών Ηλέκτρα Παλούκη,η τελευταία διέταξε την προφυλάκισή του.

Ανάλογες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο 18χρονος Σπύρος Σαπέρας,ο οποίος επίσης απολογήθηκε στην ίδια ανακρίτρια και αφέθηκε κατόπιν ελεύθερος με τους εξής περιοριστικούς όρους: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, χρηματική εγγύηση 500.000 δρχ. και αυτοπρόσωπη εμφάνιση δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Υπενθυμίζεται ότι ένας ακόμα μαθητής έχει απολογηθεί και αφεθεί ελεύθερος. Δυο άλλοι αθωώθηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας και τρεις πρόκειται να δικαστούν στις 12 Μάη από το δικαστήριο ανηλίκων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ