Τρίτη 17 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποιήσεις στην Κρήτη

ΗΡΑΚΛΕΙΟ(του ανταποκριτή μας).-

Απέτυχε στο ρόλο του "πυροσβέστη", τον οποίο θέλησε να παίξει ο Υπουργός Παιδείας Γ. Παπανδρέου, ερχόμενος στο Ηράκλειο. Οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων προχώρησαν τις τελευταίες μέρες σε κατάληψη, το ίδιο και οι σπουδαστές αρκετών σχολών των ΤΕΙ.

Συγκεκριμένα, σε κατάληψη προχώρησαν από το τέλος της περασμένης βδομάδας οι μαθητές του πειραματικού σχολείου, του Καπετανάκειου Γυμνασίου και Λυκείου και του σχολικού συγκροτήματος της Κοινότητας Αγίας Βαρβάρας, ενώ στις αμέσως επόμενες μέρες θα προχωρήσουν σε κατάληψη οι μαθητές τεσσάρων ακόμα σχολείων.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι καταλήψεις στις σχολές Διοίκησης και Οικονομίας και Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ, ενώ και οι σπουδαστές της Σχολής Τεχνολόγων Γεωπονίας πρόκειται να πραγματοποιήσουν αύριο γενική συνέλευση προκειμένου να συζητήσουν το δικό τους τρόπο αντίδρασης στη συνεχή υποβάθμιση των σπουδών τους.

Στο μεταξύ, οι σπουδαστές του ΤΕΙ Ηρακλείου θα πραγματοποιήσουν σήμερα το πρωί πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα επιδώσουν στο νομάρχη ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των σπουδαστών τόνισαν για μια ακόμα φορά την ανάγκη αναβάθμισης των σπουδών τους και κατοχύρωσης των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ