Τρίτη 17 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τα μεγάλα έργα ... απέχουν απ' την Ηπειρο

Στις 29 Γενάρη η εκδήλωση για την "Πίτα του Ηπειρώτη" στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ώρα 10 πμ

Για να βγει η Ηπειρος απ' την απομόνωση απαιτείται ένα ολοκληρωμένο πλέγμα αναπτυξιακών υποδομών που ασφαλώς πολύ απέχει απ' τα προσφάτως εξαγγελθέντα μεγάλα έργα.

Την επισήμανση αυτή έκανε ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΣΕ) Κώστας Αλεξίου, το περασμένο Σάββατο σε εκδήλωση με προσκεκλημένους τους Ηπειρώτες δημοσιογράφους. Οι παρεμβάσεις μας προς τον κεντρικό κρατικό μηχανισμό, συνέχισε ο Κ. Αλεξίου, θα συνεχιστούν για μια σωστή ανάπτυξη της Ηπείρου και να προχωρήσει η πολιτεία σε ένα πιο δίκαιο προγραμματισμό.

Η ΠΣΕ έχει στη δύναμή της περισσότερα από 400 πρωτοβάθμια σωματεία και ομοσπονδίες. Εκφράζει δηλαδή πάνω από 400.000 Ηπειρώτες και παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα στο χώρο του πολιτισμού. "Εμείς, είπε ο Κ. Αλεξίου, αν και μακριά απ' τις ρίζες μας, προβάλλουμε το δικό μας ανάχωμα και αντίσταση στον ισοπεδωτικό και πολιτιστικό οδοστρωτήρα των καιρών μας". Ο πρόεδρος της ΠΣΕ ανακοίνωσε ότι η ετήσια εκδήλωση για την "Πίτα του Ηπειρώτη" θα γίνει φέτος στις 29 Γενάρη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ώρα 10 πμ, και θα είναι αφιερωμένη στη Βόρεια Ηπειρο.

Αναφερόμενος στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, ο Κ. Αλεξίου είπε ότι η ΠΣΕ προσβλέπει στη χάραξη μια πολιτικής για την άνθηση του Ελληνισμού στις περιοχές αυτές με ένα πλέγμα κοινωνικής και οικονομικής στήριξης. Η ΠΣΕ προωθεί τη σύγκληση μιας Παγκόσμιας Πανηπειρωτικής Συνδιάσκεψης για κοινή προσπάθεια και δράση.

Ο Κ. Αλεξίου σημείωσε τις από δεκαετίες προσπάθειες της ΠΣΕ για την απόκτηση "Ηπειρωτικής Στέγης", ενώ ανακοίνωσε ότι η Συνομοσπονδία έχει κινήσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία του "Ηπειρωτικού χωριού" σε περιοχή της Ηπείρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ