Τρίτη 17 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποβολές - απάντηση στις καταλήψεις

Την αποβολή 12 μαθητών αποφάσισε ο Σύλλογος Kαθηγητών του 67ου Γυμνασίου Αθηνών, επειδή οι μαθητές είχαν κάνει αποχή από τα μαθήματά τους! Εντελώς "συμπτωματικά" οι μαθητές που αποβλήθηκαν ήταν και ενεργά μέλη της κατάληψης που είχε το σχολείο μέχρι πρόσφατα και οι περισσότεροι από αυτούς ήταν και στην Επιτροπή της κατάληψης.

Η διευθύντρια του σχολείου κ. Παπαδοπούλου, ισχυρίστηκε, με δήλωσή της στο "Ρ", ότι τα παιδιά που αποβλήθηκαν κρατούσαν με τη βία άλλους συμμαθητές τους έξω από τις αίθουσες, και ότι υποκινούσαν... ανταρσία στο σχολείο! Η διευθύντρια επέμενε ότι οι αποβολές δεν ήταν πράξη τρομοκράτησης των μαθητών επειδή συμμετείχαν στην κατάληψη.

Ωστόσο, οι μαθητές υποστήριξαν ακριβώς το αντίθετο. Ο Κώστας Μοσκοφίδης,μαθητής της Γ' Γυμνασίου, μας είπε ότι "έψαχναν αφορμή για να διώξουν συγκεκριμένους μαθητές", ενώ η Κωνσταντίνα Μιχαλάτου,επίσης μαθήτρια της Γ' Γυμνασίου, είπε: "Εγινε σαφώς επιλογή στους μαθητές που τιμωρήθηκαν. Οι πιο δραστήριοι, που τους γνώριζαν από την κατάληψη, τιμωρήθηκαν με αποβολή".

Γονείς των μαθητών που αποβλήθηκαν ετοιμάζονται να προβούν σε κινήσεις διαμαρτυρίας με σκοπό οι βαριές αυτές ποινές να ανακληθούν. Οπως τόνιζαν χτες, δεν μπορούν να κατανοήσουν τι σχέση μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στην παιδαγωγική και τον αυταρχισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ