Τρίτη 17 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΣΕ
Ξανά Γάλλοι σύμβουλοι, μετά από 24 χρόνια!

Σε ελληνικές και ξένες ιδιωτικές μελετητικές εταιρίες ανέθεσε η διοίκηση του ΟΣΕ τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου!

Μετά την εξαγγελία για την αλλαγή του ιδρυτικού νόμου του ΟΣΕ και την ίδρυση τριών θυγατρικών εταιριών, με την πρόσληψη ιδιωτών συμβούλων η διοίκηση του ΟΣΕ κάνει τώρα το δεύτερο βήμα για την ταχεία ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού.

Οπως ανακοίνωσε ο ΟΣΕ, υπογράφηκε σύμβαση με κοινοπραξία μελετητικών οίκων, στην οποία μετέχουν ο γαλλικός οίκος "Σοφρερέιλ" και οι ελληνικές εταιρίες "Ιντεράξιον", "Τραντέμκο" και "Π. Μπερνίτσας". Αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκπόνηση του "νέου στρατηγικού σχεδιασμού του ΟΣΕ, καθώς και του αντίστοιχου 10ετούς προγράμματος επενδύσεων", αλλά και η "αναδιοργάνωση όλης της διοικητικής δομής του ΟΣΕ".

Οι προκαταρκτικές μελέτες προβλέπεται ότι θα παραδοθούν σε έξι μήνες και η τελική σε 18 μήνες, ενώ η αμοιβή του συμβούλου - όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΣΕ - θα καλυφθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος από τις πιστώσεις του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης 1994 - 1999.

Σημειώνεται ότι η γαλλική εταιρία "Σοφρερέιλ" ήταν πάλι σύμβουλος του ΟΣΕ το 1970, έναντι αδρής αμοιβής, αλλά οι περισσότερες υποδείξεις της απορρίφθηκαν, ενώ όσες εγκρίθηκαν, ουδέποτε εφαρμόστηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι επί ΝΔ, είχε προσληφθεί ως σύμβουλος στον ΟΣΕ η αγγλική εταιρία "Τράνσμαρκ", η οποία είχε προτείνει την ιδιωτικοποίηση έργου του ΟΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ