Τρίτη 23 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ»
Επικεφαλής ο Στ. Λάμπρου

Σε κλίμα συγκίνησης για την απουσία του ιδρυτή της παράταξης, Λεων. Αυδή, αλλά και αποφασιστικότητας να συνεχιστεί ο αγώνας, πραγματοποιήθηκε χτες η Ολομέλεια της Συμπαράταξης

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Λεων. Αυδή
Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Λεων. Αυδή
Τη δέσμευση πως θα συνεχίσουν στα στέρεα και αταλάντευτα βήματα του ιδρυτή της «Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης», του Λεων. Αυδή, για μια πόλη που θα ανήκει στους κατοίκους της, ανέλαβαν, στη διάρκεια της χτεσινής δεύτερης Ολομέλειας της παράταξης, τα μέλη, φίλοι και οπαδοί της. Αλλωστε, η παρακαταθήκη - τα γραπτά που άφησε ο Λεων. Αυδής, η δράση και ο τρόπος λειτουργίας στη «Συμπαράταξη» - αλλά και το όχημα - η διάθεση όσων ήταν χθες εκεί και άλλων που έχουν συστρατευτεί με την παράταξη σε κοινούς σκοπούς, να αγωνιστούν συλλογικά σ' αυτή την υπόθεση - υπάρχουν.

Στο τέλος της Ολομέλειας έγινε ομόφωνα δεκτή απ' την Ολομέλεια η πρόταση της Γραμματείας να είναι επικεφαλής της «Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης» ο Στ. Λάμπρου.

Λίγο πριν τεθούν, λοιπόν, από το Στέλιο Λάμπρου, οι στόχοι και το πρόγραμμα δράσης της «Συμπαράταξης» για το επόμενο διάστημα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για να «αφουγκραστούμε τα λόγια του Λεων. Αυδή, που ηχούν μέσα μας, σαν ένας φωτεινός και ζωντανός οργανισμός» - όπως είπε χαρακτηριστικά η δημοτική σύμβουλος, Ζωή Βαλάση.

Γιατί, τα μέλη, οι φίλοι της «Συμπαράταξης», ήταν και είναι «οι δικοί του άνθρωποι» - όπως έλεγε χαρακτηριστικά ο ίδιος και το μετέφερε χτες η γυναίκα του, Ιριδα. Και τους κάλεσε να συνεχίσουν τη «Συμπαράταξη» που ονειρεύτηκε ο Λεων. Αυδής, κι αυτή θα είναι «η καλύτερη απόδειξη ότι είχε ξεκινήσει έναν πολύ ωραίο δρόμο». Το πλήθος εκπροσώπων φορέων, συλλόγων και απλών δημοτών που συγκεντρώθηκαν χτες στην αίθουσα Λογιστών, όπου έγινε η Ολομέλεια, ήταν η πρώτη απάντηση σ' αυτό το κάλεσμα, στον αγώνα που έχει ήδη ξεκινήσει.

Ο Στ. Λάμπρου εκλέχτηκε ομόφωνα επικεφαλής της «Συμπαράταξης»
Ο Στ. Λάμπρου εκλέχτηκε ομόφωνα επικεφαλής της «Συμπαράταξης»
Ενας αγώνας που προκύπτει ως «όρος» από την ιδρυτική διακήρυξη της «Συμπαράταξης», ότι αυτή δε θα είναι μόνο ένας εκλογικός σχηματισμός, «αλλά μια δημοτική παράταξη που θα δρα για τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας», όπως σημείωσε ο Στ. Λάμπρου. Ο ίδιος ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη, λόγω και της απουσίας του Λεων. Αυδή, να συνεχιστεί ο αγώνας πιο μαχητικά και με συλλογικότητα. «Είναι ευθύνη όλων μας και ο καθένας μπορεί να συμβάλει σε αυτό. Η ζωή καθημερινά δικαιώνει τις θέσεις μας, αυτό μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε, ώστε να γίνουν κτήμα του Αθηναϊκού λαού και να αναπτυχθεί το κίνημα σε κατεύθυνση ριζοσπαστικής αμφισβήτησης της σημερινής κατάστασης», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Η μόνη αντιπολίτευση στο δήμο

Αναφερόμενος στη δράση της «Συμπαράταξης» τη χρονιά που πέρασε ο Στ. Λάμπρου εστίασε σ' αυτό που η ίδια η ζωή επιβεβαίωσε: Πως ήταν η μόνη παράταξη αντιπολίτευσης στη διοίκηση Αβραμόπουλου. «Η "Συμπαράταξη" - τόνισε - ανέδειξε την πολιτική αιτία των ειδικότερων και μερικότερων προβλημάτων, όπως επίσης και την αντίληψή μας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να ασχολείται με τα γενικότερα προβλήματα των δημοτών και τα μείζονα πολιτικά θέματα, όπως παιδεία, δημοκρατικά δικαιώματα, εισοδηματική και φορολογική πολιτική».

Στο σύντομο απολογισμό της «Συμπαράταξης» ο Στ. Λάμπρου, επισήμανε, ανάμεσα στα άλλα, την ανάγκη να ενταθεί η δουλιά στις διαμερισματικές επιτροπές και τα δημοτικά νομικά πρόσωπα. Ιδιαίτερα αποτελεσματική κρίθηκε η δράση της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και στη Δημαρχιακή Επιτροπή. «Η επανεκλογή εκπροσώπου μας στις πρόσφατες δημαιρεσίες, κόντρα στις υποψηφιότητες των άλλων συνδυασμών της μειοψηφίας, απηχεί το κύρος της παράταξης», σημείωσε. Αρκετές και επιτυχημένες ήταν οι παρεμβάσεις και η παρουσία της παράταξης στις καθημερινές μάχες των δημοτών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αναφερόμενος στους στόχους της «Συμπαράταξης», ο Στ. Λάμπρου, προέταξε την αξιοποίηση της αλλαγής του πολιτικού σκηνικού (με την αποχώρηση Αβραμόπουλου και Δαμανάκη), που της δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσει συνθήκες συσπείρωσης και διεύρυνσης με άλλες δυνάμεις οι οποίες δε βλέπουν την Αυτοδιοίκηση σαν απλό διοικητικό όργανο εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής. «Η ύπαρξή μας - κατέληξε - είναι συνυφασμένη με την πάλη για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Στην Ολομέλεια της «Συμπαράταξης» παραβρέθηκαν ο Θεοχάρης Παπαμάργαρης, επικεφαλής και ο Γεράσιμος Θεοδωράτος, μέλος της Γραμματείας της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ