Τρίτη 17 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απάνθρωπες οι απόψεις μελών της αμερικανικής ΜΕΝΣΑ

Ως απάνθρωπες και απαράδεκτες καταγγέλλει η ελληνική ΜΕΝΣΑ (οργάνωση αποτελούμενη από άτομα με υψηλό δείκτη νοημοσύνης) τις απόψεις μελών της αντίστοιχης αμερικανικής οργάνωσης, που υποστηρίζουν ότι όσοι συνάνθρωποί μας δεν μπορούν να επιβιώσουν (ανάπηροι, άστεγοι, διανοητικά καθυστερημένοι) πρέπει να σκοτώνονται!

Στην επιστολή του προς τα ΜΜΕ ο πρόεδρος της ελληνικής ΜΕΝΣΑ, Μ. Αλαφούζος, τονίζει ότι θα ζητήσει τη διαγραφή των συγκεκριμένων μελών γιατί παρέβησαν άρθρο του Καταστατικού της Οργάνωσης, που θέτει σαν έναν από τους σκοπούς της τη χρήση της ευφυφιας για το καλό της ανθρωπότητας. "Τα μεμονωμένα αυτά μέλη ερμήνευσαν τη λέξη "καλό" χωρίς αναφορά στις απαράβατες ηθικές αξίες που απορρέουν από τους θείους και κοινωνικούς νόμους". Οπως επισημαίνει η ΜΕΝΣΑ δε θεωρεί έναν άνθρωπο με υψηλό δείκτη νοημοσύνης ανώτερο των άλλων αλλά ίσον προς αυτούς, με αυξημένες όμως υποχρεώσεις απέναντί τους. Η ευφυφια δεν αρκεί και πρέπει να συνοδεύεται και από άλλα χαρακτηριστικά ώστε να συγκροτείται ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τέλος, υπενθυμίζει ότι η ΜΕΝΣΑ με βάση το Καταστατικό της δεν μπορεί να εκφέρει άποψη και η άποψη των μεμονωμένων μελών πρέπει να είναι σύμφωνη με το Καταστατικό της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ